Tire Öğretmenevinde AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Selman İçelli, belediye meclis üyelerinin ve partililerin katıldığı kahvaltı programında ve ardından Gökçen, Kahrat ile Eğridere kırsal mahallelerinde vatandaşlara hitap eden Milletvekili Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminin ardından 4 yıl 3 ay bu ülkede seçim olmayacağını hatırlatarak, “1969 yılından bu yana Türkiye’de 4 yıl 3 ay seçim olmayan bir dönem olmamış. Şimdi ilk defa böyle bir dönemi yaşayacağız. Onun için de burada istikrarın devamı ve korunması ülkemiz ve coğrafyamız için önem arz ediyor. Biz burada ilçe belediye başkanını, büyükşehir belediye başkanını ve mahalle muhtarını seçeceğiz” dedi.

KÖY TÜZEL KİŞİLİKLERİ İLE İLGİLİ KANUN TEKLİFİ

Milletvekili Dağ, köy tüzel kişiliklerinin yeniden verilmesi yönünde bir kanun teklifi sunduğunu belirterek, “Benim uzun zamandır takip ettiğim bir mesele var. Çoğu köyümüzde köy tüzel kişiliği malları vardı. Köylüler bu malları icara verip köyün kendi ihtiyaçlarını bunlarla beraber görüyorlardı. Köy tüzel kişiliği kalkınca bu mallar belediyeye geçti. Şimdi ben bir kanun teklifi verdim. Cumhurbaşkanımızla da görüşüp mahalleye dönüşen köylerin köy tüzel kişiliğinin tekrar verilmesi ile ilgili bir girişim başlattım. Seçime kadar belki olması mümkün değil yarın meclis başkanı seçiminden sonra meclis tatile girecek. Dolayısıyla seçimden sonra ben bunu inşallah özellikle takip edeceğim” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI 10 MİLYON BÜTÇE İLE NE YAPABİLİR

Bir belediye başkanının arkasında iktidar desteği olmadan şehre bir şey kazandırma imkanının olmadığını söyleyen Milletvekili Hamza Dağ, “Bir belediye başkanı 10 milyon bütçe ayırdığı yatırımdan ne Eğridere’ye, ne Gökçene ne de Tire merkeze bir şey sunabilir. İktidar desteği şart. Bayındır’da şu geçen 5 senede neler olduğuna bakın. 2014’e kadar ne oldu, 2014’ten sonra ne oldu. Ben 2011’de milletvekili oldum. İlk milletvekili olduğumda Bayındır belediye başkanımız beni aradı. Adliye binası yeri ile ilgili bir konu vardı. Milletvekili olarak yaptığım ilk iş o iş. Belediyeye ait olan araziyi Adalet Bakanlığına geçirip yatırım programına alarak adliye binasını yaptık. Duble yol yaptık. Bir ilçenin belediye başkanı kendi projesini hazırlayıp, şehir plancısını, mimarını, avukatını çalıştırıp, dosya hazırlayıp bize getirirse biz de onun işini rahat rahat Ankara’da takip ederiz, çözeriz” şeklinde konuştu.

TİRE’YE DE FAKÜLTE KAZANDIRACAĞIZ

Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Bayındır ve Tire’yi birbirinden ayırmadan hizmet götürülmesi konusunda adaletli olduklarını kaydeden milletvekili Dağ, “Diyorlar ki, ‘Ödemiş’te ve Kiraz’da fakülte var Tire’de niye yok. Bu AK Parti, Milletvekili Hamza Dağ ayrımcılık mı yapıyor?’ Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem elinde dosya ile geldi. İmamı Birgivi’nin memleketi İslami İlimler Fakültesi kurulsun dedik. Kiraz Belediye Başkanı Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu belediye başkanlığı binasını fakülteye verdi. Cumhurbaşkanımıza gittik dosyayı verdik. Biraz zor oldu ama çözdük. Sosyal medyadan paylaşımlar yaparak rektörün, bölgenin milletvekilinin haberinin olmadığı bir iş olma ihtimali yok. Belediye başkanımız inşallah 1 Nisan’dan sonra Selman İçelli getirecek dosyayı, hazırlayacak yerini, gerisini çözmek de bize düşecek ve çözeceğiz. Fakülteyi inşallah nasıl Ödemiş’e ve Kiraz’a kazandırmışsak Tire’ye de Allah’ın izniyle kazandıracağız” dedi.

AZİZ BEY DEDİ Kİ, ‘İZMİR ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN VAR’

“Burada CHP’ye samimi duygularla oy veren vatanseverler var onların vatanseverliğinden şüphem yok. Onların da bu ülkede daha ii hizmet olsun dediğinden hiç şüphem yok. Aziz Kocaoğlu 2005’ten bu yana büyükşehir belediye başkanlığı yapıyor. Aziz Kocaoğlu ile ayrı siyasi partilerdeyiz. Ama insanı ilişkilerimiz hep iyi oldu. Ben ona abi dedim o bana kardeşim dedi. Aziz Kocaoğlu’nu belediyecilik anlamında eleştirsek de vatanseverliğini hiç sorgulamadık. Kişiliğini kimliğini sorgulamadık. Belediyecilikte eksikleri olduğunu, iyi hizmet etmediğini söyledik ama onun haricinde hiçbir şey söylemedik. Aziz Kocaoğlu da bu siyaseti en üst noktada aday olabilecekken kendisi 1 Kasım’da aday olmayacağını açıkladı. 1 Kasım üzerinden 3 ay geçti, Aziz Kocaoğlu parti meclisinden şu an ki CHP adayının isminin çıkacağını duymasıyla birlikte soluğu Ankara’da aldı. Genel başkanla görüştü, kendisin de aday adayı olduğunu söyledi. Şimdi soru bir, siyaseti en üst noktada aday adayı dahi olmadan bırakmak durumu varken tekrar aday adayı olmayı gerektirecek sebep neydi? Aziz beye o zaman bunu sordular. Aziz bey dedi ki, ‘İzmir üzerinden tehlikeli bir oyun var.’ Soru iki İzmir üzerinden bu tehlikeli oyun nedir? Başka bir aday değil, şu an ki CHP’nin adayı açıklandığında Aziz Bey, ‘Tehlikeli bir oyun var benim bu oyunu bozman lazım’ dedi. Bunu basına da söyledi, bizzat birebir bana da söyledi. Şu anki adayın isminin açıklanmasından birkaç gün sonra İzmir’in HDP İl Eş Başkanı çıkıp, ‘Şu an ki CHP adayı bizim istediğimiz aday, onun için İzmir’de HDP olarak aday çıkarmayacağız’ dedi. Acaba İzmirle ilgili tehlikeli oyun, CHP görünümlü HDP’li bir belediye başkanı İzmir’e birileri tarafından empoze mi ediliyor. Yani şu an CHP’ye vereceğiz oy acaba başkalarına mı gidecek. 2-3 sene sonra, bu seçimi yine CHP kazanırsa Tire’de çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri Tireli değil, falancalı filancalı, zihniyet olarak da PKK HDP yanlısı konuları konuşulur mu. 3 ile çok iyi dikkat edin. Mersin’de aday başvurusu olmaması, İYİ Parti tarafından adayın son anda gösterilmemesinin özel nedenleri var. Çünkü 3 il çok kritik. İzmir, Adana ve Mersin. Bakın Ankara İstanbul demiyorum. Buralar liman olan şehirler. Kaçakçılığın en çok olduğu yerlerdir limanlar üzerine yapılan işler. Biz bunları hükümet tarafından engelleriz. Ama belediye tarafından yapılan işler olur. Bu 3 şehir üzerinden birilerinin bir takım oyunları var. Oyunuzu verirken bunları düşünün” şeklinde konuştu.

BELEVİ YOLUNU BELEDİYE BİZDE OLMASA DA YAPACAĞIZ

Tire’de 8 belediye başkan adayının bulunduğunu hatırlatan Dağ, “İlçe belediyesi için 8 aday var. Seçimin kimler arasında geçeceğini siz gayet iyi biliyorsunuz. Genel merkezi olmayan, genel başkanı milletvekili dahi olmayan bir partinin belediye başkan adayı Tire’de belediye başkanı olsa da Tire’ye bir faydası olmaz. Bu belediye başkanı 5 sene boyunca makam arabasıyla gezer, 10 tane belediye meclis üyesi olur, 100 tane de işçi olur. 5 sene geçer biz yine aynı şeyleri konuşur oluruz. 1 Nisan sabahı Selman İçelli belediye başkanı olduğunda, cumhur ittifakı kazandığında, bizim omuzumuzda yük artıyor. Biz artsın istiyoruz. Belevi yolunu bitireceğiz zaten. Belediye bizde olsa da yapacağız, olmasa da yapacağız. Tire’ye otopark lazım, Tire’de değişim lazım, turizmin gelişmesi lazım. Bizim mutlaka belediye ile çalışmamız gerekiyor. İmarı, yolu belediyenin yapması gerekiyor. Burada bir düğün salonu, arazi yolu istediğinizde bunları büyükşehir belediyesi bizde olmayınca bizim yapacağımız bir şey yok” dedi.

Editör: Haber Merkezi