CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, sosyal medya hesabında kadın fotoğrafı paylaşarak dikkat çekmeye çalışmış, gelen tepkilerden sonra söz konusu paylaşımı kaldırmıştı. Bunun üzerine AK PARTİ Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı ve Kadın Kolları Başkanı Meral Ünalan açıklama yapmıştı.

Tire’de siyaset arenasını ısıtan olayda, AK PARTİ’nin açıklamasına CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’dan yanıt geldi.

Şenoyar yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu;

“Tire’de bir çevre katliamı söz konusuyken belirtilen paylaşım üzerinden dikkat çekmek sadece acizlerin işidir. Hassasiyetlerini Ensar Vakfı’nda, ağaç katliamında, kadın katliamlarında da göstermelerini bekliyoruz.

Tire’nin Kartal Dağı’nın çok önemli olduğunu, bölgenin akciğerleri niteliğinde olduğunu, doğanın ağaçların ve suyun olmadığı bir ortamda yabani hayvan çeşitliliğinin olamayacağını, bunlardan en önemlisinin bal arıları olduğunu ve bal arılarının neslinin bittiğinde insan neslinin de biteceğini göz ardı eden zihniyetleri bu tarzdaki doğa kadın ve hayvan katliamlarında da görmek istiyoruz. 

Bu konuda hassasiyet gösterme çabası içerisinde olanların İstanbul Sözleşmesi’ndeki tavırları açık ve nettir.

Kadınların haklarını özgürlüklerini koruyan İstanbul Sözleşmesi’nin tarafı olmamıza rağmen İstanbul Sözleşmesi’ni yok edenlerin bu tarz açıklamaları samimi olmadıklarının göstergesidir.”

Editör: Haber Merkezi