Ercan ÇELİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tire'de Karateke Köyü'nde köyün hemen dibinde üstelik mera arazisi üzerine inşaa edilecek skandal çöp tesisi projesine farklı çevrelerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Yeniden Refah Partisi Tire İlçe Başkanı Ömer Ufuk Kulalı, konuyla ilgili HaberTire'ye yaptığı açıklamada,  "Tire'de yapılacak çöp tesisinde Tire ile birlikte Beydağ, Kiraz, Ödemiş, Bayındır, Selçuk ve Torbalı ilçelerinin çöplerinin toplandığı depolama alanı oluşturulması hedeflenmektedir. Tireli vatandaşlarımız ve Karateke Mahallesi sakinlerinin haklı olarak birçok sebepten bu kararın doğru olmadığını ifade ederek iptalini istemektedir.
Bizler de Yeniden Refah Partisi Tire İlçe Başkanlığı olarak Tireli vatandaşlarımızın  yanında olarak haklı direnişine sonuna kadar destek vererek bu kararın iptalini talep ediyoruz." dedi. 

"BU ALAN BÜYÜK DARBE VURACAKTIR"
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ve hayvancılıkla ilgili yürüttüğü projeleri işaret eden Kulalı, "Bilindiği üzere Büyükşehir belediyesi geçmiş dönemde 'İzmir' de Başka bir Tarımda Mümkün' adı altında güzel bir proje hayata geçirmiş ve yeni dönemde de bu projeyi sürdürdüklerini belirtmektedirler. Bu proje kapsamında İhtiyacı olan ve gerekli şartları sağlayan çiftçilerimize keçi ve koyun dağıtılmakta ve meralar Islah edilerek bu meralardan en yüksek verimin alınması hedeflenmektedir.  Hal böyleyken bugün Karateke merasını çöp toplama merkezine dönüştürmeye çalışmak bu güzel proje ile çelişmekte ve İzmir’de Başka Bir Tarım Mümkün projesinin zıttı bir durum sergilemektedir. Bu durum Büyükşehir Belediyesinin samimiyetine tam ters bir durumdur ve Tireli vatandaşlarımızın Büyükşehir belediyesine olan güvenini sarsmaktadır. Zira çöp tesisinin kurulacağı Karateke mahallesi merasında 20 binden fazla büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmakta olup, yapılacak olan projeyle bu alana büyük bir darbe vurulacaktır." dedi. 


"TİRE'YE MADDİ VE MANEVİ BÜYÜK ZARAR VERECEK!"
Yapılacak tesisinin çevreye ve yakınındaki organize sanayi bölgesindeki üretime de zararlar verebileceğini dile getiren Ömer Ufuk Kulalı, "863 bin metrekare alanın çöp yuvası haline gelmesi ile doğaya büyük bir zararlar verilecektir. Bölgede Organize Sanayi bölgesi mevcut olup bu sanayi içerisinde faaliyet gösteren birçok gıda üretim işletmesi bulunmaktadır.  Çöp toplama merkezi oluşturulduktan sonraki yıllarda bu Organize Sanayi Bölgesindeki gıda işletmeleri oluşacak koku ve çevre kirliliği nedeniyle işletmelerini kapatması söz konusu olabilir. 
Bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde Tireli vatandaşlarımızdan bu işletmelerde çalışan kardeşlerimiz  işsizlik gibi bir sorunla karşılaşmaları da söz konusu olacaktır.
Büyükşehir belediyesinin çöp toplama merkezi projesi kısa ve uzun vadede TİRE halkına maddi manevi büyük zararlar verecektir. Çöp toplama merkezi mezarlık yanına kurulacaktır. Ölülerimize saygı nerededir?  İnsanlar çöp kokusu içinde sağlıksız bir ortamda mı yakınlarını defin edecek, vefat etmiş büyüklerini ziyaret edecektir?  Manevi değerlerimize bu gün sahip çıkmazsak ne zaman sahip çıkacağız?  Yarın çöplerden sızacak zehirli ve kimyasal maddeler içme ve sulama suyuna karışarak bölgede hem insan hem flora hem de fauna açısından telafi edilemeyecek zararlara sebebiyet verebilir." şeklinde konuştu.

"KARAR İPTAL EDİLMELİ"
Yeniden Refah Partisi Tire İlçe Başkanı Ömer Ufuk Kulalı, açıklamasını şu şekilde tamamladı: 
"Bütün bu nedenler göz önüne alınarak, Büyükşehir Belediyesince alınan kararın iptal edilmesini ve bu projenin mümkün mertebe yerleşim yerlerine, içme suyu kaynaklarına, mezarlıklara, meralara uzak olan ve doğaya zararı minimum olabilecek olan bir bölgede hayata geçirilmesini Yeniden Refah Partisi Tire İlçe Başkanlığı olarak talep ediyoruz. Tire halkının haklı ve doğru taleplerinde öncülük yapmayı kendimize görev ediniyor, tüm vatandaşlarımızın bu konudaki hassasiyetlerini dile getirmelerini talep ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi