Cumhur İttifakı Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli Aydoğdu Kahvesi Meydanı’nda düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.

 “Bu gece çok güzelsin Tire, bu coşkulu kalabalıkla bizi karşıladığınız için teşekkürler” diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkan Adayı İçelli, “Bizimkisi bir aşk hikâyesi, Tiremize olan aşkımızın, Tiremize olan hizmet sevdamızın hikâyesi ve bu aşkla biz gece gündüz demeden aşkla çalışmaya hazırız ve size söz veriyoruz” dedi.

4 YIL İLÇE BAŞKANLIĞI YAPANLAR TİRE’YE NE GETİRDİ

Kendisinin 1 yıl ilçe başkanlığı yaptığını ve bu süreçte Tire’ye pek çok yatırımı getirdiğini hatırlatan İçelli, “Ben belediye başkan adayı olmadan önce 1 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Dolu dolu bir yıldı. İlk olarak, Belevi’den Büyükkale’ye kadar duble yolun dolgu çalışmaları bitti ve büyük kısmı da duble asfaltlandı. 1 yıla kadar da o yol bitiyor. İkincisi, ilçe başkanlığım döneminde Tire’ye neler yapabilirim diye çabaladım bin kişilik istihdam sağlanacak olan temelini attığımız o yem fabrikasını ben getirdim. Üçüncüsü, bir yıllık ilçe başkanlığım döneminde Haziran’da temeli atılacak öğrenci yurdumuzu Tire’ye getirttim. Ve o bir yılda yüzlerce işçinin İŞ-KUR’dan işe alınması için yardımcı oldum. Ben bunları sadece bir yılda yaptım. 4 yıl Tire’ye başka partilerde de ilçe başkanlığı yapan İYİ Parti’nin kurucusu Tire’ye ne getirdi acaba? Onlar hiç bir şey yapamazlar. Biz bir yılda bunları yaptıysak 5 yılda Tire’ye altın çağını yaşatacağız” şeklinde konuştu.

BUNLAR İÇİNİZE SİNECEK Mİ?

Kararsız seçmenlere seslenen Tire Belediye Başkan Adayı İçelli, HDP’nin İzmir’deki Nevruz kutlamalarında yapılan konuşmada ‘İzmir’in hiçbir ilçesine AK Parti ve MHP’nin kazanmasını istemiyoruz’ denilen videoyu izletti. Daha sonra HDP’nin hazırladığı CHP, İP, SP ve HDP’nin birlik olduğunu gösteren broşürü göstererek konuşan İçelli, “Kararsız seçmenim bu içinize sinecek mi? Daha önce HDP’den milletvekili adayı olup kazanamayan Fatma Yıldırım, şimdi Saadet Partsi’nden meclis üyesi adayı. Bunlar içinize sinecek mi?” dedi.

HDP TİRE’DE NEDEN ADAY ÇIKARMIYOR?

Bu benim için bir yerel seçim. Diğerleri yerel seçimi geçtiler farklı düşüncedeler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayına bakın, Tire’nin nüfusunun yarı nüfusu Seferihisar’dan İzmir’e belediye başkan adayı oluyor. Her seçimde Tire’den Belediye Başkan Adayı çıkaran HDP neden bu seçim aday çıkarmıyor. Çünkü İYİ Parti’ye destek verecek de onun için. Ben vatanını milletini seven herkesin oyuna talibim, bakın benim yakamda AK Parti ya da Milliyetçi Hareket Partisi rozeti yok. Ben Cumhur ittifakının adayıyım” dedi.

KAYBETTİĞİMİZDE İNSANLARIMIZI İŞTEN ATTILAR, BİZE TAŞ ATANA BEN GÜL ATACAĞIM

Bazı belediye başkan adaylarının mitinglerinde ve halk arasındaki konuşmalarında belediye işçilerini tehdit ettiklerini iddia ederek konuşan Tire Belediye Başkan Adayı İçelli, “Bugün asarız keseriz diyenler varmış belediyeye geldiklerinde. Biz geldiğimizde ben kimsenin ekmeği ile oynamayacağım. Biz de seçim kaybettik. Biz seçimi kaybettiğimizde bizim insanlarımızı işten attılar. Bize taş atana ben gül atacağım gül. Bu memlekete kim bir çivi çaktıysa Allah ondan razı olsun ama ben 1 değil 10 çivi 20 çivi çakacağım. Biz hazırız” şeklinde konuştu.

MEZBAHA AÇACAKLARINI SÖYLÜYORLAR, 3 GÜN KALA MI AKLINIZA GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dün yaptığı açıklamada Tire’ye mezbaha yapacaklarını ve projeyi hazırladıklarını duyurması ile ilgili olarak da konuşan İçelli, “Bugün yine bir açıklama vardı, ‘Mezbaha açacağız’ diye müjde veriyor. 3 gün kala mı aklınıza geldi? Ben 3 aydır bağırıyorum mezbaha yapacağız diye. Ne bu telaş. Telaşa kapıldılar değil mi? O mezbahayı da soğuk havayı da et kombine tesisini de hayvan pazarını da biz yapacağız. Hiç kimse telaşa kapılmasın geliyoruz Allah’ın izniyle” dedi.

56 TRİLYON BORCU VAR BELEDİYENİN

Son olarak Tire Belediyesi’nin mevcut borcu ile ilgili konuşan Belediye Başkan Adayı İçelli, “Biz belgelerle konuşuruz. Borcum yok dediler diye boşa atmayız. 2014 yılında başkanımıza sorduk. Ben o zaman meclis üyesi oldum, 2014 Nisan ayında meclis üyesi olarak sorduk, bu belgeyi bize verdiler, 24 trilyon 404 bin borç. Şimdi belediye başkanımız diyor bizim borcumuz yok. Nisan ayında yine çıkartacağım borcu. 56 trilyon borcu var belediyenin. Enkaz devralacağız ama biz o projeleri yine yapacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi