Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın sosyal medyadan, “Şehrimizden güzel bir insan geçti... Abi kardeş olmak için aynı anne babadan doğmaya gerek yok...” diyerek yaptığı açıklamaya MHP Tire İlçe Teşkilatından sert tepki geldi. 

MHP Tire İlçe Başkanı Arif Demirkan yazılı yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi, 
 
"HDP Kürsülerinde Türk Devletine karşı, PKK’nın yanında olduğunu söyleyerek hendekçileri destekleyen, İzmir’in Bayrak Gönderi İstiklalimizin kalesi Kadife Kalemize Pagos diyerek Yunanca İsimler takan, Gaziemir gibi Gazi Umur Bey’den emanet olan ilçemize yine Yunanca Porta ismini takan, İzmir’in göbeğine Türk Milletinin parasıyla yapılan Otoparka yine Yunanca Smyrna ismini veren, Kıbrıs Hakkında Türk Milletinin azim ve kararlılığına karşı müdahalede bulunan, “Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteğinin çözümünü sadece Ankara’nın insafına ve tasarrufuna bırakacağımız aşamayı geçtik” diyerek Milli Devletimize karşı haddini aşan! Terör Örgütlerinin üyelerini İzmir Büyükşehir Belediyesinde istihdam edip binlerce lira maaş ödeyen, Milli Birlik ve bütünlüğümüze kast ederek İzmir’e ayrı bayrak ve ayrı para birimi getirerek bölücülük yapan ve daha birçok ihanet oyunun içinde olan Tunç Soyer’i, Kardeş ilan etmiştir!
 
Esasen biz sayın belediye başkanın kiminle kardeş olacağını bilemeyiz, tercih onundur! Fakat şunu açıkça söyleyebiliriz ki; Kardeş olduklarını ilan eden Tunç Soyer “Millet, Milliyet ve Türk Düşmanıdır” Bugüne kadar yaptıkları da bunun ispatıdır! Tire gibi sekiz asırlık Türk İslam Şehrinde ve Binlerce şehit vermiş evliyalar diyarında seçilen kardeşler, yürünen yol arkadaşları çok önemlidir!
 
Belediye Başkanı Atakan Duran’ın bu gerçekleri görmesini zaten hiç beklemiyoruz fakat hiç olmazsa saygı duymasını istiyoruz! Bugüne kadar yapacağım diyerek yapmadığı her şey ile birlikte Sayın Duran’ı seçtiği kardeşi dolayısıyla Tire Halkına şikâyet ediyor. Tek başına da “Kardeş Olarak en uygun şahsı bulduğu için kendisini tebrik ediyoruz. Şimdi yerini bulmuş.” Ona İzmir’e Yunanca Pagos ismi vermek isteyen ve HDP kürsülerinden Bölücülere güzelleme yapan Kardeşi Tunç Soyer’le birlikte kol kola nice yollar diliyoruz! Kardeşlikleri daim olsun!
 
Bizim kardeşliğimize gelince; Biz vatan için, millet için, devlet için ve bayrak için aynı noktada nöbet tutanlarla kardeşiz! Biz Büyük Türkiye, Güzel İzmir ve Güzel Tire yolunda mücadele eden Ülkü Sevdalılarıyla kardeşiz.”

Editör: Haber Merkezi