Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz gün  olağan yönetim kurulu toplantısında eksiksiz olarak bir araya gelen CHP Tire İlçe yönetimi üniversiteleri fuhuş yuvasına benzeterek tepkilerin hedefi olan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nu kınadı.

İlçe Başkanı Hakan Şenoyar başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısına kadın kolları, gençlik kolları ve tüm yönetim kurulu üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Koronavirüs önlemleri kapsamında  maske ve mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda üye güncelleştirmesi, yeni üye kayıtları ve örgütlenme, Tire’deki orman ve ağaç katliamları, köy muhtarlarıyla yapılacak görüşmeler, Tire’deki asfalt çalışmaları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tire’deki yatırımları gibi maddeler konuşuldu.

Toplantı sonrasında İlçe Başkanı Hakan Şenoyar bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında üniversiteleri fuhuş yuvasına benzeterek tepkilere sebeb olan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nu kınadıklarını söyleyen Şenoyar,”Memlekette tuhaf tuhaf işler olmaya başladı. Biri çıkıp üniversitelerle ilgili ki bu üniversitede çalışan eğitim görevlileri, memurlar, öğrenciler ve müstecirlerin tamamını kapsayan ve tamamına ağza alınmayacak hakaret işçermektedir. Bunun geniş yada ayrıntılı açıklamasına gerek yoktur. Zaten bir şekilde, kendisi ya da bir yakını vasıtasıyla herhangi bir üniversite ve yükseköğretim kurumuna temas eden her birey bu konuda gerekli hassasiyeti gösterecek yeterliliktedir. Tire İlçe Başkanlığı olarak adını bile söylemenin madalya olacağı şahsı kınıyor, kendisine ahlaklı olmaya davet ediyor, yasal çerçevedede gerekli cezayı alarak meslekten men edilerek bu okulları fuhuş yuvasına benzetmesinden dolayı kendisine gerekli cezanın verilmesini talep ediyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi