Mahkemeye yapılan itiraz üzerine verilen yürütmeyi durdurma kararı ve ardından yürütücü firmanın değişmesinden sonra faaliyetin durma noktasına geldiği inşaat çalışmaları yeniden hız kazandı. Yolun temelini dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte atan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın girişimleriyle yolun yapımına devam edilmesine karar verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dağ “Tire-Belevi yolu öncelikli yatırımımızdır.” dedi. 


Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte temelini attıkları yolun durma noktasına gelen inşaat çalışmalarının hızla devam edeceğini ifade eden Dağ, “Yapılması planlanan ve gerekli çalışmalar neticesinde yapımına başlanan Tire-Belevi yolu bölge insanımız için bir ihtiyaçtan da öte zorunluluk. Bu yolun yapılmasını gerektiren etkenleri düşündüğümüzde birçok sebep sayabiliriz ama bu sebepler arasında en önemlisi de tabii ki vatandaşlarımızın ulaşım kanallarını sağlıklı bir şekilde kullanmalarını sağlayabilmek.” İfadelerini kullandı. 

TİRE-BELEVİ YOLU BİZİM ÖNCELİKLİ YATIRIMIMIZDIR 
Bu yolun geçmişten bu yana kazalara sebebiyet verdiğini ve yapımının bir an önce tamamlanmasının önem taşıdığını belirten Dağ “Yolun temelini attıktan sonra çalışmalar hızla başladı. Belevi Gölü’nün zemin ıslahı ve dolgu çalışmaları yapıldı ama akabinde o aşamada bir mahkeme süreci yaşandı. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından gerçekleşen yeni bir ihale ile yüklenici firma değişti. Yüklenici firma ihale dönemi ile çalışma dönemi arasında gerçekleşen kur dalgalanmasını ve maliyet artışını öne sürerek maalesef işi yavaşlattı. Geçtiğimiz haftalarda yolun durduğuna ilişkin haberlerden sonra harekete geçtik. An itibariyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve Karayolları genel Müdürümüz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yolun inşaatına devam edileceğinin sözünü almış bulunuyoruz. Tire-Belevi yolunun bölge insanımız için ne denli bir öneme sahip olduğunu biliyoruz.  Bunu bildiğimiz için de diyoruz ki Tire-Belevi yolu bizim önceliğimiz, öncelikli yatırımımızdır.” diyerek sözlerini noktaladı. 
 

Editör: Haber Merkezi