24 Haziran seçimlerinin şüphesiz kilit partisi haline gelen Saadet Partisi, bölgede çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Partinin İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayları Zeki Kaya, Ceren Kara ve Sümeyye Orhan, HaberTire Gazetesi’ni ziyaret ettiler.

İlçe Başkanı Mehmet Ekmen’in de katıldığı ziyarete Ercan Çelik ve Ergün Çelik ev sahipliği yaptılar. Sohbet ortamında geçen ziyarette adaylar farklı konulara değinerek, seçimin önemi vurgu yaptılar.

KAYA: “24 HAZİRAN’DA DEĞİŞTİR DİYECEĞİZ”

Ülkenin ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içinde olduğuna dikkat çeken Milletvekili Adayı Zeki Kaya, “Hani meydanlara çıkıp, “Ey faiz lobisi” diyordu ya. Şimdi ne yaptılar. Doları düşürmek için faizi yükselttiler. Faiz şu anda yüzde 19,5’lerde. Tamam yükselttin. Peki dolar düştü mü? Hayır yine aynı seviyede. Değişen ne oldu? Sen rantiyeye daha çok para kazandırdın. Halka bir hizmetin oldu mu? Biz bunun derdindeyiz. Dış güçler, dış mihraklar diyorlar. Bizim hiç mi yapabilecek bir şeyimiz yok da bu kadar dış mihraklara teslim olmuşuz. Ben elektrik mühendisiyim. İzmir gıda çarşısında ofisimiz var. TL bazında iş aldık, malzemelerimiz dolarla geliyor. Şu anda malzeme alımı durdu. 24 Haziran seçimlerini bekliyoruz.  Şu anda piyasa durmuş durumda, hiç kimse fiyat vermiyor. Esnafın elinde bir miktar mal var. Onu da vermiyor. Stoktaki malı da tüketmek istemiyor.  Ekonomi çok kötü. 24 Haziran’da “değiştir” diyerek değiştireceğiz inşallah.

KARA: “SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Saadet Partisi’ninin İzmir’deki kadın milletvekili adaylarından biri olan Ceren Kara ise, sandıkları sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, “Sandıklara sahip çıkmak zorundayız. Sandık müşahitlerinin çok erken saatte gidip, mühürlü pusula ve mühürlü zarfları tutanağa geçirmesi gerekiyor. Sandıklara sahip çıkıp oylarımızı çaldırmamak zorundayız. Bu tecrübeyle sabit.  Başımıza çok büyük işler açabilir. Türk halkının artık değişim istediğini görüyoruz.  Ramazan bayramını yeni geçirdik. Bu hafta daha büyük bir bayram yapacağımız kanısındayım. Herkesin desteklerini bekliyoruz.” Dedi.

ORHAN: “DEĞERLER EĞİTİMİ ŞART”

Genç kadın vekil adaylarından Sümeyye Orhan, “Aslında partimizin hem kadınlara hem gençlere ne kadar değer verdiğini göstermek adına, hem kadın hem genç hem de iktisatçı kimliğimle aday oldum. Üzerinde özellikle durmamız gereken konu kadın haklarıdır. Kadınlara yönelik var olan istismar ve şiddetin ana kaynağının bugün uygulanan yanlış politikalar olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda gereken değeri ve önemi vermeye çok erken zamanlarda başlamalıyız. İlkokuldan itibaren aile ve değerler eğitimi koyarak gençlerimizi en temelden bu konularda bilinçlendirmek için gayret edeceğiz.” Dedi.

“KADROLARIMIZ HAZIR”

Ekonomik sıkıntılara da değinen Orhan, “Ülkemizin bir diğer büyük problemi de ekonomik sıkıntılar. Üretmeden kalkınamayacağımız gibi borçla da hizmette bulunamayız. Bu sebeple 50 yıllık geçmişinde var olan çizgisinde üreterek kalkınan,  Edirne’den Kars’a kadar ülkeyi baştan uca fabrikalarla donatan bu geçmiş, inşallah gelecekte de aynı şekilde ülkemizde üreterek kalkınan bir ekonomik sistemin teminatı olacaktır.  Gençliğimiz bugün gizli işsizlik adı altında üniversite eğitimi görüyor. En büyük sıkıntıların başında diplomalı işsizlik probleminin geldiğini maalesef görmekteyiz. Başta eğitim sistemi olmak üzere, yanlış giden tüm politikaları değiştirerek, ülkemizdeki bütün sıkıntıların çözümünün teminatı olacağımıza inanıyoruz. Bunun için de kadrolarımız hazır.” Dedi.

Adaylar, HaberTire Gazetesi’ndeki ziyaretin ardından Tire’de esnaf ziyaretlerinde bulundular.

Editör: Haber Merkezi