Ercan ÇELİK

MHP Tire İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamayla ; “05.10.2020 Tarihinde yapılan Ekim ayı meclisinde önergede Turan Mahallesi 1280 ada 1 parselde yer alan huzurevi arazisini Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi’ne "Takas" karşılığı verilmesinin gündeme gelmesiyle "Peşkeş" çekilme iddiaları ile basına açıklamada bulunmuştu.

Bunun üzerine Tire Belediye Meclisi'nde gündem dışı konuşmalarda "Peşkeş" iddialarına karşı İYİ Parti, CHP, Ak Parti gruplarından ve Başkan Duran'dan tepki yağdı.

Meclis toplantısında tepkilerin hedefi olan MHP İlçe Başkanı Arif Demirkan ise sessiz kalmayı tercih etti. Belediye Başkanı Atakan Duran'ın birkaç kez açıklama yapması için söz vermesi karşısında kısaca yanıt veren Demirkan, tabandan gelen tepkiyi dinlediklerini ve MHP olarak bu takasa karşı olduklarını yineledi.

EROĞLU" PEŞKEŞ LAFINI İADE EDİYORUZ"

Toplantıda İYİ Parti adına konuşma yapan İYİ Parti Tire Belediye Meclisi Grup başkanvekili, Tire Belediye Başkan yardımcısı Doğukan Eroğlu bu konunun daha önceki dönemde tahsis edildiğini ve bu tahsisin sadece ilçemize fayda sağlayıp belediyemize katkısı olmadığına dikkat çekerek "Bu binanın çürük raporu var, bununla ilgili Ege Üniversitesi yönetimin isteği üzerine tahsis iptal edilmiş. Daha sonra tekrardan görüşülüp hem belediyemize hem de ilçemize fayda sağlanması için karar alınmış. Sosyal tesis vasıflı bir arazi karşılığında sanayi imarlı arazi alıyoruz. 1000 öğrenci gelse ilçe ekonomisine katkıları milyon liraları buluyor, peşkeş bunun neresinde. Bir şahsa bu araziyi versek neyse ama okul yapılması için TOSBİ ile protokol yapıyoruz. Komisyonlardan oy birliği ile geçmiş bu maddeden nasıl peşkeş çıkıyor bu nasıl ifadedir. Bunu yakışıksız buluyor, bununla ilgili cevap bekliyor ve bu sözü iade ediyorum "dedi.

TAŞAL" BİZ BU KARARIN ARKASINDAYIZ "

Tire Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Kamil Taşal ise eğitim amaçlı ve şehrimizde eğitimin çıtasının yükselmesi için böyle bir karara evet dediklerini hatırlatarak" Bu kararın ekonomik ve sosyal açıdan hem belediyemiz hem ilçemiz için artıları çoktur." dedi.

AYYILDIZ "PEŞKEŞ BUNUN NERESİNDE"

Tire Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Ali Ayyıldız ise bu açıklamalar karşısında daha önce MHP grubuna açıklama yapmasına rağmen böyle bir açıklama ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek "Tire Kaymakamlığı, Tire Belediyesi, Tire Belediye Meclisi, Tire Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ve Ege Üniversitesinin olduğu bir protokolde peşkeş kime çekilmiştir, peşkeş bunun neresinde, burada tamamen kamu yararı var, bu ifade karşısında açıklama ve düzeltme bekliyoruz " dedi.

DURAN'DAN DEMİRKAN'A "SAYIN BAŞKAN SİZ İLÇE BAŞKANISINIZ, SÖYLEDİĞİNİZ HERŞEY KURUMUNUZU DA BAĞLAR"

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran bu iddialar ve grup başkan vekillerinin konuşmaları üzerine "Bizler Tireli vatandaşlarımızın oylarıyla hizmet etmek için seçilmiş, belediyemiz kaynaklarını en iyi şekilde kullanmamız için göreve getirilmiş insanlarız" dedi. Başkan Atakan Duran, Arif Demirkan’a peşkeş ifadesinden dolayı tepki göstererek kendisinin bir ilçe başkanı olduğunu hatırlattı ve sözlerinin mensup olduğu hareketi bağladığını söyledi.

PEŞKEŞ İDDİASINDA BULUNANLAR İÇİN HUKUKİ YOLLAR AÇIKTIR

Başkan Duran konuşmasında "ÇÜRÜK RAPORU bulunan huzurevi binasını Tire Organize Sanayi Bölgesi yönetimine Ege Üniversitesi kampüsü yapılması için tahsisi tamamen kamu yararlıdır. İlçemizin eğitim hayatı için önem arz eden bu karar aynı zamanda kamu yararı taşımaktadır. 20.000 m2 lik bu arazi karşılığında TOSBi yönetimi tarafından belediyemize 20. 000 m2 lik sanayi imarlı arsa verilecek ve bu takas sayesinde belediyemiz gelir elde edecektir. Sosyal tesis vasıflı arazi karşılığında sanayi imarlı arsa alıyoruz. Bu konuda TOSBİ Müteşebbis Heyetine ayrıca teşekkür ediyorum. Benim meclisten bununla ilgili yetki almam herşey bir anda olacak demek değildir, belediyemiz ve ilçemiz ile ilgili ne yarar varsa o kabul edilecektir."dedi.

Editör: Haber Merkezi