MHP Tire İlçe Başkanı Salih Atakan Duran, önceki gün Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi'nde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak, “Daha kaç şehidimiz olduğunu bile bilmiyoruz. Yetkili makamlar sustukça içimizdeki endişe ve acı biraz daha derinleşiyor” dedi.


MHP Tire İlçe Başkanı Salih Atakan Duran, 2015 Türkiye’sinin artık sadece dağda terörist eylemler gerçekleştirmeyen, şehirde de sokak çatışmaları yapan bir terör örgütü ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek,  “AKP’nin ortaya koymuş olduğu çözüm süreci, bizce çözülme sürecidir. Bu süreç neticesinde güvenlik güçlerimiz karakollara ve kışlalara kapatılmış operasyonlar bırakılmış, bölge nüfus alanı olarak terör örgütüne terk edilmiştir. 2015 yılı Türkiyesi artık sadece dağda terörist eylemler gerçekleştirmeyen, şehirde de sokak çatışmaları yapan bir terör örgütüyle karşı karşıyadır. Hatta ve hatta bölgede ülkesine vatanına bağlı insanlarımızın bir kısmı terör örgütünün insafına terk edilmiş, zorunlu bir göçe tabi tutularak başka vilayetlere gitme durumunda bırakılmıştır” dedi.

KARAKTERSİZ İFADESİNİ BU MAKAMA YAKIŞTIRAMIYORUZ
Duran, “Bugün Dağlıca ’da kaç şehidimiz olduğunu bile bilmiyoruz. Ancak bu olayların olmaması için malum partinin 400 milletvekili sayısına ulaşması gerektiğini öğrendik” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni sınıflandırmalar öğrendiklerini sözlerine ekledi. Duran, “Sayın Cumhurbaşkanından yeni sınıflandırmalar öğrendik. Mesela şehit babalarının karakterli ve karaktersiz olarak ikiye ayrıldığını öğrendik. İsyan edenlerin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından karaktersiz olarak nitelendirildiğini duyduk. Karaktersiz hitabını bu makama yakıştıramıyoruz. Bu açıklamaları özelikle çocuklarından biri çürük raporu almış biri de bedelli olarak askerliğini yapmış bir babanın yapmasını şiddetle kınıyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRK MİLLETİ SORUMLULARI TARİHİN KARANLIK SAYFALARINA GÖMECEKTİR
AK Parti’nin 2002 yılında sıfır terör sorunuyla, PKK’nın bittiği bir ortamda hükümet devraldığını hatırlatan MHP Tire İlçe Başkanı Duran, “Aradan geçen 13 yıl sonundaki olaylar AKP’nin ortaya attığı açılım politikası sonucu PKK, her türlü yapılanmasını tamamlamış, elemanlarını hazırlamış, teçhizat ve mühimmat konusunda güçlenmiş ve eskiden dağda olan örgüt şehirlere bile sahip olan hale gelmiştir. Yaşanan tüm bu olaylar, Bülent Arınç’ın mecliste yaptığı itiraf gibi konuşmada olduğu gibi, ihanet sürecinin sonlandırılmasına yönelik MHP’nin görüşünün haklılığını ortaya koymuştur. Ama ne yazık ki Dolmabahçe’de terörist başının 10 maddelik mutabakatını kabul edenler, MHP’nin 4 maddelik koalisyon şartlarını kabul etme cesaretini gösterememiştir. Ülkeyi 1 Kasım’da erken seçime götürme hedeflerine ulaşmışlardır” dedi.
Türk Milletinin umutsuzluğa kapılmamasını vurgulayarak sözlerini tamamlayan Salih Atakan Duran, “Türk Milleti bu parçalanma ve ihanet sürecinin sorumlularını ilk seçimde tarihteki karanlık sayfalarına gönderecektir. Sorumlular da elbet adalet önünde hesap verecektir” dedi.

BU HABER YORUMA KAPALIDIR
(Olumlu ya da olumsuz hiçbir yorum yayınlanmayacaktır)



Editör: Haber Merkezi