Ercan ÇELİK

AK Part İzmr İl Teşklatı’nda 31 Mart 2019 yerel seçmler için hazırlıklar start alırken aday adaylığı noktasında hareketlilik yaşanıyor. Aday adaylığı için uzun süredir isimleri kulislerden konuşulan ilçe başkanları görevlerinden istifa ettiler. Ayrıca il ve ilçe yönetim kurullarında çok sayıda kişi de meclis üyelikleri için harekete geçtiler.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda geçtiğimiz ay aday adaylıkları için başvuru sürelerinin dolmasının ardından flaş bir gelişme yaşandı. Genel merkez ve il başkanlığının talimatları çerçevesinde adaylık düşünen ilçe başkanları görevlerini bırakmamıştı. Gelecek işareti bekleyen ve aday olmalarına kesin gözüyle bakılan isimler İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı noktasında Nihat Zeybekci’nin görevlendirilmesi ve sürecin start almasının ardından harekete geçtiler.

SELMAN İÇELLİ DE İSTİFA ETTİ

Tire’de hali hazırda 3 aday adayı çalışmalarını sürdürürken, sürecin başından bu yana aday olmayacağı yönünde genel bir kanı bulunan İlçe Başkanı Selman İçelli’den de sürpriz bir istifa geldi. Genel merkezin talimatı doğrultusunda istifa için imza verdiğini doğrulayan İlçe Başkanı Selman İçelli, konuyla ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuştu. İçelli, “İlçe başkanlarından genel merkezin talimatı doğrultusunda tedbir amaçlı imza alındı ama yürürlüğe koyup koymamak genel merkezin takdiri. Genel merkezin talebi üzerine İzmir’de 11 tane ilçe başkanından imza alındı. Buradan sonrası artık genel merkezimizin tasarrufunda.” Dedi.

İSTİFA EDEN İLÇE BAŞKANLARI

Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal

Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan

Beydağ İlçe Başkanı Ogün Asil Aydoğdu

Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen

Çiğli İlçe Başkanı Mesut Demirkaya

Balçova İlçe Başkanı Evrim Özen

Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci

Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa

Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu

Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz

Tire İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli

Editör: Haber Merkezi