Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz gün Tire – Belevi yolunda meydana gelen trafik kazasında TIR’la çarpışan traktörde bulunan Mehmet Ali Yılmaz ve eşi Fatma Yılmaz yaralanmışlardı. Yapımı devam eden ve artık adeta yılan hikayesine dönen Tire – Belevi yolunu sürekli gündemde tutan ve bu yolda yaşanan kazalardan iktidarın sorumlu olduğunu vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, kazazede Yılmaz ailesini ziyaret etti.

Yılmaz çiftini Tire’nin Büyükkale Köyü’ndeki evlerinde ziyaret eden vekil Sertel, çifte geçmiş olsun dileklerini ileterek, Tire – Belevi yoluyla ilgili çabalarını anlattı.

“TİRE – BELEVİ YOLU, ÖLÜM YOLUDUR”

Büyükkale Köyü’nden sonra HaberTire Gazetesi’ni de ziyaret eden Atila Sertel, burada yaptığı açıklamada “ Mehmet Ali ve Fatma Yılmaz, ölümden döndüler. Tire Belevi yolu ölüm yoludur derken doğru söylüyoruz. Sadece ölünce haber oluıyor ama o yolda maddi hasarlı ya da yaralamalı pek çok kaza oluyor. Bugüne kadar yüzün üstünde ölüm var. Yol daha da kötü bir hale geldi. Çayırlı’ya kadar olan bölge yapılıyor. Hızla gelen araç Allah korusun daha büyük kazalara yol açar. Dünkü kazadaki vatandaşlarımız, saniyelerle hayatta kaldılar.” dedi.


“BU YOLDA RANT YOK AMA ÖLÜM VAR!”

Tire – Belevi yolu yapımına 2021 yılı bütçesinden ayrılan rakamı tekrar gündeme getiren Sertel, “Tire Belevi yoluna 2 milyon 900 bin lira para ayırdılar. Dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan 2018 yılında bitireleceğini söylemişti. Binali Yıldırımla başladık 3 bakan 3 karayolları genel mğüdürü değişti. Bu yol bitmez. Çünkü bu yolda rant yok! Ama ölüm var! AKP iktidarının bölgeye ve bölgede yaşayanlara verdiği değeri de gösteriyor. ‘Siz benim için yoksunuz kardeşim. Ölebilirsiniz.’ diyorlar.” Dedi.

“MÜTEAHHİT PARA ALAMAYINCA YOLA DEVAM ETMİYOR”

2017 yılında Tire’de yapılan temel atma törenini hatırlatan Atila Sertel, “2017 yılında Tire’de yapılan temel atma töreninde ben de vardım. Bakan Ahmet Arslan yolun 2018 yılı sonunda bitirilmesi için mütahhitle pazarlık yapmıştı. Aslında mütahhite kızmamak lazım. Müteahhit parasını alamadığı zaman yola devam etmiyor haliyle. Bütçeden de para ayrılmayınca malesef yol yürümüyor. Şu anki parayla ancak 400 metre yol yapılabilir.” Şeklinde konuştu.

“HALKA GELİNCE YOK! SARAYA GELİNCE ÇOK!”

Cumhurbaşkanlığı saraylarının devam eden inşaatları için bütçeden ayrılan payı aktaran Sertel, “Tek adam, saraylarının bakımı ve ek müştemilat için 468 miliyon lira para ayırdı. Tire için ayırdığı ise 2 milyon 900 bin lira. Halka gelince yok, saraya gelince çok. Ben Atila Sertel olarak bu yolun peşini bırakmayacağıma söz vermiştim. O sözümde duruyorum. Ama 5 yıldır konuşmama, anlatmama, feryat etmeme rağmen yolu yaptıramadık. Ben de başarısız oldum. AKP iktidarı yüzünden başarısız oldum ben de. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu yolun biteceğine ve yolu törenle açacağımıza olan inancımı koruyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi