İYİ Parti Tire İlçe Başkanlığı’nın hizmet binası düzenlenen dev törenle hizmete açıldı. Açılışa İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Genel İdare Kurulu Üyesi Em. Kur. Albay Ali Türkşen, İl Başkanı Yıldırım Ulupınar gibi isimlerle birlikte çevre il ve ilçe teşkilatları tam kadro katıldı. Atatürk Caddesi üzerinde gerçekleştirilen açılış töreninde deyimi yerindeyse izdiham yaşandı. Polis ise tören alanında geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.

Açılış töreninin ilk konuşmasını İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Atakan Duran yaptı. Duran, konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese şahsım ve yönetimim adına çok teşekkür ediyorum. Tüm mücadelemiz insanlarımızın karnı tok, sırtı pek olduğu güzel yarınlarımız içindir” Konuşmasını kısa tutan Duran, İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ı mikrofona davet etti.

ULUPINAR: ‘ATAKAN BAŞKAN’IN YANINDAYIM’

Atakan Duran’ın ardından mikrofonu eline alan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ise şu şekilde konuştu

“Öncelikle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Aslında şu anda konuşamayacak kadar hastayım. Ama öyle bir şey oldu ki, gelip Atakan Başkan’ın yanında durmak boynumun borcu oldu. Bu hasta halimle geldim ve Atakan Duran’ın yanında olduğumu göstermek istedim.

Artık millet birbirini tehdit eden dilden bıktı. Siyasetçiler artık birlik ve beraberlik için güzel cümleler kurmalı. Eğer siyasetçiler yanlış bir şeyler söylerse bazı insanlar bunu yanlış şeylere yorarak kendilerine vazife edinebilirler. Bizi yolumuzdan hiç kimse çeviremez. Bizim amacımız, Bu ülkenin bekası, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin devamı, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak, demokrasiye ve özgürlüğe sahip çıkmak ve Türkiye’yi tekrar normalleştirmeye çevirmektir.

“KİMSEDEN KORKUMUZ YOK”

Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Türkşen ise konuşmasında Atakan Duran’a yapılan suikast girişimine dikkat çekti. Kimseden korkularının olmadığını ifade eden Türkşen, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Ömrünün 33 yılını üniforma içerisinde, bunun bir kısmını da maalesef cezaevinde geçiren, bu ülkenin bir evladı olarak, şu anda üzerimde resmi üniforma olmadan ama üzerimdeki vatanseverlik üniformasıyla sizlerin karşısında olmaktan onur duyuyorum. Türkiye’nin 4 köşesinde partimizi anlatmak, yarınlara olan inancımızı vatandaşlarımızla paylaşmak için çaba gösteriyoruz. Bugün Tire’ye çok daha neşeli bir şekilde gelmek isterdim. Ancak gelişimize birkaç gün kala İlçe Başkanımız Atakan Duran’a yapılan silahlı saldırı dolayısıyla biraz kalbi buruk geldim. Bu olayı öğrenir öğrenmez kendisiyle görüştüm ve sosyal medyadan şunları ifade ettiim; ‘Kimseden korkumuz yok. Biz, iyiyiz, güçlüyüz ve cesuruz’ İyi günlerde, iyi yarınlarda herkesle el ele birlikte yürümeyi temenni ediyor İlçe binamızın açılışının hayırlı olmasını diliyorum”

Açılış töreninin son ve en uzun konuşmasını ise İYİ Parti Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Aytun Çıray yaptı. Parti binasının önündeki kalabalığa seslenen Çıray, şöyle konuştu;

TİRE, İYİ PARTİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HEDİYE EDECEKTİR

“Değerli Tireli Hemşerilerim; Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Tire’nin Türk Demokrasi Tarihi’nde çok önemli bir yeri vardır. 12 Eylül darbesinden sonra yapılan ilk mahalli seçimlerde Doğruyol Partisi’ne tek Belediye Başkanlığını hediye eden ilçe Tire’dir. Şimdi bu kalabalığa ve bu heyecana bakınca anlaşılıyor ki önümüzdeki ilk mahalli seçimlerde de Tire bir Belediye Başkanlığı’nı İYİ Parti’ye kesinlikle hediye edecektir. Atakan Başkan’ın babası Cemil Duran ile yıllar önce siyaset yapmıştık. Şimdi de Allah nasip etti oğluyla birlikte siyaset yapıyoruz.

