31 Mart yerel seçimlerinde 170 oy ile Kızılcahavlu Köyü’nde Muhtarlık seçimlerini kazanan Şakir Pala, seçimlerin ardından mazbatasını alarak göreve başlamıştı. Aradan geçen 6 ayın sonunda iddiaya göre Kızılcahavlu Köyü’nün muhtarlık seçimlerine itiraz edildi. Yapılan itirazda Şakir Pala’nın seçimlerden önce ‘6 ay ikamet etme’ engeline takıldığı öne sürüldü. Pala, itirazın ardından görevi bıraktı ve yerine geçici olarak listesindeki birinci aza olan Mehmet Utgan, getirildi.

“6 AY ŞARTINI BİLMİYORDUM”

Seçimi kazandığı halde görevi bırakmak zorunda kalan Şakir Pala, HaberTire Gazetesi’ne konuştu. Pala, açıklamasında;

“Muhtar adayı olabilmek için 6 ay ikamet etme şartını bilmiyordum. Böyle bir kural olduğunu çok geç öğrendim. Bizim yola çıkış amacımız Kızılcahavlu Köyü’ne hizmet etmekti. Hala aynı amaçla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kısa süren muhtarlık görevimiz boyunca köyümüzde güzel işler yaptıpımıza inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde köyümüzün muhtarlık seçimleri yenilenecek. Yeni seçimde yeniden adayım. Eminim ikinci seçimde daha güzel bir sonuç alarak yeniden göreve geleceğiz.

YENİ SEÇİM 9 ŞUBATTA

2019 yılı Mart Ayı’nda gerçekleştirilen yerel seçimlerde Kızılcahavlu Köyü’nde 3 muhtar adayı yarışmıştı. Bu adaylardan Mehmet Öz 63, Hüseyin Güngör 160, Şakir Pala ise 170 oy alarak seçimi kazanan isim olmuştu. Yeni takvime göre Kızılcahavlu Köyü, 9 Şubat Pazar Günü yeniden sandığa gidecek. 9 Şubat seçimlerinde Şakir Pala’nın karşısına şimdiye kadar bir aday çıktığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi