CHP aday AdaylarıCHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayları, CHP Tire İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek kendilerini tanıttılar.

CHP’den İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan isimler arasından, Yücel Özen, Cevdet Tümtürk, Rahmi Aşkın Türeli ve Hilmi Değirmenci, Tire İlçe Örgütü’nü ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında partililere kendilerini tanıtan aday adayları, parti yönetimiyle de seçim programı ile ilgili olarak görüşmeler yaptılar.

ADAY ADAYLARINI TANIYALIM


Yücel Özen:

1958 yılında Tire’de doğan ilk, orta ve lise öğretimlerini Tire’de tamamlayan İstanbul Ticari ilimler Akademisi’nden mezun olmasını ardından Cevdet ToktürkÖzen, Tire Kutsan Aş, Tüdaş, SüperPak Aş. Gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı. Siyasal çalışmalarına 1978 yılında CHP Tire İlçe Gençlik Kolu Başkanlığı görevinde bulunmakla başlayan Tireli aday adayı Yücel Özen, Sodep, SHP ve CHP ilçe Başkanlığı görevlerinde 6 yıl boyunca sosyal demokrat düşünceye hizmet etti.  1988 yılında Tire Halk Evleri Kurucu Başkanlığı’nı yürüttü. 1989 – 1994 yıllarını kapsayan süreçte Sosyal Demokrat Halkçı parti İzmir il Genel Meclis üyeliğini de yürüten Özen, 1994 yerel seçimlerinde Tire Belediye Başkan adayı oldu.Daha sonra CHP İzmir İl Sekreterliği ve İl Yöneticiliği görevini yürüttü.

 

Hilmi Değirmenci:

31 Mayıs 1948 tarihinde İzmir’i Kiraz ilçesinde dünyaya gelen Değirmenci, Lisenin 4 ve 5.sınıflarını Ödemiş Erkek Sanat Lisesi’nde okudu. 1967 yılında Tire Erkek Sanat Lisesi’ne devam etti ve orta eğitimini Tire’de bitirdi. 1967 – 1968 öğretim yılında İnşaat Fakültesi’nde 2. Öğretim şeklinde yüksek öğrenimine başladı. Bu nedenle 1967 – 1970 yılları arasında bir plak yapım fabrikasında işçi olarak çalıştı. İstanbul’da 1968 – 1969 öğrenci olaylarını yaşadı.

15 – 16 Haziran işçi hareketleri ve sendikal mücadeleler içinde bulundu.

1970 yılında yüksek öğrenimine devam ederken, İzmir liman İşletmelerinde memur olarak göreve başladı. Gündüz çalışıp gece öğrenimine devam etti ve Ege Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Fakültesi’nden Şubat 1974’te İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.

Hilmi DeğirmenciOcak 1975’te eşi Hatice Bayır ile evlendi. Aslı, Burcu, Melih isminde3 çocukları var.

1977 – 1979 yıllarında İnşaat Mühendisleri Odası’nın önerisiyle Muğla Belediyesi imar ve Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptı. Muğla’da Belediye Başkanı Erman Şahin ile çalıştı. Siyasi kariyerine 12 Eylül 1980 sonrası Şeref Bakşık’ın il başkanlığında Sosyal Demokrasi Partisi’nde (SODEP) il yönetim kurulu üyeliğine seçilerek başladı.

27 Ağustos 1993’te il kongresinde SHP il Başkanı seçildi. SHP’nin son il başkanı olarak Ocak 1995’ekadar görev yaptı. SHP CHP birleşmesinde etkin rol oynadı.

Halen; 1979 yılında kurulan ASEL-PEN panjur ve doğrama sanayisinin sahibi olarak serbest çalışmakta.

 

Cevdet Tümtürk:

1975 yılında CHP Karşıyaka üyeliğiyle siyasi yaşamına başlayan Tümtürk, 12 Eylül sonrası SODEP’le, 1984 – 1989 yılları arası Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği ile devam etti. 1994 yılında SHP’den Karşıyaka Belediye Başkanı adayı oldu. SHP’de İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı, İlçe Sekreterliği gibi görevler üstlenen Cevdet Tümtürk, CHP Karşıyaka İlçe Kongre Delegesi.

 

Rahmi Aşkın Türeli:

1963 yılında dünyaya gelen Türkeli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nü 1987 yılında bitirdi. ABD’de Güney Kaliforniya Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2000 yılında Yüksek Lisans Derecesi aldı.

1993 yılından bu yana Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı’nda Planlama Uzmanı olarak görev yapıyor. Türkiye ekonomisindeki kısa, orta dönemli gelişmelerin izlenmesi ve analizi, orta vadeli programların ve yıllık programların hazırlanması, Türkiye Rahmi Aşkın Türeliekonomisinin makroekonomik dengelerinin oluşturulması DPT’de görev ve sorumluluk alanına giren işler arasındadır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi’nde 2002 yılından bu yana yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ekonomi dersleri veriyor.

Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi bünyesinde kurulmuş bulunan Mülkiye Araştırma Merkezi’nin (MAR) kurucu başkanı olarak görev yaptı.

Ankara’da faaliyet gösteren İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor.

Ankara’da faaliyet göstermekte olan Ege İlleri Dernekleri ve Vakıfları tarafından oluşturulmuş bulunan EGEM Platformunun dönem başkanlığı görevini yürütüyor.

İzmir BAL-GÖÇ Derneği’nin Ankara Temsilcisi.

Balkan Göçmenleri İktisadi Araştırmalar ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nı (BİSAV) Mütevelli heyet üyesi olarak görev yapan Türkeli, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

HABER:  İBRAHİM KARABAĞLI

Editör: Haber Merkezi