Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifasını açıklayan Muharrem İnce’nin ardından Tire’den de toplu istifa geldi. CHP üyesi 329 kişi, Ersin Güngör öncülüğünde partiden toplu olarak istifa ettiler ve Muharrem İnce’ye destek mesajı verdiler. İstifa eden isimlerin arasında, eski ilçe başkanı, ilçe başkan yardımcısı ve il genel meclis üyelerinin olduğu öğrenildi. 

CHP Tire İlçe Eski Başkanlarından merhum Mustafa Güngör’ün ofisinde bir araya gelen partililer, istifalarıyla ilgili basın açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Covid-19 nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyarak, bu dar alanda basın toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin bir an önce bu illetten kurtulmasını temenni ediyoruz.

Gündem yoksulluk, işsizlik ve gelecek kaygısı iken, mensubu olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi Yöneticileri sadece lafta açıklamalar yapmakta, halkın derdine derman olamamaktadır.

“BİZLER BURADA YOLLARIMIZI AYIRIYORUZ”

Sayın Cumhurbaşkanımızın “Biz parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminden gayet memnunuz. Her hafta bir pot kıran, bir gün söylediğini ertesi gün inkar eden, gaf ebesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’ndan da memnunum. Mumla arasak bulamayacağımız bir rakip” sözlerine hiçbir tepki göstermeyen sayın Genel Başkan ve ekibi maalesef tabanın duyduğu sıkıntıları bile görememektedir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi mensupları olarak ana muhalefet liderinin bu ve benzeri konularda sessiz kalmasını içimize sindiremiyoruz. Toplumun bölünüp, kendilerine yakın olmayanları ötekileştiren bir yönetimden memnun değiliz. Alternatif çözüm üretemeyen bir muhalefet Türkiye’nin kaderi olamaz. Türkiye sahipsiz değildir. Bizler burada yollarımızı ayırıyoruz.

Sayın Muharrem İnce’nin açıklamasında şu sözlere yer verilmişti.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kefere diyenleri yönetici yapanlarla yolumu ayırıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Grup Başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamayı getiren bu yönetimle yolumu ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden aday olup bugün CHP’yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. Fetöcüleri, soroşçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum”

“TÜM VATANSEVERLERİ BU HAREKETİN İÇİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Geçtiğimiz Pazartesi Günü Memleket Hareketi Lideri Sayın Muharrem İnce’nin yaptığı gerekçeli açıklamalardan dolayı Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir Tire CHP üyeleri, Memleket Hareketi öncüleri olarak bizler, çok sevdiğimiz, yıllarca emek verdiğimiz partimizden üzülerek ayrılıyoruz. Memleket Hareketi öncüleri olarak bizler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda ve bu konudan hiç ödün vermeksizin ülkemizin refahı, daha aydınlık yarınları için milletimizle beraber Memleket Hareketi’nde toplanıyoruz. Tüm vatanseverleri bu hareketin içinde görmek istiyoruz.

Editör: Haber Merkezi