Tire’de Ak Parti üyesi 200 kişi, iktidarın, Fettullah Gülen ve cemaatine karşı yaptığı hakaretleri sebep göstererek, toplu olarak istifa ettiler.

 

Ercan ÇELİK

 


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA



Tire’de Tuğra Cafe’de bir araya gelen 200 kişilik grup, Ak Parti’den neden istifa ettiklerini açıklayan bir basın açıklaması yaptılar. İstifa edenler adına basın açıklamasını okuyan Rahmi Sezgin, uzun yıllardır üye olduğunu belirterek, 200 kişiyle birlikte istifa dilekçelerini yazdıklarını ve teslim edeceklerini söyledi.

 

GÜLEN’E KARŞI KARALAMA KAMPANYASI

Fettullah Gülen’e karşı, Türkiye’de bir karalama kampanyası yapılmaya çalışıldığını dile getiren Rahmi Sezgin, “Ülkemizde bir süredir Muhterem Fettullah Gülen Hoca Efendi ve onun teşvikleriyle Türkiye’nin dünyaya açılan mütebessim yüzü, hizmet aleyhinde bir karalama kampanyası sürdürülüyor ve bunun yol açtığı ciddi bir kamplaşma yaşanıyor. Yakın tarihimiz bir alim kanaat önderi ya da bir hareket hakkında bu denli organize bir iftira ve karalama kampanyasına şahit olmadı. Biz bu tür kampanyaları şiddetle kınıyor ve faillerine daha baştan mahşeri vicdana ve hakkın adaletine havale ediyoruz. İnsaf izan ve sağduyu sahibi ilim erbabının da kabul edeceği gibi Hoca Efendi ülkemizin yetiştirdiği nadide şahsiyetlerden biri, ilim irfan sahibi  ve bir gönül mimarıdır. O bütün hayatını milletin gözü önünde yaşamış, gizlisi saklısı olmayan , abide bir şahsiyettir. Değerli büyüğümüzün çocukluğundan itibaren güzel ahlakına, ilim aşkına, peygamber ve sahabe sevgisine herkes şahittir. Onun ihlas ve samimiyetini kendisini dine, millete ve insanlığa adamasını, mütevazi fakat vakur duruşunu helal, haram sınırlarına ve kul hakkına olan titizliğini yakınen biliyoruz. Küçük yaşlarından itibaren ibadete ve ilme olan düşkünlüğü, bugüne kadar ısrarla sürdürdüğü, sade ve zahidane hayatıyla hepimizin önünde örnek bir şahsiyet, ahlaki ve manevi bir rehberdir. O hayatını emrolunduğu gibi ‘dosdoğru ol’ sırrına uygun yaşamaktadır. Aylardır iradi olarak susmayı tercih eden Hoca Efendi’nin sessizliğini fırsat bilenlerin, meydanlarda onun arkasından konuşmalarını ve bazı basın organları tarafından hedefe konulmasını şiddetle kınıyor ve bu Hak dostunu üzenleri ilahi adalete havale ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYACAĞIZ”

Açıklamalarını sürdüren Rahmi Sezgin, “Biz, bize dünya ve ukba hayatımızın kurtuluş yollarını gösteren Hoca Efendi’ye yapılan zulüm ve haksızlık karşısında susarak dilsiz şeytan olmak istemiyoruz. ‘Bin ömrüm olsa, Efendimizin saçının bir teline hepsi feda olsun’ diyen zata yapılacak en büyük hakaret ona ‘yalancı peygamber’ demektir. Halbu ki biz de milletimiz de peygamberi delicesine sevmeyi ve peygamberane yaşamayı ondan öğrendik. Haşa sadece bu peygamberlik iftirası bile insan tahammülünü aşıyor. Ak Parti iktidarının ve iktidara bağlı medya kuruluşlarının her geçen gün hakaret dozlarını arttırdıklarını görüyoruz. Bu karalamalardan bizarız, müştekiyiz, sevenleri olarak da son derece müteessiriz. Ne muhtıra dönemlerinde, ne ihtilal ya da 28 şubat benzeri psikolojik baskı ve saldırı dönemlerinde Hoca Efendi’nin manevi şahsiyeti, bu denli rencide edilmedi. Böyle çirkin hakarete maruz kalmadı.  ‘Neden ülkene gelmiyorsun?’ diye sözüm ona çağrı yapıyorlar. Hocam gelip gelmeme sizin takdiriniz, siz nerede olursanız olun, bizler hep sizin yanınızda olacağız. Sizi hayır dualarıyla anacak, sizin dualarınızı bekleyeceğiz. “ dedi.

 

“İSTİFA EDİYORUZ”

İstifa sebeplerini sıralayan Sezgin, “İktidarın mitinglerde yaptığı hakaretleri, tezviratları, halkı kutuplaştırması, ötekileştirmesi, binlerce memurun savcının haksız bir şekilde yer değiştirmesi ve son olarak sosyal paylaşım sitesi Twitter’ı kapatmasını esefle karşılıyoruz ve Ak Parti üyeliğinden istifa ediyoruz.  Yüce Mevla’dan vatan ve milletimize zeval vermemesini, daha fazla kavga ve niza ile maddi – manevi bereketsizliğe dahili ve harici, siyasi ve ictimai dalgalanmalara maruz kalarak birlik, bütünlük ve dirliğimizin bozulmamasını niyaz ediyoruz.” Dedi.

 

 

“YERELDE AK PARTİ YÖNETİCİLERİYLE SORUNUMUZ YOK”

Konuşmasının son kısmında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezgin, “Yerel bazda Ak Parti yöneticileriyle hiçbir sorunumuz yoktur. “ dedi. Ak Parti’den istifa edenlerin başka bir partiye geçme planı olup olmadığının sorulması üzerine ise, “Şu anda öyle bir düşüncemiz yok. Herkes kendi oyunu, özgür iradesiyle kullanacaktır.” Dedi.



HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi