Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Sekreteri Hakan Şenoyar, 1 Aralık’ta yapılacak olan kongre öncesi başkan adaylığını açıkladı.

Ergün ÇELİK

Çocukluğundan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde olan ve partinin çeşitli kademelerinde farklı görevler alan Hakan Şenoyar, 1 Aralık’ta yapılacak olan kongrede mevcut İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’ın karşısına rakip olarak çıktı. Şenoyar, adaylık açıklamasını bugün saat 12:00’da parti binasında yaptı. Eski Bayındırlık Bakanı Halil Çulhaoğlu, CHP Eski İzmir İl Sekreteri Yücel Özen ve çok sayıda partili, Şenoyar’ın adaylığını açıkladığı toplantıda hazır bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Tire’de daha ileriye taşımayı hedeflediğini söyleyen Şenoyar düzenlenen adaylık toplantısında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. İşte Şenoyar’ın yaptığı açıklamaladan bazı satırbaşları;

“Bügün Türkiye’deki işgalin karşısında duran tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizim bu işgalin karşısında durmamız, bu işgalcilere karşı dik duruş sergilememiz, biz Cumhuriyet Halk Partililerin ölünceye kadar onuru olacaktır. 90 yıllık bir çınar olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıkmak için elinden geleni yapıyorlar. Ancak, bizlerin, sizlerin ve örgüt emekçilerinin sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayakta kalacaktır ve hiç kimsenin Cumhuriyet Halk Partisini yıkmaya gücü yetmeyecektir. Uzun yıllar vermiş olduğum mücadelenin sonucunda tabandan gelen destekle, arkadaşlarımızla, yoldaşlarımızla, eski ilçe başkanlarımızla, eski il genel meclisi üyelerimizle, birçok belediye meclis üyemizle görüşmeler yaptığımız sonucunda partililerimin desteğiyle İlçe Başkan Adayı olmaya karar verdim.

“ŞENOL SARDOĞAN’A BÜYÜK SAYGI DUYUYORUM”

Başkan Adayı Hakan Şenoyar, parti binasında yaptığı açıklamada adeta demokrasi örneği sergiledi. Şenoyar yaptığı konuşmada Mevcut İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’a büyük saygı duyduğunu belirterek “İlçe Başkan Adayı olduğum bu yarışta, karşımda mevcut İlçe Başkanı Şenol Sardoğan var. Kendisi son derece saygılı, son derece saygıyı hak eden bir kişiliktir. Ben kendisini çok seviyorum. Birlikte daha önceki yıllarda da çalışmalarımız oldu. Partimizin çizgisini mümkün olduğunca yüksek mertebeye çıkarmaya çalıştı. Kendisiyle de yaptığımız çalışmalar sonucunda yine başarılı sonuçlar aldık. 64 yıl sonra Tire’ye Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye kazandırdık. Bu konuda emeği geçen Sayın Bakanımız Halil Çulhaoğlu’na, emeği geçen ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımıza, emeği geçen eski ilçe başkanlarıma ve tüm örgüt neferlerine sonsuz teşekkürler sunuyorum.  Yerelde oylarımızı koruduk ve bir parça artırdık. Ancak ben Hakan Şenoyar olarak bunu bir kıstas olarak kabul görmüyorum. Bizim daha yüksek mertebelerde  Tire’den bir ışık yakarak CHP’yi Türkiye genelinde tek başına iktidar olabileceği günlere ulaştırmamız lazım. Bunun için her bir bireye sokakta, dağda, taşta kısacası her yerde görevler düşüyor. Yapılan yolsuclukların, yapılan faşizmin, yapılan hakıslıkların ve adaletin tecelli ettirilmemesine kadar bir çok haksılığı bugün görmekteyiz. Bizler bu haksızlıklara karşı dik duruş göstererek CHP’li arkadaşlarımızla beraber, birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir ayrım yapmadan, örgüt içerisinde dedikoduyu, birbirini kayırmayı bir kenara bırakarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni tek başına iktidara taşımalıyız” dedi.

 

“BAŞARININ ASIL SAHİBİ PARTİYE GÖNÜL VERENLERDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tire’de elde ettiği başarının arkasında gerçek emekçilerin olduğunu vurgulayan Şenoyar açıklamasında; “Uzun yıllardan beri Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kadrosunda birçok arkadaşımız görev yaptı. Ortada bir başarı var. Bugün biz bu başarıyı kendi başarımız olarak göstersek de bu başarı aslında bizim değildir. Bu başarı aslında uzun yıllardan beri bu partiye emek vermiş, dünya kadar çaba sarfetmiş ve partiye gönül vermiş insanlarındır. Çünkü bir parti kurulur, büyür gelişir ve iktidar olur. Ben CHP’nin kurucuları ve yükselticileri arasında olduğum için gurur duyuyorum. Ama iktidara taşyacak kadroların içerisinde olursam daha da çok gurur duyacağım. Cumhuriyet Halk Partililer beni çok iyi tanır. Ben  asla ve asla seçim zamanı gelip, seçimden sonra gidenlerden değilim. Bunu özellikle köylü arkdaşlarım çok iyi bilir. İçimizde ufak tefek sorunlar olabilir. Dikkat ederseniz yaşamış olduğumuz sorunlar sadece ve sadece demokrasi mücadelesinden kaynaklanıyor. Bizim içimizde kişilere bir saldırı yoktur ve olamaz. Rahmetli Süleyman Demirel; ‘Ben hiçbir Sağcı’ya hırsız demem. Hiçkimse bana hiçbir Sağcı’ya hırsız dedirtemez’ derdi. Ben de Hakan şenoyar olarak diyorum ki; Cumhuriyet Lak Partililer birbirini çok sever. Cumhuriyet Halk Partililer birbiri hakkında kötü konuşmaz ve Cumhuriyet Halk Partililer daima birbirine sahip çıkarlar. Aslında konuşulacak o kadar çok şey var ki.. Hükümetin neresinden tutsak elimizde kalıyor. Maalesef kör, sağır ve dilsiz duruma düşürülen bir yönetim kadrosu, bir devlet kadrosu var. Bu devlet kadroları maalesef ki hükümetin baskısıyla iş yapmaya başladılar. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak buna zaten karşıydık. Cumhuriyeti kuran bir partinin de demokrasinin önünü açması bu sebeptendir. Cumhuriyet Halk Partisi kimliği taşıyan herkes benim için bir değerdir. Ben bu değeri en yükseklere çıkarmak için var gücümle çalışacağıma sizlerin huzurunda and içiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm gövdesiyle İlçe Başkanlığı’na adaylığımı koyuyorum. Bu yolda bana destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi