Tire ziyaretinde İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı, Grup Başkan vekili, İzmir Milletvekili Musavvat Dervişoğlu, Genel Başkan yardımcısı Şenol  Alpat, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti GİK üyeleri Mehmet Aslan, Cem Özdemir, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz eşlik etti.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Çetin, Devlet eski Bakanı Tire Belediyesi CHPli meclis üyesi Halil Çulhaoğlu, Tire Belediyesi Başkan yardımcısı Halil Doğukan Eroğlu, Tire Belediyesi Başkan yardımcısı Gökhan Hızlı,  CHPli meclis üyesi Yalçın Kaya, Tire Belediyesi İYİ Partili belediye meclis üyeleri Cafer Tetik, Gökhan Güngör, Nafiz Kükrer, Nejla Kırlı, Süleyman Kovacı, muhtarlar ve beraberindekilerle birlikte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Tire Belediyesi Hizmet Binası önünde Tarihi Tire Belediyesi Armoni Bandosu eşliğinde karşıladı.

AKŞENER ‘’AMACIMIZ NUTUK ATMAK DEĞİL SİZLERİN DERDİNİ DİNLEMEK’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Tire Belediyesi Hizmet Binasında kendisini bekleyen kalabalığa hitaben konuşma yaptı. Akşener konuşmasında iktidarı hedef alarak ‘’Şimdi Sayın Erdoğan saraya girdi, koptu. Aranıza gelen var mı? Yok. Peki, biz ne yapmak istiyoruz?  Bu gezilerimizin anlamı nutuk atmak değil dinlemektir.  Sizlerin şikâyetlerini dinleyip, sesinizi meclis çatısı altında iktidar partisine duyurmak istiyoruz, onlar duymak istemese de duyuracağız. Bizler siyaseti seçmen velinimettir diye kabul edenlerdeniz. Seçmen velinimet olursa siyasetçi hizmet, istihdam, esnafı, emekliyi, işçiyi, genci, kaynamayan tencereyi konuşur. Kaynamayan her tencere her iktidarı götürür. 31 Marta gidilirken dedik bu arkadaşların kulağını çekin, son 10 senede ceketimi assam seçilir diyorlardı, dedik ama siz kulağı fazla çektiniz, yine de sesinizi duymuyorlar.5 müteahhitin isteği dışında hiçbir şeyi duymuyor.

AKŞENER’DEN DURAN’A BEN SENİN O KOLTUKTA OTURDUĞUNU GÖRMEK İÇİN GELDİM

Akşener’in konuşması sonrası belediye başkanlık makamına geçildi. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın kendi koltuğunu Akşener’e vermek istemesinden sonra Akşener ‘’Ben senin o koltukta oturduğunu görmek için geldim, bu benim için bambaşka bir duygudur, Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin’’ dedi. Akşener sözlerini ‘’İzmir programına ilk Tire’den başladık. Atakan başkanın benim açımdan yeri ayrıdır. Biz partiyi kurarken çok zorlamıştık, insanlar korkudan partimize gelemiyordu. Korkunun önüne geçen tek şey umuttur ve Atakan Başkan bu korkuyu umutla yeşertmiştir’’ şeklinde noktaladı.

HEM SİYASETTE HEM TİRE’DE İKLİMİ DEĞİŞTİRDİNİZ

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da Genel Başkan Meral Akşener’e ilçemizde uzun zamandır böyle güzel yağmur yağmıyordu, bu bereketli günde ilçemize geldiniz. Hem siyasette hem de Tire’de iklimi değiştirdiniz’’ dedi. Duran sözlerine şöyle devam etti : ‘’Sayın Genel başkanımızı, bölgemiz milletvekillerini burada ağırlamak bizler için büyük mutluluk. İlçemize vermiş olduğunuz değer, güven ve halkımızın teveccühü ile göreve başladık. Görevimizi sorumluluklarımız ve örnek olma bilinci içerinde ortaya koyarak yapmaya özen gösteriyoruz. Nazik ziyaretiniz için şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyorum. Sizin belediye başkanınız olarak iyi belediyeciliğin örneğini sergilemek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

AKŞENER’E TİRE’NİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, eşi Necibe Duran ve İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Çetin ile birlikte Akşener’e  Atatürk portresi, Tire’nin yöresel el sanatlarından nalın, beledi dokuma, keçeden yapılma şal, iğne oyalı ipek keseler hediye etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve beraberindeki heyet ile birlikte esnaf ziyareti yaparak Tire gezisini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi