Ercan ÇELİK

Tire’yi derinden sarsan olay, ülke gündeminde de yer buldu. İyi Parti Tire İlçe Başkanı Atakan Duran’a silahla saldırmak isteyen Uğur Y. İsimli polis memuru, partililer tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Olayın ardından genel başkan Meral Akşener, Twitter üzerinden geçmiş olsun mesajı yayınlarken, genel merkezden ilk resmi açıklama geldi.

Genel Sekreter ve Parti Sözücüsü Dr. Aytun Çıray, yaptığı açıklamada “İyilere silah doğrultuldu” dedi ve saldırıyla ilgili detayları aktardı.

DEMOKRASİYE SALDIRI

Çıray’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Tire ilçemizin İYİ Parti İlçe Başkanı ve arkadaşlarına yönelik saldırı, aslında demokrasimize yapılmış bir saldırıdır..

Bugün Saat 16:15’te İYİ Parti Tire İlçe Başkanlığı binasına gelen U.Y. (32), üst kata çıkıp, İlçe Başkanı Salih Atakan Duran ile görüşmek istediğini söylemiştir..

Ödemiş’te görevli bir öğretmen olduğunu söyleyen saldırgan, partili arkadaşlarımıza, “İYİ Parti’yi neden kurduklarını” sormuştur..

Teşkilat mensubu arkadaşlarımızın soruya yanıt verdikleri sırada içeri giren İlçe Başkanımız sayın Salih Atakan Duran da sohbete dahil olmuş, fakat U.Y. bir anda belindeki silahına davranarak, saldırı girişiminde bulunmuştur..

‘İYİ’ler tarafından etkisiz hale getirilen U.Y., silâhını iki defa ateşlemiş, çok şükür ki İlçe Başkan Yardımcımız tarafından eline müdahale edildiği için kimseye isabet ettirememiştir.

ZANLI, RUHSAL SORUNLARI OLAN BİR POLİS

Olaydan haber olur olmaz yetkililerle yaptığım görüşmelerde, saldırganın öğretmen değil, Ödemiş ilçesinde polis memuru olduğu ve ruhsal sorunları olduğu tarafıma ifade edilmiştir.

“POLİS TEŞKİLATINA LEKE SÜRMESİNE İZİN VERMEYİZ”

Olay polise ve adliyeye intikal etmiştir. Adli soruşturma sonucu ne olursa olsun şahsın mümtaz ve kahraman polis teşkilâtına leke sürmesine hiçbir şekilde kabul etmez izin vermeyiz.

Başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve İYİ Parti ailesi olarak, sevgili Salih Atakan Duran ve arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor;

Olaya gerektiği gibi müdahalede bulunan emniyet mensuplarına ve yetkililere teşekkür ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi