Tireli İşadamı Emin Sefa Kayacan, Ak Parti İzmir 2. Bölge’den Milletvekili Aday Adayı oldu. Kayacan, adaylığını Ak Parti Tire İlçe Teşkilatında yaptığı basın toplantısında duyurdu.
Ergün ÇELİK  

Önceki gün öğle saatlerinde Ak Parti Tire İlçe Teşkilatında düzenlenen toplantıya Ak Partili yöneticiler ve üyeler de katıldı. “Küçük Menderes Vekilini Arıyor” sloganıyla yola çıkan Tireli İşadamı Kayacan düzenlediği basın toplantısında birbirinden önemli konulara değindi. Uzun yıllardır Tire’den Milletvekili çıkmadığını hatırlatan Kayacan, aday adaylığı sürecinde tüm Tirelilerden destek beklediğini söyledi. 
Kayacan yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
          
  “Türkiye, Cumhuriyet Tarihinde ilk kez 1 Kasımda erken seçime gidiyor. 7 Haziranda yapılan seçimlerden sonra oluşan tablo, koalisyon Hükümeti çıkarmayınca Anayasamızın amir hükümleri gereğince Türkiye tekrar seçime giriyor. Demokrasiye olan inancımız gereği Milletimizin tercihi esastır. 7 Haziran tablosunu değiştirecek olan yine bu Milletin aziz iradesidir. Yüce Milletimiz, Devletimizin zor koşullarında gösterdiği derin feraseti ile kirli Bizans oyunlarını daima bozmuştur. İnşallah 1 Kasımda da öyle olacaktır. Milletimiz üzerinde oynanan algı projeleri iflas etmiş, Milletimizin iradesi üzerine konmak istenen blok çatlamıştır. 1 Kasım genel seçimlerinde Milletimiz Hür ve serbest iradesi ile Ülkemizde istikrarı, barışı ve yükselişi tekrar hakim kılacak Yeni ve Büyük Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılacaktır. Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı olarak 1 Kasım seçimlerine çok iyi hazırlandık. Teşkilatımız içimizden, aramızdan bir Milletvekili Adayı belirledi. Çünkü dedik ki;
Tire makûs talihini yenmelidir. Çok uzun süredir Tire’den vekil çıkaramadık. Sen-Ben demeden, kısır ve eskimiş particilik anlayışlarından sıyrılarak eksiğiyle, kusuruyla, fazlasıyla bir Tireliyi içimizden bir kardeşimizi Ankara’ya Meclise göndermek bütün Tirelilerin üzerine düşmüş vebaldir.
             
                 Hepimiz biliriz ki;
Şehirlerimiz artık hızlı büyüyor. Köyden kente, kırsal kesimden şehirlere göç hızlandı. Şehirler gelişen ve büyüyen Türkiye’de farklı bir konjonktür kazandı. Bu hıza ayak uyduramayan şehirler çok kısa zamanda diğer şehirlerin gerisinde kalabiliyor. Aradaki şehircilik ve gelişmişlik farkı açıldıkça büyüyor. Eğer yaşadığımız bölgeyi, çevre şehirlerin gelişmişliği ile yarıştıramazsak 20 sene sonra çocuklarımızın hayata atılacakları gelecekte hızlı büyüyen ve gelişen Şehirlerin yanında küçük Kent gibi kalacaktır. 
Medeniyetin, şehirciliğin ve teknolojik gelişmişliğin nimetleri hızlı büyüyen ve gelişen şehirlerde kalırken, diğer bölgeler adeta iskân mahalli konumuna düşecektir. İşte bu vizyon çerçevesinde Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı olarak Tireden bir Milletvekilini çıkarma hedefini ortaya koyduk. Ak Parti İlçe Teşkilatı şahsıma teveccüh göstererek Milletvekili Aday Adayı müracaatımı uygun gördü. Bana bu konuda destek ve güç veren, Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, İlçe Başkanım Mehmet Çeltikcoğlu’na teker teker teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.
 
     Sloganımız “ KÜÇÜK MENDERES VEKİLİNİ ARIYOR” 
7000 km karelik Küçük Menderes Havzası Dünya’nın en verimli ve en önemli sayılı ovalarından biridir. Küçük Menderes Havzasında 400.000 kişi yaşamaktadır. 300.000’ne yakın seçmeni vardır. Doğudaki birçok İl’den hem nüfus olarak hem yüzölçümü olarak daha büyüktür.

               Bu Bölge’nin 5 İlçesi olan Tire, Ödemiş, Bayındır, Kiraz ve Beydağ seçim Bölgesinden en az 1 Milletvekilini Ankara’ya göndermek hedefimiz değişmeyecek politikamızdır. Bu İlçeler gelişmişliğin ve hizmetlerin en güzel numunelerini birlik ve beraberlik politikalarıyla Ak Parti iktidarı ile entegre olarak daha da zenginlik kazanabilirler. İstikrarın ve barışın hakim olduğu, hızlı büyümenin devam ettiği
 Ak Parti İktidarında bu Bölgeye bir katalizör lazım. Bölgeye gönül vermiş, çalışkan, gayretli, bölgemizin zenginleşmesini Ankara gündeminden düşürmeyecek, organize edip planlayacak bir siyasi katalizör lazım. Yani Bölgemizi Ankara’da temsil edecek VEKİL lazım. İşte biz bu hedeflerle bu düşüncelerle aday olduk. Siyasetin Vekillik kapısını araladık. Hayırlısı ile yola koyulduk. Uzun süre zorlanmamış, cesaret edilmemiş bu siyaset kapısından bu bölge teşkilatlarından da Aday olunabileceğini ilan ettik. Siyaset iddia işidir. Hedefimiz listenin ilk 5’inde yer almaktır. Bunun için İl’de, çevre İlçe Teşkilatlarımızla ve Ankara Genel Merkezimizin en yetkili organlarıyla görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Tabii, işimizin çok kolay olmadığını biliyoruz. Çünkü 105 Aday Adayı’nın içinde Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Eski İl Başkanlarımız, Akademisyen Profesörler gibi çok değerli isimler var. Ama biz diyoruz ki; “KÜÇÜK MENDERES VEKİLİNİ ARIYOR VE BULMALI”
Biz inşallah, dar bölge sisteminin bir numunesisini yaşatacağız.

Tire ile Küçük Menderesi ayağa kaldıracağız. Heyecan getireceğiz, bu bölgenin öz güvenini tekrar kazanmasını sağlayacağız. Biz “SEFERE TALİBİZ, ZAFER VARSA ALLAH’IN TAKDİRİNDEDİR”.
           
    
          Sizler, Tire’nin ve Bölge’nin sesisiniz. Sizin oluşturacağınız kamuoyu çok kıymetli ve önemlidir. Sizin vasıtanızla Tirelilere ve Küçük Menderes Havzasındaki hemşerilerime sesleniyorum. 
               Eğer beni, Küçük Menderes Havzasını temsilen Vekil görmek istiyorsanız lütfen Hür ve Serbest iradenizin gereğini yapın. Ak Parti İzmir İl Başkanlığına ve Genel Merkezimize faks, telefon ve mesajlarınızla gücünüzü ve kararlılığınızı gösterin. Sosyal medyada şahsıma gösterdiğiniz ilgi ve desteklerinize dualarınıza teker teker teşekkür ediyorum.  Ak Parti Aday Adaylığımın Aileme, Partime, Tiremize ve Ülkemize Hayırlar getirmesini temenni eder, saygılar sunarım.

                                                                                 
EMİN SEFA KAYACAN KİMDİR?
1956 tire doğumlu çocukluğu tahtakale meydanında kolonyacı lütfi diye bilinen babasının yanında geçti.
ilk ve orta tahsilini tire’de tamamladıktan sonra yüksek tahsilini istanbul yıldız teknik üniversitesi elektrik mühendisliği bölümünden mezun oldu. burslu olarak kazandığı almanyadaki lisansüstü eğitimini o günün şartları gereğince gidemeyerek yedek subay olarak askerlik vazifesinesini ankara mamak ve diyarbakırda tamamladı. askerlik sonrası izmirde özel bir şirkette elektrik mühendisi olarak görev aldı. daha sonra tirede 1984’te kendi şirketini kurarak iş hayatına atıldı. 1983 de evlenen emin sefa kayacan 3 kız babasıdır. siyasi hayata 1986 da doğru yol partisinde başladı.
doğru yol partisi teşkilatlarının değişik kademelerinde aralıksız 16 yıl görev yaptı.
18. dönem il genel meclis üyeliği de yapan emin sefa kayacan ak parti 5. olağan kongresinde ak parti yönetim kuruluna seçildi. görev yapmakta olduğu ak parti başkan yardımcılığı görevinden ayrılarak ak parti 2. bölge milletvekili aday adayı olarak siyasi hizmetine devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi