Türkiye genelinde yapılanmasını sürdüren Memleket Partisi, Tire’de de kuruldu. Yönetimin belirlenmesinin ardından İlçe Başkanlık binası, Gümüşpala Caddesi üzerindeki Yörükoğlu İş Merkezi’nde açıldı. Tireli İşadamı ve Mimar Nihat Koç’un Başkanlığı’nda kurulan partinin açılışına MYK üyesi Asuman Ali Güven, İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Parti Meclis Üyesi, Şeref Albeniz, İl Sekreteri Hüseyin Hapçı gibi isimlerle birlikte çok sayıda partili katıldı. Parti binasının açılış kurdelesi parti yöneticileri ve davetlilerle birlikte kesildi. 
Açılış sonrası HaberTire’ye konuşan Memleket Partisi İlçe Başkanı Nihat Koç, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. CHP’de kendilerine hizmet edecek alan bırakılmadığı için Memleket Partisi ile yola çıktığını belirten Koç, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;
“Memleket Partisi cesur yürekli bir Başkan tarafından kurulan bir partidir. Bizler de Tire’deki cesur yürekliler, memleket sevdalısı kişiler olarak bu kervana katıldık. Bulunduğumuz çevrede güler yüzlü kardeşliği ön plana çıkaran bir politika izlemek düşüncesindeyiz. Siyasetin o zehirli dilini hiçbir zaman ağzımıza almadan, birlik ve beraberlik içerisinde, öncelikle Tire’ye daha sonra ülkeye hizmet için yola çıktık.  Ben 40 yıldır Tire’de siyasetin içinde hep var oldum. Tire’de Ticaret Odası’nda, Şehir Kulübü’nde, Tirespor’da görevler yaptım. Tire’nin yerel sorunlarının neler olduğunu gayet iyi biliyorum. Amacım bu sorunların çözümlerine katkıda bulunmak. 
Ben hizmeti CHP’nin içinde bulamadığım için, bizlere hizmet edecek alan bırakmadıkları için, hizmet edebileceğime inandığım, Atatürk’ün öğretmenliğinde ödevi memleket olan bir anlayışa sahip olan Memleket Partisi’ne katıldım. Partimizin Tiremize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi