MHP İlçe Teşkilatı önünde, MHP İlçe Başkanı Bilal Kıvrak, AK Parti Belediye Başkan Adayı Selman İçelli, AK Parti İlçe Başkanı Ceyhan Boyacıoğlu ve partililer tarafından coşku ile karşılanan Zeybekçi, adından esnaf ziyaretlerinde bulunarak, AK Parti İlçe Teşkilatı önünde halka hitap etti. Cuma namazını Yeni camide kılan Zeybekçi, MHP İlçe Teşkilatı’nda AK Partililerle birlikte “Bozkurt”, AK Parti İlçe Binasında ise MHP’lilerle birlikte “Rabia” selamı verdi.  Zeybekçi’ye uzun süre “İzmir’in efesi Nihat Zeybekçi” şeklinde tezahürat yapıldı.
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, MHP Tire İlçe Teşkilatında partililerle bir araya gelerek, İzmir’de herkesin oyunu istediklerini söyledi.
Zeybekçi, “İzmirliler 1 Nisan’da artık mazeret yok yola devam diyecek. Birilerinin beceriksizlik ve kabiliyetsizliklerini ideolojik kılıflarla örttüğü dönemi artık hep birlikte bitirelim” dedi.

“Genel Başkanlarımızın ne kadar doğru bir iş yaptığı ortada”
Tire MHP ve AK Parti İlçe Teşkilatları’na nezaket ziyaretinde bulunduğunu ve iki partinin birbirinden önce gelmediğini ifade eden Zeybekçi, “Bugün ilçeye yani sizlere,  MHP ve AKP Teşkilatlarına nezaket ziyareti yapmak istedim. O nedenle bugün buradayım daha çok sizlere ziyaret edeceğim. Daha çok birlikte olacağız. Ve inşallah bu birliktelik, yani söz konusu vatansa, memleketse, İzmir’se, Tireyse gerisi teferruattır diyen, aynı kıbleye dönüpte Allah’u Ekber diyen, aynı bayrağı görünce tüyleri diken diken olan aynı vatan için vurulan şehadeti şeref sayan, vatanın bölünmezliği, Devletimizin ebediyeti için ve bir milletin ferdi olmaktan mutluluk duyan ve bunları görerek birleşen iki Parti MHP ve AK Partidir. Gerisi teferruattır, gerisi bizim için aksesuardır. Tabii ki farklılıklarımız vardır. AK Partinin ve MHP nin farklılıkları vardır. Bu farklılıkları koruyacağız ki her zaman biri diğerine ara da sırada bizim buranın tabiriyle bizim oğlan biraz şöyle hafif sağ yap sol yap bakayım ama onun dışında elhamdülillah ben iki genel başkanımıza, şükran ve minnetlerimi sunuyorum.  Bu bir beka meselesidir. Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu durumu bakacak olursak etrafıyla birlikte bize karşı kast edilen o senaryo ya bakacak olursak, ne kadar doğru bir iş yapıldığını hep beraber görüyoruz. Artık müsaade etmeyeceğiz. İzmir’in hakkının çalınmasını İzmir’in bahane ve mazeretlerle, İzmir’in geri bırakılmasını müsaade etmeyeceğiz. Bugüne kadar İzmir’le ilgili maalesef İzmir’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği o muasır medeniyet yolunda olması gereken yeri maalesef İzmir’i oraya koyamayanların mazeretlerinden artık bütün İzmirliler olarak bıktık. İzmir’deki AK Partilisi CHP’lisi, MHP’lisi İYİ Partilisi her kim varsa bıktık öyle diyorlar. Yolda gören CHP li kardeşlerim beni yolda görüp durdurup artık kurtarın diyorlar. Allah’ın İzni İle 31 Mart günü İzmir çok büyük bir akşama başlayacak. Ve 31 Mart akşamı İzmir bir tarih yazacaktır. Hiç merak etmeyin İzmir’in tamamı Tire’de dâhil olmak üzere Belediye Başkan adayı Selman kardeşimizle birlikte İzmir dâhil olmak üzere zaten bütün projelerimizi duyacaksınız. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan, ünlü tarihçi Heredotun’da dediği gibi gök kubbe altında yaradılıştan en güzel şehri İzmir’i 5 yıl içinde Türkiye’nin en güzel ve 1 numaralı şehri haline getireceğiz” dedi.

İZMİR’İN PROBLEMLERİ İZMİR’E YAKIŞMIYOR 
Türkiye’nin 3 büyük ekonomisi olan İzmir’in bir memur şehri olan Ankara’nın arkasında yer almasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Zeybekçi sözlerini şöyle sürdürdü. “En kısa sürede Türkiye’nin ikinci büyük ekonomisi haline geleceğiz. Destanlar yazıyoruz. Çanakkale köprüsü, Çandarlı, Aliağa üzerinden İzmir bağlanıyor. İstanbul otoyolu bu sene bitiyor, İzmir bağlanıyor. Ankara -İzmir hızlı treni seneye bitiyor, İzmir’e bağlanıyor. Antalya- İzmir otoyolu ve hızlı treni, Aydın- Denizli ihalesi yapıldı. Bu sene sonuna kadar da Denizli- Antalya arası ihalesi yapılacak ve o da İzmir’e bağlanacak. Ferhat dağları delerek İzmir’e doğru geliyor. Ama bundan Şirin’in yani İzmir’in pek haberi yok. İzmir hazır değil. Çöplerini hala dağlara derelere döküyor. İzmir’in arıtması yok. Yeşil alanı yok. Trafik ve ulaşım problemi var. Sağlık turizmi ve teknoloji şehri olamadı. İzmir’in problemleri İzmir’e yakışmıyor. “Niye böyle?” Diye sorduğumuzda “Ama biz Atatürkçüyüz” diyorlar. Atatürk, bir partinin yüzde 25’lik dilimine sıkıştırılamaz. Sizden tek bir şey istiyoruz, oyunuzu kendinize, çocuğunuza verin, İzmir’e verin. Bu seçimler ideolojin ön planda olduğu seçimler değil ama diğerleri ortaya proje koyamayacakları için yine ideolojiye sarılacaklar. İzmir’in 25 yıldır vakti çaldılar. Açıklayacağımız projelerin her birinin takvimi olacak. 5 yılda kaybettiğiz tüm mesafeleri kapatacağız. İnşallah, 31 Mart akşamı, Konak Meydanı’nda hep birlikte zeybek oynayacağız.” 

ÇOCUKLUĞUMDA TİRE’YE ZEYTİN SİLKMEYE GELİRDİM 
Zeybekçi, çocukluğunun bir bölümünün Tire’de geçtiğini belirterek, “Bu güzel kentle, eskiden burada yaşayan akrabalarım nedeniyle kan bağım var. Abim Tireli. Tire’de yaşayan halam, abimi burada büyütmüş. Tire’de Kavakdibi semtinde. Halil Zeybekçi. Rahmetli halam babamın ilk çocuğu abimi evlat edinmiş. Burada okumuş burada evlenmiş. Senede 10-15 gün çocukluğumda buraya zeytin silkmeye gelirdim. Kırağının içinde zeytin toplarken eller buz gibi olurdu. Bende ateş yakardım ellerimiz ısınsın diye” dedi.


 

Editör: Haber Merkezi