Tire Ülkü Ocağı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl dönümü dolayısı ile Öğretmen Evi önünde lokma döktürdü. Daha sonra Şehitliği ziyaret eden ülkücüler Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okuttu. 


Ergün ÇELİK


Geçtiğimiz gün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl dönümü dolayısıyla Tirede çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde Tire Ülkü Ocağı da kayıtsız kalmayarak Öğretmen evi önünde Aziz Şehitler anısına lokma döktürdü. Ülkücü gençler Yoldan gelen geçen tüm vatandaşlara lokma ikram etti. Lokma ikramından sonra topluca asri kabristanlığa giden Ülkü Ocağı üyeleri burada da bir tören düzenledi. Şehitlikte düzenlenen törene Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Çağlı ve Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı da katıldı. Törenin ardından Şehitler için Kuran okundu dualar edildi. 

Günün anlam ve önemiyle ilgili açıklama yapan Tire Ülkü Ocağı Başkanı Burak Şenol,  "Bugün, Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 99.yıldönümünün onurunu ve gururunu yaşarken, aynı duygularla mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi de şükran ve rahmetle anıyoruz. Çanakkale Zaferi; onurun, namusun, şerefin ve şahlanış destanıdır. 

Çanakkale Geçilmez gerçeğini tarihe yazdıran Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize de Allah’tan rahmet diler, şükranlarımızı sunarız." Dedi.

Editör: Haber Merkezi