Ercan ÇELİK

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in, Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’nın ve Tire kamuoyunun yaklaşık 9 yıldır Tire’ye yapılmasını istediği Veterinerlik Fakültesi, Kiraz’a yapılacak. Karar dün YÖK’ten geçti. Tire’nin yıllardır istediği fakülte için geçtiğimiz Şubat ayında ilk başvuruyu yapan Ak Partili Kiraz Belediyesi ve İlçe Teşkilatı, fakülte için onay ksararını çıkarmayı başardı. Gelişme Tire kamuoyunda geniş yankı bulurken, Tireliler konuya tepkili.

GELİŞMEYİ REKTÖR DUYURDU

Bu önemli gelişmeyi duyuran ise Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik oldu. Dün twitter hesabından açıklama yapan Çelik, “Dokuz Eylül Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin kurulması YÖK’den kabul edilmiştir. Kiraz Kampüsünde faaliyete geçecek olan fakültemiz bölge halkına canlılık getirecektir. Ülkemiz ve İzmir’imiz için hayırlı olsun.” Dedi.

HAYALDİ GERÇEK OLDU

YÖK’ün kararının ardından açıklama yapan Ak Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “YÖK tarafından bugün onaylanan Dokuz Eylül Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Kiraz Kampüsü İlçemize, vatandaşımıza, esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Babamın hayalini kurduğu Kiraz’a Üniversitesi getirmenin mutluluğunu siz değerli halkımla paylaşıyorum. Sizler var oldukça bizler var olacağız unutmayın ki hep beraber birlikte daha nice Hizmetleri gerçekleştirmenin mutluluğuna ortak olacağız.” Dedi.

AK PARTİ YALANLANMIŞTI

Tire’ye yapılması istenen Veterinerlik Fakültesi’nin Kiraz’a yapılacağı iddiası ilk olarak geçtiğimiz hafta ortaya atılmıştı. Sahur programı için Tire’ye gelen Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Bölgeye bakarsak ben bu bölgenin 7 yıldır milletvekiliyim ve inşallah bir 5 sene daha yetki talep ediyoruz. Bizler ilçeler arasında hiçbir ayrım gözetmiyoruz. Tire’yi Bayındır’dan Bayındır’ı Ödemiş’ten Ödemiş’i Kiraz’dan Kiraz’ı Beydağ’dan ayırt etmiyoruz. Bu konuda Belevi yolu üzerinden yıllarca  siyaset yapanlar Belevi yolu sözümüzü tuttuğumuzu görünce şimdi başka arayışlara girdiler. Bunların yaptıkları çamur siyasetidir. Bunların işi çamur siyaset yapmak üzere kuruludur. Bizler tabiî ki her ilçemizde Üniversitelerin bölümlerinin olmasını arzu ederiz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” demişti.

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli ise sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapmış, veterinerlik fakültesinin başka ilçeye kaydırılacağı iddiasının söylentiden ibaret olduğunu ve asılsız olduğunu dile getirmişti. Olayın doğruluğu Rektörün twitter paylaşımı ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın açıklamalarıyla ortaya çıktı.

Son gelişmeyle ilgili Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’ndan herhangi bir açıklama yapmazken, iftar programı için bu akşam Kiraz’a gidecek olan Milletvekili Hamza Dağ’ın, fakülte konusunda söyleyecekleri ise merak konusu.

Editör: Haber Merkezi