Ercan ÇELİK

Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karateke Köyü’nde kurmayı planladığı Katı Atık Transfer İstasyonu ve Düzenli Depolama Tesisi Projesiyle ilgili ilk kez konuştu. Köy halkının ve üreticinin yanında olduklarını net bir şekilde ifade eden Şenoyar, Kartal Dağı’ndaki tutumunu kast ederek çevre konusunda Tire’nin her bölgesinde aynı duyarlılığı göstereceklerini söyledi. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun Karateke Köyü ziyaretinde konuşan Şenoyar, açıklamalarında şu cümlelere yer verdi;

“Burada Büyükşehir Belediyesi’nin proje uygulaması açısından bir sıkıntı yok. Burada projenin bu bölgeye uygun olmamasından kaynaklı bir sıkıntı var. Bizler 2 sene önce yine İzmir Milletvekilimiz Kamil Okyay Sındır ile birlikte Eskioba ve Yenioba köylerinin olduğu bölgede meraların vasfının dışında kullanılmaması konusunda açıklamalarda bulunmuştuk. Bugün geldiğimiz noktada Karateke Köyü’nde 286 BİN metrekare bir alandan bahsediliyor.

‘BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in meralarla ilgili ne kadar hassas olduğunu 3 gün önce basından okumuştuk. Bu konuyla ilgili farklı bir şey olacağını zannetmiyorum. Bu projenin fizibilite çalışması aşamasında olduğunu düşünüyorum. Burada köylünün söylediklerinin dikkate alınarak karar verileceğini düşünüyorum. Sonuçta burası bir yaşam alanı. Yaşam alanına yakın bir bölgede oluşturulacak katı atık bertaraf tesisinin içeriği hakkında Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile önümüzdeki hafta biz de bir görüşme gerçekleştireceğiz. Tire’nin hangi dağında hangi bölgesinde hangi duyarlılığı gösteriyorsak Karateke Köyü ile ilgili de o duyarlılığı gösteriyoruz.

‘BU SİYASİ BİR MESELE DEĞİLDİR’

Biz daha önce Mehmetler, Üzümler ve Küçükkale Köyü’nde de söyledik. Rozetlerimizi çıkarıp bunların siyasi bir mesele olmadığını, siyasi meselenin dışında o topluma değer katan varlıkların korunması ve sağlıklı hale getirilmesi yönünde gelecek nesillere miras bırakılması yönünde tepkimizi gösterdik. Bu konuları siyasallaştırmanın hiçbir anlamı yok.

‘ÜRETİCİ’NİN YANINDAYIZ’

Ben Karateke Köyü konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımızın da Büyükşehir Meclis üyelerimizin de hassas olacağını düşünüyoruz. Bölge halkının bu düşüncelerinin göz ardı edileceğini düşünmüyorum. Hiçbir projeye karşı çıkmadan en uygun projenin bölge halkına zarar vermeyecek şekilde yapılmasını istiyoruz. Bunun için mücadele veriyoruz. Kesinlikle köylünün, çiftçinin ve üreticinin yanındayız. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok.   

Editör: Haber Merkezi