MHP’li aday adayları Fatih Okuroğlu ve Yalçın Koçyiğit, Tire’de gerçekleştirdikeri esnaf ziyaretlerinde, yerel basın kuruluşlarını da ziyaret ettiler. Bu kapsamda HaberTire Gazetesi’ni ziyaret eden aday adayları, seçim öncesi bölgenin sorunları ve bu sorunları çözümleri noktasında açıklamalarda bulundular.

 

Ercan ÇELİK

 

Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Atakan Duran eşliğinde HaberTire Gazetesi’ni ziyaret eden aday adayları, ülke gündemi ve aday adaylıkları konusunda açıklamalarda bulundular.

 

“GELECEĞİNE SAHİP ÇIK TİRE!”

MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yalçın Koçyiğit Bergama Devlet Hastanesi Eski Başhekimi. Aynı zamanda akademisyen olan Koçyiğit, Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı ve 2011, 2015 yılı seçimlerinde MHP’den milletvekili adayı oldu.

“geleceğine sahip çık Tire!” diye sözlerine başlayan Koçyiğit, “Memleketimize sahip çıkalım. Çünkü artık memleket terörden bıktı. Terörün son bulması lazım. Yaklaşık 15 yıldır bu iktidar, çözüm süreci, bitti bitecek derken, biz kendimizi terörün ortasında bulduk. Kendileri de itiraf ediyor zaten. ‘Biz çözüm süreci yönettik ama biz bunların silahlandığını, ya da güçlendiğini düşünemedik.’ Yine ‘Safız’ tutturdular. İnşallah bu millet bu saflardan kurtulsun bu seçimde. Çünkü Türkiye büyük bir ülke. Yaklaşık 15 yıldır işsizlik en büyük sorun. Ama her nedense terör bir şekilde, ,işsizliğin, ekonominin önüne geçiyor. Düşünün İzmir işsizlik oranında %16 ile beşinci sırada. Genç işsizlerin oranında ise %21 ile İzmir Türkiye’de birinci sırada.  Türkiye’nin ve İzmir’in kaderi bu olmamalı. İnşallah 1 kasım seçimlerinde iktidar oluruz.” Şeklinde konuştu.

 

“LİSTEDE OLMASAM DA MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM”

MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Fatih Okuroğlu, Tireli ve Emekli Öğretmen. Gazetemizi ziyareti esnasında aday adaylığıyla ilgili olarak konuşan Okuroğlu, “Biz aday adayıyız. Yarın da büyük ihtimalle ismimiz listelerde yer alacak. İsmimiz listede yer almayabilir de. Böyle kesin bir iddiamız yok. Biz her koşulda partimiz çatısı altında mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Partimiz bizi nasıl takdir ederse biz o görevde hazır oluruz. Ben niçin aday adayı oldum. Benim sıram ne olursa olsun. Listede olmasam bile. İlerde Tire’den ya da Küçük Menderes Havzası’ndan vatandaşların kontak kurabilecekleri bir insan olarak görev yapacağım.” Dedi.

 

“TİRE – BELEVİ ARASI DUBLE YOL ŞART”

Tire’nin sorunlarına değinen Okuroğlu, “Tire’mizin birçok problemi var fakat bizim içimizi en çok kanatan, Tire’nin kapanmayan yarası, Tire – Belevi yoludur. ‘Biz iktidar olursak Selçuk yolu yapılacak.’ Diyorlar. Yahu iktidar olmazsan Selçuk yolunda insanlar ölmeye devam mı etsin. Bu yolda ölen insanlar belki de yarın sen olacaksın ya da senin bir yakının olacak, partilin olacak ya da hiçbir siyasi partiyle bağı olmayan bir vatandaşımız olacak. Yazık değil mi? Buraya en azından bir duble yolun yapılması lazım. Ben listeye girsem de, girmesem de, seçilsem de seçilmesem de bu duble yol için bizim partimize bu konuyu aktaracağım, bu konuda mücadelemi vereceğim.” Şeklinde konuştu.

 

“HER KÜRT PKK’LI DEĞİLDİR!”

1 Kasım seçimlerinde MHP’nin iktdar olarak çıkacağını belirten Fatih Okuroğlu, “Bu ülkenin artık Milliyetçi Hareket Partisi’ne ihtiyacı var. Allahın izniyle MHP iktidara geldiğinde bunların hepsine de çare olacağız. Başka alternatif yok. Orta Asya’daydık, Anadolu’ya geldik, Viyana’ya kadar gittik, elimizde en son Anadolu kaldı. Bunu da hiç kimseye vermeye niyetimiz yok. Bu vatanı beraber kurtardık. Doğulusuyla, batılısıyla. Her kürt PKK’lı değildir. Bunun da altını çizmek istiyorum. Bizler beraber bu vatanı kurtardık. Ama bölülelim diye kurtarmadık. Beraber olalım diye kurtardık, Allah’ın izniyle de beraber olacağız.” Dedi.

 

“ADAY ADAYLARIMIZ DAVA ADAMIDIR”

Aday adaylarıyla birlikte gün boyu Tire’de esnaf ziyaretlerine katılan İlçe Başkanı Atakan Duran, HaberTire Gazetesi’nde aday adaylarını tanıttı. MHP’nin bu milletin hizmetkarı olduğunu vurgulayan Duran, “MHP aday adayları da milletimize hizmet etmek için yola çıkmış insanlardır. Bu kapsamda esnaf ziyareti yapmaya çıktık. Tireli esnaflarımızın sorunlarını dinledik. Sayın aday adaylarımız, her ikisi de dava adamıdır. Pazarlık ya da anlaşma neticesinde belli bir sıradan listeye yazılma ön şartı olmaksızın, Türkiye’nin kötü gidişine dur demek için, bölgesel olarak sesimizi İzmir’de ve Ankara’da daha iyi duyurmak için, taşın altına ellerini değil, gövdelerini koymuş insanlardır. Kendilerine aday adayı oldukları için çok teşekkür ediyorum. Çok kıymetli insanlar, bizi biz yapan değerlere sahip, bizi en iyi şekilde temsil kabiliyetine sahip kişilerdir. “ dedi.

Türk milliyetçiliği ile ilgili bilgi veren Duran, “Başbuğun Türklük tanımı var. ‘Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan, ülkesine ve milletine yanlış bir hareket yapmayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Türk’tür ve başımızın tacıdır.’ Türk milliyetçiliği bu esasla hareket etmiş olan bir milliyetçiliktir. İlçemiz ve ülkemiz bizim için son derece önemli. Tireli vatandaşlarımıza 1 kasım seçimlerinde, ülkemizin geleceğine sahip çıkmalarını ve bu yolda bizlere destek vermelerini bekliyoruz.” Dedi. 

Editör: Haber Merkezi