BÜYÜK BİR TEHLİKE ATLATTIK

Geçen hafta Tire’de hakikaten çok büyük bir tehlike atlattık. Aslında sadece Atakan Duran değil, bütün Türkiye büyük bir tehlike atlattı. Bu kutuplaşma siyaseti sokaktaki tüm ruhsal hastaları harekete geçirebilir. Hiçbir devlet ruh hastalarını Polis yapmaz ve beline silah takmaz. Bu bir ciddiyetsizliktir. Eğer bu şahsın böyle bir problemi varsa, bu şahsı görevinde muhafaza edenler görevini kötüye kullanmaktan yargılanmalıdırlar. Bu kabul edilemez.

TİRE’DEN CEVAP VERİYORUZ

Atakan Duran’ı öldürmeye gelen saldırgan şahıs içeriye girdiğinde arkadaşlarımıza İYİ Parti’yi neden kurduğumuzu sormuş. Ona bu soruyu sorduranlara Tire’den cevap verelim. Biz İYİ Parti’yi yeni bir anayasa devletini, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve ahlakı hakim kılmak için kurduk. Merak ediyorlarsa onu bunu göndermelerine gerek yok. İşte biz bu partiyi neden kurduğumuzu açık açık söylüyoruz. Biz İYİ Parti’yi keyfi yönetimlerden uzaklaştırmak için kurduk. Huzur için, kişi başına düşen milli geliri 40 BİN Dolar’a çıkarmak için, Çiftçiler için, esnaf için, işçi ve işsiz için kurduk. Biz İYİ Parti’yi ihale zengini olmak için kurmadık

Türkiye televizyonlarında uzun zamandır insanlarımızın sorunları tartışılmıyor. Bugün hangi kanalı açarsanız açın hep aynı adamlar beyin yıkama kampanyası yapıyorlar. Siz hiç televizyonlarda çiftçinin esnafın, işsizin fakirin fukaranın sorunlarının konuşulduğunu duydunuz mu? O halde kapatın o televizyonları ve bizi dinleyin. Rahmetli Demirel bize bir şey öğretmişti. Mesajlarınızı dağdaki çoban duymuyorsa sesinizi herkese duyurmuş sayılmazsınız.

Biz yeni ve büyük bir demokrasi mücadelesi başlattık. Milletle beraberiz. Milletin yanındayız. O yüzden sizlere ihtiyacımız var. Bizden dinlediklerinizi lütfen dağa taşa kurda kuşa anlatın. Bu ülkede bütün televizyonlar onların olsa, bütün gazeteleri ele geçirseler yine de iktidar olacağımızı onlara göstermek bizim boynumuzun borcudur. Türkiye uzun zamandır demokratları unuttu. Onlara demokratları, vatanseverleri milliyetçileri hatırlatmak bizim borcumuzun borcudur.

BİZE SAHİP ÇIKIN

Bize sahip çıkın. Meral Akşener’e sahip çıkın. Bir kadın bir yola çıktı, hayatını ortaya koydu ve bir cesurlar harekatı başlattı. İYİ Parti bir kadın ve cesurlar hareketidir. Olağanüstü şartlar olağan üstü kararları gerektirir. Ben ve arkadaşlarım hep birlikte olağanüstü kararlar aldık ve İYİ Parti’nin çatısı altında toplandık. Artık o öndeymiş bu arkadaymış diye bir kavram yok. Bu partide herkes eşit, herkes İYİ Partilidir. Bu düşüncelerle açılışımıza katılan tüm partililerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Atakan Başkan’a ve onun hayatını kurtaran kahramana ve tüm Tire Teşkilatına teşekkür ediyorum. Temelimiz İyilik, harcımız iyilerden oluşuyor”

Editör: Haber Merkezi