Ercan ÇELİK

Önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinden bir grup toplu halde basın açıklaması yaparak partiden istifa ettiklerini, istifa eden toplam kişi sayısının 329 olduğunu öne sürmüştü.  Yapılan istifa açıklamanın ardından 2 gün boyunca suskunluğunu koruyan CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, bugün HaberTire Gazetesi’ne konuştu. İstifa eden toplam üye sayısının gerçeği yansıtmadığını belirten Şenoyar, rakamın 329 değil sadece 29 olduğunu söyledi. 29 rakamının önüne 3 rakamının yanlışlıkla koyulmuş olabileceğini söyleyen Şenoyar, HaberTire’ye yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“İstifa olayı gündeme geldiğinde ilk etapta bize rakam gelmemişti. Rakam daha sonra 329 olarak geldi. Ben 329 rakamını duyduğumda gülümsedim. Çünkü ben bu rakamın 30’un üzerine çıkacağını düşünmüyordum. Cumhuriyet Halk Partililer kendi partileri içerisindeki eleştiri haklarını zaten kullanırlar. Ancak gerçekten Cumhuriyet Halk Partili olanlar partilerini terk etmezler. İçerdeki mücadeleye devam ederler, Atatürk’ün kurduğu hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne hem de Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaya devam ederler. Ben istifa rakamının 329 olarak öne sürüldüğünü duyduktan sonra mesnetsiz konuşmamak adına her hangi bir açıklama yapmadım. Burada öncelikli olan bu rakamın doğru olup olmadığıyla birlikte belgelerin bize gelip gelmediğiydi.

YAPTIĞIMIZ ARAŞTIRMALAR GERÇEK RAKAMI ORTAYA KOYDU

Toplu istifa gelişmesiyle ilgili noterler ile yaptığımız görüşmelerde noter üzerinden hiçbir istifanın yapılmadığını öğrendik. Parti binamıza da tek bir istifa gelmiştir. Onun haricinde istifa gelmemiştir. Yargıtay Başsavcılığı’na E- Devlet üzerinden yapılan istifalarla ilgili olarak da Genel Merkezimiz ile yaptığımız görüşmede sadece 29 kişinin istifa ettiğini, bu 29 kişinin de en az 13, 14’ünün aynı soyisimi taşıdığını gördük. Bu arkadaşlarımız onlarca yıl bu partide görev yapmış arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızın kendi ikballeri açısından bu şekilde gitmelerini haklı bulabiliriz de bulmayabiliriz de ancak haksız bulduğumuz şudur;

CHP HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI DOĞRU BULMUYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Genel Başkanımızı hiç hak etmediği bir ithamla suçlayarak bu şekilde bir açıklama yapmalarını uygun bulmuyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi en son yaşadığımız süreçte yapmış olduğu muhalefetiyle Türkiye’de göz doldurmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi özellikle kriz yönetme noktasında adeta bir destan yazmıştır. Bütün engellemelere rağmen halkımızın yanında olmuş, halkımızın yardımına koşmuştur. Grubun, muhalefet etme konusunda yaptığı açıklamaya hiç katılmıyorum. Şu anda Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin eleştirileriyle kendine yön veren bir hükümet var. Muhalefetin görevi de zaten hükümetin yanlış yaptığı şeylerin önüne geçmesi, onları doğru yola itmesidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu konudaki başarısı ortadadır.

Yeni katılımlarımızla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan teveccüh gözler önündedir. Cumhuriyet Halk Partisi bildiği yolda yoluna devam edecektir. Arkadaşlarımızın verdiği rakam 329’dur Sanırım 329 rakamının önüne üçü yanlışlıkla koydular. Çünkü gerçek rakam 29’dur. Bunu da kamuoyuna buradan duyurmak istiyorum.”

Editör: Haber Merkezi