Ercan ÇELİK

Mersin'de Ülkü Ocakları okullarda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yazdığı "Nutuk"u öğrencilere dağıtmak istedi. Resmi yazıyla Ülkü Ocakları'na ulaşan Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, "Nutuk"un okullarda dağıtılmasını yasakladı. 
Skandal yasaklamaya pek çok çevreden tepkiler gelirken, Eğitim İş Sendikası Tire Temsilciliği de Tire Adliyesi'ne giderek, Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. 
Suç duyurusunda, söz konusu milli eğitim müdürünün Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek ve görevi kötüye kullanma suçlarından dava açılması talep edildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Sendika Temsilcisi Özgür Anafartalar, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu kurtarıcısı değişti de bizim mi haberimiz yok... Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun kitabını sözlerini yasaklamak sansürlemek kimsenin haddi değildir. Darbe mi arıyorsunuz. İşte darbe orada bize bakıyor. Darbe aramak için uzaklara gitmeye gerek yok. Atatürk'ü, yaptıklarını yok saymak en büyük darbedir. Üstelik 23 Nisan   Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın arefesinde böyle bir işe soyunmak kimsenin haddi değildir. Herkes evet herkes haddini bilecek. Bize Cumhuriyet'in çocuklarına, Mustafa Kemal' in Askerlerine oradan parmak sallamayacaksınız. Tekrarlamaktan usanmayacağız yüz kere değil bin kere de söyleriz bu topraklarda Mustafa Kemaller yenilmemiştir."

Editör: Haber Merkezi