MHP’de olağanüstü kongre sürecinde gözler 15 Mayıs’a çevrilirken, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin rakiplerinin saha çalışmaları da tam gaz devam ediyor.

Mitingle ilgili açıklama yapan MHP İzmir Eski İl Başkanı ve Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu Akşener’i İzmir’e yakışan bir karşılama ve uğurlama için gayret gösterdiklerini kaydederek, “Toplumun tüm kesimlerinden çok ciddi destek alıyoruz. Özellikle İzmirli kadınların büyük ilgi göstermesini bekliyoruz. Rumeli ve Balkan göçmenlerinin büyük ilgisi var. Hem İzmir hem bölge delegeleri toplantıda bulunacak. İzmir'den birçok ilçe başkanı Akşener için imza vermişti şimdi de katılım noktasında önemli bir kararlılık sergileyecektir. İzmir, bu hareket için çok önemli. Biz, İzmir'e inanıyoruz, güveniyoruz. İzmir halkının her kesiminden almış olduğumuz destekten memnunuz. Önce salon toplantısı yapmayı düşünüyorduk ama yeterli genişlikte salon bulamadığımız için açık hava toplantısını tercih ettik. İzmir'den demokrasi meşalesi yakılacak ve bu meşale Türkiye'yi aydınlatacak” dedi.

 

İLÇE TEŞKİLATLARINDAN KATILIM BEKLENİYOR

MHP Genel Başkanlığı’nın güçlü adaylarından Meral Akşener 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü 11.30’da Adnan Menderes Hava Limanı’na gelecek. Hava Limanında Akşener partililer tarafından karşılanacak. Akşener saat 17.00’de Gündoğdu Meydanı’nda İzmirli ve çevre illerden mitinge katılan partililere hitap edecek.

Akşener’in kentte partililerin yanı sıra STK’lar ve kanaat önderleriyle de temaslarda bulunması ve Kulislerden edinilen bilgilere göre de Akşener’in İzmir mitingine MHP İzmir ilçe Teşkilatlarından ve bazı ilçe başkanlarından katılım bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi