Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz hafta Tire’yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Tire ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tunç Soyer’e teşekkür ederek, Soyer’le aralarındaki iyi diyaloğu “Abi – Kardeş” ilişkisine benzetmişti. Bunun üzerine sert bir çıkış yapan MHP Tire İlçe Başkanı Arif Demirkan, “Bu nasıl kardeşlik?” diye tepki göstermiş, Tunç Soyer’i, HDP ve PKK destekçisi olmakla suçlamıştı. Tire siyasetini ısıtan tartışmanın odağındaki Arif Demirkan’a önce CHP’li gençlerden tepki gelmişti. Bir tepki de İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt’tan geldi.

“AÇIKLAMA METNİNİ OKUDUN MU? BİRİLERİ Mİ YAZIP VERDİ?”

MHP İlçe Başkanı Arif Demirkan’ın açıklamasına oldukça sert ifadelerle yanıt veren Şenyurt, “Sayın Arif Demirkan, Tire Belediye  Başkanımız Salih Atakan Duran hakkında yazdığını okudun mu  yoksa birileri metin halinde hazırlayıp yayınlattı mı?” diye sordu.

“ŞİMDİYE KADAR KAÇ PARTİ DEĞİŞTİRDİN?”

MHP’nin İttifak olduğu Ak Parti’nin döneminde, tepkilere sebep olan olaylardan örnekler veren Şenyurt, Demirkan’a şu sözlerle yüklendi: “Şimdiye kadar kaç parti değiştirdin, açıklar mısın? Sizlerin kol kola olduğu parti, Osman Öcalan’ı devletin kanalına propaganda amacıyla çıkarırken terör örğütü mensuplarını bir Cumhuriyet Bayramı’nda davullarla zurnalarla karşılarken yedirdikleri lahmacun paralarını yüce Türk milletini ödetirken, resmi dairelerin isimlerinden  T.C. ibarelerini kaldırırken, Oslo’da pkk lılarla aynı masayı oturup anlaşma yaparken, Habur’da teröristlerin ayağına çadır mahkemesi kurup hakim ve savcıları gönderirken,  Barzani^’yi, Salih Müslüm’ü Ankara’da kırmızı halı serip ve pkk bayrakları ile karşılarken , ilkokullarda okutulan andımızı kaldırırken , Diyarbakır’da ‘’megri megri’’ yaparken, ülkücülere ‘ hayvan gibi kafa tokuşturuyorlar’, ‘fatiha okumayı bilmezler’ ‘kandan besleniyorlar’ deyip ‘milliyetçiliği ayaklar altına alırken’  , Uşak’ta bozkurt işareti yapan bayanı hapse atarken siz neredeydiniz? Bölücü Ahmet TÜRK  kimdir? Onu hapisten çıkartan kimdir? Siz neredeydiniz? Açıklama yapar mısınız?”

“SİYASİ MENFAAT Mİ? EKONOMİK ÇIKAR MI?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçmişte MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye ettiği hakaretleri hatırlatan Şenyurt “ Başınızdakine ‘Züriyetsiz’ , ’çocuğu olmayan’ gibi hakaretleri edenlerle, pudra şekercileri ile niçin kolkolasınız? Siyasi menfaat için mi ekonomik çıkar için mi? Aynaya bakıp şapkanızı önünüze koyarak öyle konuşun.  Bizim davamız vatan ve millet  davasıdır.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi