Ercan ÇELİK

Tire’nin uzun zamandır istediği ve çok sayıda başvuru yaptığı Veterinerlik Fakültesi ‘nin Kiraz’a yapılması için YÖK’ten karar çıktı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik’in twitter üzerinden yayınladığı karar, Tire’de büyük tepki gördü.

“TALİHSİZLİKTİR”

Bu sıcak gelişmenin ardından HaberTire Gazetesi’ne konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Selman İçelli’nin geçtiğimiz hafta bu iddiayı yalanlamasını hatırlatarak, “Ak Partili Hamza Dağ’ın da çabalarıyla Veterinerlik Fakültesi’nin Tire dışına çıkarılması gündeme gelmiş, Ak Parti İlçe Başkanı Selman İçelli de böyle bir şeyin olmadığını söyleyerek yalanlamıştı. Böyle bir şeyin olması bence de talihsizliktir. Ak Partili ilçe yöneticilerinin de Tire gibi bir ilçede yaşamanın ağırlığını taşıyacaklarını düşünüyorum ve bu konuyla ilgili de veterinerlik fakültesinin asla başka bir yere gitmemesi gerektiğini düşünüyorum.”

“İLK GÜNDEME TAŞIYAN TİRE’DİR”

“Çünkü bu konuyla ilgili ilk gündeme Tire tarafından taşındı. Bu konuda duyarlı olacaklarını düşünüyorum. Kaldı ki eğer bu veterinerlik fakültesi başka bir ilçeye gittiyse ki bu konuyla ilgili resmi bir yazı şu anda bende yok, çok talihsizlik olur. Ben bu konuda uzun süredir söz verilen Belevi yolunun artık en azından bir temel atmayla başlamasının burada da veterinerlik fakültesinin başlamasının gönüllüsüyüm. Bu konuda Tire için büyük kayıp olacaktır. Bu konuda da siyaset yapan insanlar buna vesile oluyorlarsa talihsiz bir olay diye düşünüyorum. Kendileri bu konuyla ilgili de hassasiyete davet ediyorum. Nüfus ve yerleşim bakımından Tire’nin en uygun ilçe olduğunu herkes biliyor. Coğrafya da onu gerektiriyor.”

CHP ANLAYIŞINI TARİF ETTİ

“Bunun siyasi bir amaçla, sadece Ak Partili diyerekten Kiraz’a gönderiliyorsa bu yanlıştır. Kaldı ki Tire’de 5 bin oy Adalet Partisi, 5 yüz oy CHP’nin aldığı bir dönemde o zamanki bakanımız Alev Coşkun, Belevi – Tire yolunu yapmıştır. Tire’yi siyasi ayrımın eşiğine getirmemiştir. CHP anlayışı budur. Tire’deki oy oranlarına bakmadan, oradaki Adalet Partililer de Demokrat Partililer de CHP’liler de hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır deyip o yolu yapmışız. Bizim anlayışımız budur. Siyasi oy ve siyasi sonuç hesabıyla bu tarz hareketlerin yapılmasının ne kadar yanlış olduğunu Türkiye önümüzdeki günlerde daha da iyi görecek.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi