Milli Mücadele'nin ve Gazi Meclis'in 101. yılı dolayısıyla yaşadıkları gurur ve coşkuyu dile getiren Falakalı, 23 Nisan'ın, bin yıllık kadim geleneği geleceğe taşıyan Milli Mücadele'nin dönüm noktası olduğunu belirtti.
Milletin, zor bir süreçte bağımsızlık adına önemli bir irade ortaya koyduğunu kaydeden Falakalı, İstiklal Mücadelesi’yle yakılan meşalenin, Anadolu'ya hakim olan bağımsızlık iradesiyle taçlandığını ifade etti.

"En büyük gücümüz, birlik ve beraberliğimiz"
Türk milletinin, verdiği destansı mücadeleyle geleceğini belirleyerek, bağımsızlığını tüm dünyaya deklare ettiğini hatırlatan Falakalı, "Milli iradenin tecelligahı Gazi Meclis, milletimizden aldığı güçle, daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye için daima görevinin başındadır." dedi.

"Coşkumuzu evlerimizde yaşayacağız"
Milli egemenlik bayrağının, ebediyete kadar bu topraklarda dalgalanmaya devam edeceğini söyleyen Falakalı, "Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; barış içerisinde yaşanan bir dünya düzeninin oluşturulmasına katkıda bulanan önemli günlerimizden biridir. Tüm dünyanın salgınla mücadele ettiği zorlu süreçten dolayı bu yıl coşkumuzu, sevincimizi ve heyecanımızı evlerimizde yaşayacağız.”ifadelerini kullandı.
Falakalı, tüm çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, "23 Nisan'ı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve kuruluşundan bu yana Gazi Meclisimizde hizmet eden herkesi saygıyla ve minnetle yad ediyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi