Tire Belediyesi’nin gerçekleştiremediği seçim vaatleri dışında bir unsura rastlanmadığının altını çizen AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, Başkan Duran’ın beklentileri karşılamaktan uzak kaldığını söyledi. Falakalı, “İyi Parti’li Belediye’nin 2 yılda yaptığı hiçbir şey yoktur. Hiçbir proje üretememiştir. Belediye başkanı 31 seçim vaadinin sadece 1 tanesini gerçekleştirerek icraat yapamama rekoru kırmıştır. O da zaten toplanan çöpler için alınan çöp taksidir” şeklinde konuştu.

VİZYONSUZ BELEDİYECİLİK

Başkan Duran’ın halkın beklentilerine cevap verecek plan ve programlar yerine eleştirdiği insanlar gibi ‘Ben bunu yaptım bu oldu’ düşüncesiyle hareket ettiğini belirterek, sorunları çözmekten uzak kaldığını ifade eden Falakalı, “Belediyecilik; halkın yereldeki sorunlarını çözmek, beklentilerini karşılamak ve proje üretmektir. 2 yılda Tire’nin esnafına, sanayisine, çiftçisine; sosyal ve ekonomik hayata yönelik tek bir adımları yok. Parke taşı döşemek, kaldırım yapmak, park yenilemek gibi temel hizmetleri icraat olarak kayıtlara geçirmeleri ve seçim vaatlerini yerine getirmemeleri, 2 yılda vizyonsuz ve misyonsuz olduklarını gözler önüne sermektedir” söylemlerinde bulundu.

TALEP EDİLEN HER HİZMETİN DESTEKÇİSİYİZ

Belediye yönetiminin kendilerinden talep ettiği ve edeceği her türlü çalışma ve proje için canla başla çalıştıklarının altını çizen Mert Falakalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle AK Parti Tire teşkilatı olarak, yapılan olumlu ve faydalı işleri her zaman desteklediğimizin bilinmesini isteriz. Gördüğümüz yanlış uygulamaları ve eksiklikleri yapıcı bir şekilde eleştirmek ise Tire halkına borcumuzdur. Bu konudaki iyi niyetimizi, belediye meclis üyelerimizin verilen birçok önergede, Tiremize hizmet yapılabilmesi için İyi Partili belediye lehine olan tutumunda açıkça görebilirsiniz.  Ne yazık ki belediyenin 2019 ve 2020 faaliyet raporlarında hep birlikte gördük ki; sadece laf kalabalığı var, icraat yok!”

SATA SATA GELİRLERİ ARTIRDILAR

Başkan Duran’ın gelirlerin artmasıyla övündüğünü ifade eden AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, gelirlerin artmasının bir Tireli olarak kendilerini memnun ettiğini söyledi. Falakalı, gelirlerin artmasından ziyade ne şekilde arttığının her şeyden önemli olduğuna dikkat çekerek, “Tire Belediye Başkanı yaptığı basın açıklamasında Tire Belediyesi’nin gelirlerinin ilk defa giderlerinden fazla olduğunu beyan etti. Ancak bu gelir kaynağının önemli bir kısmının İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan gayrimenkul/arsa satışından kaynaklandığını söyleme gereği duymadı! Diğer yandan pandemi sürecinin başından beri 100’e yakın personeli ile alakalı kısa çalışma ödeneğinden faydalanan Belediye, devletin verdiği destekle, ay başına ortalama 460.000 TL kar sağladı. Arsa sattınız, işçi maaşlarından kar ettiniz. Peki hizmet nerede? Yenilik nerede? Seçim vaatleriniz nerede? Rutin belediye çalışmalarını göze sokmak ve önceki dönemlerin projelerinin üzerinden boya badanayla geçmek iş yapmak değildir Sayın Başkan!” şeklinde konuştu.

70 MİLYONLUK STADA 10 LİRALIK ASMA KİLİT!

Sözlerini şu şekilde sürdüren Başkan Falakalı “Sayın Başkan; göreve geldiğiniz günün ertesi, önceki dönem Belediye yönetiminden devraldığınız borç tutarını, belediye binasına astığınız pankartla adeta bağıra çağıra duyurdunuz. Ancak 2019 ve 2020 borçlarını aynı şekilde halka arz etmediniz. Mali Disiplin ve şeffaflık konusunda sorun mu yaşıyorsunuz? Ama hakkınızı yememek lazım Sayın Başkan, kayda değer bir icraatiniz var. 70 Milyon TL harcanarak yapılan UEFA standartlarındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı’nın kapısına 10 TL’lik kilit vurmak. Sayenizde 70 Milyon TL değerinde bir asma kilidimiz oldu. İlçemizin gençlerinin faydalanabileceği, birçok dalda sportif faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği böyle bir yatırımı atıl durumda bırakmak çok büyük bir başarı(!). Hiçbir yenilik getirmediğiniz gibi elinizdekinin de kıymetini bilmediniz!. Bir de faaliyet raporunuzda, kaderine terk ettiğiniz stat için gübre, çim tohumu, sulama fıskiyesi satın alındığını yüzünüz kızarmadan belirtmişsiniz. Spor İşleri Müdürlüğü raporunda; Tire sporuna, gençlerimize katkı sunacak tek bir icraat yok ancak 35 T 0255 plakalı minibüsün koltuk kılıfının değiştirilmesi var. Siz Tire Halkıyla dalga mı geçiyorsunuz?’’ dedi.

TİRELİ ESNAFA BÜYÜK İHANET..

Belediye Başkanı Duran’ın kimden yana olduklarını anlamadıklarını ifade eden AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, ‘’Seçim vaatlerinizden bir diğeri, sadece Tireli esnaflarda geçerli olacak olan, ihtiyaç sahiplerine yönelik İYİ KART idi. Güzel düşünülmüş ama maalesef diğerleri gibi hayata geçirilmeden çöp olmuş bir proje. Süslü kelimelerle esnafın yanında olduğunuzu her fırsatta dile getirdiniz. Ancak Belediye’ye ait tesislerde kullanılmak üzere on yıllardır Tireli esnaftan temin edilen paket su ihalesini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan HAMİDİYE KAYNAK SULARI A.Ş.ye vererek, Tireli esnafa en büyük ihaneti yine siz ettiniz!“ dedi.

ÇARŞI ESNAFINI PERİŞAN ETTİNİZ

Mert Falakalı, Başkan Duran’ın vaatlerini gerçekleştirmekten uzak kalmasının yanı sıra rutin belediye faaliyetleriyle esnafı perişan ettiğini hatırlattı. Yapılmak istenen yol çalışmaları sırasında esnafın toz yağmuru altında aylarca isyan ettiğini dile getiren Mert Falakalı, “Temmuz 2020’de, günlük araç ve insan yoğunluğunun en fazla olduğu Gümüşpala Caddesi ve kentin muhtelif yerlerinde yol çalışması başladı. Tam 6 ay vatandaşlarımız ve esnafımız eziyet çekti. Vatandaş bu kadar mağdur olmuşken çalışmanın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu gerekçesiyle 6 ay sesiniz çıkmadı, vatandaşın feryadına kulaklarınızı tıkadınız ancak asfaltlamanın başladığı andan itibaren alandan gece gündüz özçekim (selfie) paylaştınız. Sayın Başkan, siz önce kendi icraatlarınızı yerine getirin,  size ait olmayan çalışmaları sahiplenmekten vazgeçin. Mesela her yağmurda şehir içinin göle dönmesine sebep olan altyapı için çalışmaya başlayabilirsiniz”

KENT GİRİŞLERİNE ’TİRE’ YAZMAK, TİRE İÇİN YETMİYOR

Halktan kopuk belediye yönetimlerinin süsleme ve makyajlarla yaptıkları şehir giriş düzenlemelerinin her şeyi çözmek anlamına geldiğini sandıklarına dikkat çeken Mert Falakalı, “Tire hizmet bekliyor. Çalışmasız geçen her bir yıl, bizi 10 yıl geride bırakıyor. Madem Tireyi seviyorsun Sayın Duran; o zaman şu vaatlerini bir hayata geçirmeye başla. Mesela; Tire Emniyet Müdürlüğü’ne göre yaklaşık 40.000 motorlu araç var. Ancak vatandaşın sağlıklı bir şekilde faydalanabileceği bir tane bile otopark yok. Sizden umudu kestik de haydi yine de soralım: Seçim vaatlerinizden biri olan otopark sorununu çözecek misiniz? Seçim vaatlerinizden biri de Modern Hayvan Pazarı ve Et Entegre Tesisi idi. İlçemiz, 115.000 büyükbaş ve 70.000 küçükbaş hayvana sahip ve hayvancılık önemli bir gelir kaynağı. Göreve geldiğinizden bu yana 2 Kurban Bayramı geçti, üçüncüsü yolda. Ve ne acı ki bir mezbahamız bile yok. Vatandaşlarımız çok zor şartlar altında, evlerinin önünde, sokak aralarında kurbanlarını kesmeye çalışıyorlar. Her Kurban Bayramı’nda sokaklar kan gölüne dönüyor. Tire Halkı’na layık gördüğünüz durum bu mu? Biz sayarken yorulduk ama Sayın Duran’ın Gerçekleştirmediği vaatleri bitmek bilmiyor! Rantsal değil, Kentsel Dönüşüm dediniz. İlçemizin büyük bir kısmı için önem arz eden yeni imar planı ve 30 Ekim 2020 Büyük İzmir Depremi sonrası tespit edilen riskli yapılar ile alakalı Kentsel Dönüşüm Komisyonu’na tek bir konu bile getirmediniz. Daha neyi bekliyorsunuz başkan, insanların hayatının tehlikeye girmesini mi?” ifadelerini kullandı.

LAF DEĞİL, HİZMET BEKLİYORUZ

İki yıllık belediye faaliyetlerinin beklentilerden tamamen uzak kaldığını üzülerek gördüklerini söyleyen Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Kıymetli hemşerilerim. Hepimiz bu ilçenin evladıyız. Bu değerlendirmeleri yaparken tek amacımız oldu. O da Tire’nin kaybolan iki yılının üzerine bir iki yılı daha heba olmasın. Buradan Başkan Duran’a açıkça söylüyorum. Siyaseti bir kenara bırakalım, ben bu memleketin bir evladı olarak sizden hizmet bekliyorum. Onlarca vaadiniz var. Bu ilçenin iktidar ortağınızın dönemin kalma yüzlerce sorunu var. Ne yaptıklarından hatta neyi nasıl yaptıklarından haberi bile olmayan İBB’nin yaptığını çalışmaları denetliyormuş edası ile çekildiğiniz selfiler sorunlarımızı çömüyor. Tire tabelası önünde verilen pozlar bu ilçenin beklentilerini karşılamıyor. İçi boş faaliyetsizlik raporlarınız bu ilçeye hizmet etmiyor. Daha neyi bekliyorsunuz Sayın Duran?”

Editör: Haber Merkezi