Ercan ÇELİK

Tire Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nafiz Kükler’in, İYİ Parti’den istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçmesi, Tire’de son günlerin en çok konuşulan gündem konularından biri oldu. Özellikle sosyal medyada pek çok kişi, bu istifaya olumlu ya da olumsuz yorum getirdi. 
İstifasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Nafiz Kükler, sosyal medyadaki bazı olumsuz tepkiler üzerine sessizliğini bozdu ve HaberTire’ye açıklama yaptı. Kükler, açıklamasında şu ifadelerde bulundu; 

“BANA OY VERENLERİN VEBALİNİ BOYNUMDA TAŞIDIĞIMA İNANIYORUM”
“Ben Nafiz Kükler. Tire'de 25 yıldır aynı sektörde sanayi ve ticaretle uğraşmaktayım. Yıllardır yanımda işçi istihdam ediyorum ve bugüne kadar hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadım.
Millet İttifakı'nda yeralan İYİ Parti'den, Tire ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi seçildiğim 31 Mart 2019'dan beri, Tiremiz için, bize oy veren ve vermeyen tüm hemşehrilerim için, elimden gelen çabayı sarfettiğime inanıyorum. Ancak gelinen noktada, şu an erki elinde bulunduranların halkın taleplerine kulaklarını tıkadığı kanaatindeyim ve bana oy veren insanların vebalini boynumda taşıdığıma inanmaktayım. Millet İttifakı'nın oylarıyla meclis üyesi seçildiğim halde, Cumhur İttifakı'na geçtiğim için beni eleştiren dostlarımın bilmesini isterim ki; ben Millet İttifakı'na oy verenlerin haklarını da savunmak için böyle bir karar aldım.

“ALNIM AK, YÜREĞİM PEK”
40 yaşındayım. Bu yaşıma kadar, ismimin önüne, arkasına herhangi bir ünvan koymaya ihtiyacım olmadı, şuanda da böyle bir ihtiyacım yok. Hayatımda hesabını veremeyeceğim değil 2 dakika, 2 saniyem dahi yoktur. Beni bilen bilir, alnım ak, yüreğim pek...

“KİMSEDEN MADDİ BEKLENTİM OLMADI, OLAMAZ”
Sosyal medyada Milliyetçi Hareket Partisi'ne maddi menfaat için geçtiğimle ilgili spekülatif söylemler ileri sürenlerin dikkatini çekmek isterim; rant iktidarda olur. Benim bu kararımla yerel siyasette iktidardan muhalefet safına geçtiğimi görmelerini isterim. Zaten benim bu yaşıma kadar kimseden maddi bir beklentim olmadı, olmaz da.
Tireli hemşehrilerime son sözüm şudur; ben şehrimizin menfaatlerini kendi çıkarlarımın üzerinde tuttuğum için böyle bir karar aldım, hepinizi seviyorum, Allah'a emanet olun...”
 

Editör: Haber Merkezi