Ergün ÇELİK

 

Geçtiğimiz günlerde Tire toptancı hali ile ilgili açıklama yapan CHP’li Yücel, Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’nı işaret ederek, “Bir kere de Tire için iş yapsınlar” demiş, Toptancı Hali’nin kapatılmaması gerektiği yönünde görüş bildiren Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’nun da taraflı olduğunu ima etmişti.

Bunun üzerine HaberTire Gazetesi’ne açıklamada bulunan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, her zaman üreticinin yanında olduğunu vurgulayan CHP’nin, Tire’de üreticiye yönelik kurulan Tariş Zeytinyağı fabrikasının kuruluşunda üreticinin yanında yer almadığını belirtti ve zorlukla aştıkları sorunları dile getirdi.

 

“YÜCEL ÖZEN, KONUNUN BİREBİR MUHATABIDIR”

Yücel Özen’in, siyaseten tecrübesine ve bilgisine güvendiğini ifade eden Çeltikcoğlu, “Yücel Özen, gelişmeler üzerine geçtiğimiz hafta çeşitli açıklamalarda bulundu. Kendisi İl Yönetim Kurulu’na seçilmiş. Öncelikle kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. İnşallah görevinde başarılı olur ve Tiremizi en iyi şekilde temsil eder. Sağolsun kendisi basında tarafımıza sorular sormuş. Kendisinin Tire ile ilgili, Tire’ye geliştirecek önerileri varsa her zaman bir telefon kadar yakınız. Şimdi ben de kendisine bir soru sormak istiyorum. Kendisi, CHP’nin her zaman üreticinin yanında olduğunu bahsetmiş ama Tire’de yine üreticiye hizmet veren Tariş Zeytinyağı Kooperatifimiz ile ilgili bir konu vardı. Sayın Yücel Özen bu konunun birebir muhatabıdır. Kendisiyle bu konuda birkaç kere telefonla konuşmuştuk. Hatta kendisi de bizlere o konuya sahip çıktığımız için teşekkür etmişti.  Tariş Zeytinyağı Kooperatifi’nin fabrikası şehir dışında çok uzak bir yerdeydi. Üreticiye uzak kaldığı için 2013 Yılı’nın sonlarında, Tire Belediyesi’nden Selçuk-Tire Asfaltı üzerinde bir arsaya almak suretiyle 18 Şubat tarihinde Belediye Başkanı imzalı bir arsa almışlardı. Tabii imar durum belgesine güvenerekten Kooperatifimiz o arsayı aldı. Fakat yerel seçimlerin hemen arkasından kimler devreye girdiyse, kimler bu konuya engel olmak istediyse, sayın Yücel Özen bu konuyu çok iyi biliyor ve açıklamalarını da bekliyoruz, maalesef Tire Belediyesi tarafından Kooperatifimize yapı ruhsatı verilmedi. Konu önce Ticaret Odası Başkanlığımıza daha sonra da Ak Parti İlçe Başkanı olarak bana intikal etti. Sayın Ticaret Odası Başkanıyla birlikte Kooperatif Başkanı’nı da yanımıza alarak Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve Karayolları’nı ziyaret ettik. Gereken izinleri aldık. Ardından son defa Tire Belediyesi’ne, yapı ruhsatı verilmesi için müraacat ettik.  Fakat 60 günlük sürede Tire Belediyesi gerekçesini belirtmeksizin yapı ruhsatını vermedi. Yasa gereği Belediye yapı ruhsatını vermiyorsa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevli oluyor. Bizlerin katkıları ve Ticaret Odası’nın destekleriyle birlikte Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden ruhsatımızı aldık ve hemen çalışmalara başladık. Binamız bu günlerde tamamlandı, üreticimizin hizmetine girdi.” Şeklinde konuştu.

 

BU NASIL ‘ÜRETİCİNİN YANINDA OLMAK’?

CHP’nin hep üreticinin yanında olduğunu söyleyip durduğunu belirten Çeltikcoğlu, “CHP’nin İl Yöneticisi Yücel Özen’e ve İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’a buradan soruyorum; Bu nasıl üreticinin yanında olmaktır? Yücel Özen yaptığı basın açıklamasında Ticaret Odası Başkanı’nı taraf olmakla suçlamıştır. O zaman Ticaret Odası Başkanımız CHP’li miydi? Ben de mi CHP’li oldum? Burada Tire’nin menfaatine olan, Tireli üreticilerin olduğu bir Kooperatifin sorununu çözmek için hepimiz emek harcadık.  Biz yine her zaman olduğu gibi Tire’nin menfaatine olan her konuda çalışmaya devam edeceğiz. Biz o düşünce yada bu düşüncede ayrımı olmaksızın üreticimizin, Tire’de yaşayan halkımızın her konuda yanındayız.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi