Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Yapılan toplantıda İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu tarafından Ak Parti Tire Teşkilatı’nın 1 Kasım’da yapılacak olan yeni seçimlere hazır olduğu vurgulanırken tek partili hükümetin şart olduğu mesajı verildi.

Ergün ÇELİK

Dün sabah Pelit Kafe’de yapılan toplantıya Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Kadın Kolları Başkanı Meral Ünalan, Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökçe Ok, Veysel Sağlam ve Mert Falakalı katıldı. Toplantının gündemini erken seçim oluştururken, Ak Parti Tire Teşkilatının yeni seçimlere dolu dizgin hazır olduğu belirtildi. Basın mensuplarıyla yapılan kahvaltının ardından konuşma yapan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

      “Bildiğimiz gibi 7 Haziran’da yapılan seçimlerin sonucu ülkemizde tek başına hükümet kuracak bir iktidarı sağlamadı. Ak Parti olarak bizim düşüncemiz; halkımız biraz daha gerginliği azaltacak, mecliste ortak çalışmanın daha çok olmasını sağlayacak bir seçim tablosu sergiledi. Bu sonuçla birlikte vakit kaybetmeden  anayasa ve diğer seçim yasalarına uygun bir şekilde bu durumu ortadan kaldırıcı ihtiyacımız olan hükümetin kurulmasına yönelik çalışmalar devam etti. Yaklaşık 45 günlük süre boyunca hem Milliyetçi Hareket Partisi ile hem de Cumhuriyet Halk Partisi ile koalisyon görüşmeleri yapıldı. Ama gelinen noktada şu anki meclis aritmetiğinden bir koalisyon hükümetinin mümkün olmadığı görüldü. Sayın Genel Başkanımız tarafından hükümeti kurma görevi Cumhurbaşkanımıza iade edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu güne kadar liderlerin yaptığı açıklamalar neticesinde başka bir koalisyon formülünün olmaması sebebiyle Anayasanın 104. ve 116. maddeleri gereğince seçimlerin yenilenmesi noktasında karar aldı. Pazartesi gününden bu yana da 1 Kasım’da yapılacak olan yeni seçim sürecine girildi. Tabii 7 Haziran seçimlerinden bu yana geçen 3 aylık süre içinde yapılan koalisyon görüşmelerini halkımız yakından takip etti. Özellikle siyasi liderlerin seçim sonuçlarını okumaktan uzak kaldığını gördük. Yani bir seçim yapılmış, ortada siyasi bir aritmetik tablo var. Bu tablo muhakkak ki bir araya gelmeyi gerektiriyordu. Muhakkak ki her partinin kendi görüşü, kendi duruşu ve kendi söylemleri var. burada ortak paydalarda birleşmek gerekiyor. Fakat bir takım siyasi partiler ilk gün farklı ifadeler, koalisyon görüşmeleri sırasında başka ifadeler kullandı. En sonunda kendilerine teklif gelince de kırmızı çizgi, yeşil çizgi ve olmazsa olmazlar gibi bahanelerle ortaya çıktılar. Yani bu noktada diğer partiler ‘biz bu şartları getirdik ama Ak Parti bunu kabul etmedi’ diyerek bütün seçenekleri ortadan kaldırdı. Seçenekler ortadan kalkınca da seçimlerin yenilenmesine gidilmesi durumu ortaya çıktı. Bu iradeyi hep birlikte alalım, azınlık hükümeti yada seçim hükümeti kurulsun dediğimizde liderler buna da karşı çıktı. Geriye tek bir seçenek kaldı o da seçimlerin tekrarlanmasıydı. İnşallah 1 Kasım’da yapılacak olan seçimler ülkemize, milletimize hayırlar getirir. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi sandıktan bir belirsizlik sonucu çıkmaz. Biz tek parti hükümetlerinin daha başarılı olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumda koalisyon kurmanın ülkeyi belirsizliğe sürüklediğini görüyoruz. Bugün ilk defa oy kullanacak olan arkadaşlarımızın büyük bir kısmı daha önceki koalisyon dönemlerini hatırlamıyor. Yani koalisyon kurmanın ve koalisyon ile ülkeyi yönetmenin zorluğu apaçık ortada. Koalisyonlar daha önceki dönemlerde ülkemizde denenmiş ama hiçbir zaman tek parti iktidarının yaptığı hizmetleri yapmaktan uzak kalmış, aynı zamanda da bununla ilgili ciddi faturalar ödenmiştir.

        7 Haziran seçimlerinde HDP’nin barajı geçmesindeki en büyük etken 3 yıldan buyana sürdürülen çözüm sürecidir. İnsanlarımız HDP’nin meclise girdiğinde çözüm sürecinin daha hızlı bir şekilde ilerleyerek sağlıklı sonuçlar vereceğini umarak HDP’nin barajı geçmesini sağadı. Bu vesileyle HDP yüzde 13’e yakın bir oy oranı ve 80 milletvekili ile meclise girdi. Fakat HDP meclise girince 7 Haziran’dan önceki partiyle 7 Haziran’dan sonraki parti’nin arasında ciddi değişiklikler ortaya çıkmaya başladı. Yani 7 Haziran seçimleri öncesi saz çalıp barış şarkıları söyleyen bir Genel Başkan, 7 Haziran’dan sonra 80 milletvekili ile meclise girince ifadelerini tamamıyla değiştirdi. Yani HDP 7 Haziran’dan sonra beklentileri karşılamayan bir grafik çizdi. Özellikle Temmuz Ayı’ndan bu yana ülkemiz ciddi terör saldırılarına maruz kaldı. Bu dönemde elini taşın altına koyması gereken bir başka siyasi parti de görevden tamamen kaçınmak suretiyle hiçbir sorumluluğun altına girmedi. Bu sorunların tümünü çözecek bir tek parti hükümeti çok önemli ve gereklidir diye düşünüyoruz.”

 

1 KASIM SEÇİMLERİNDE YETERLİ ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYACAĞIZ

“7 Haziran’da yapılan seçimlerden sonra ülke genelinde Ak Parti olarak gerekli çalışmalarımızı yaptık. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde tüm sıkıntıları aşıp parlamento’da tek başına hükümet kuracak çoğunluğu sağlayacağımıza inanıyoruz. Teşkilatlar bazında kendimizi muhasebe ettiğimizde bu güne kadar yaptığımız çalışmaları daha fazla vatandaşımıza aktarmamız gerektiği kanaatine vardık. Yeni seçim sürecinde daha fazla vatandaşımıza ulaşarak yeni stratejilerimizle halkımızı bilgilendireceğiz. Önümüzde çok kısa bir seçim süreci var. Bizler, Ak Parti Tire Teşkilatı olarak bu kısa sürede elimizden gelenin fazlasını yapmaya kararlıyız. Teşkilat içinde yaptığımız önemli değişikliklerle yeni seçim sürecine tamamen hazır durumdayız.  Bu vesileyle 1 Kasım’da yapılacak olan seçim sonuçlarının ülkemize, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” 


Editör: Haber Merkezi