Ercan ÇELİK

Belediye Başkanı Atakan Duran, MHP İlçe Başkanı Arif Demirkan'ın, Tunç Soyer ve kendisini hedefe koyan sert sözlerine, aynı sertlikte yanıt verdi. Duran, meclis toplantısı sonunda gündem dışı konuşma yaptı ve MHP İlçe Başkanının açıklamasına tepki gösterdi. 

Geçtiğimiz hafta Tire'yi ziyaret eden Tunç Soyer'in ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan İYİ Partili  Belediye Başkanı Atakan Duran, Soyer'le aralarındaki iyi diyaloğu "Abi - kardeş" ilişkisine benzetmişti. 

Bu paylaşım üzerine sert bir açıklama yayınlayan Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Arif Demirkan, "Bu nasıl kardeşlik?" diyerek, Soyer'i HDP ve PKK destekçisi olmakla ve İzmir'e Yunanca isimler vermekle suçlamıştı. Tire'de siyaseti ısıtan bu açıklamanın ardından siyasi çevrelerden açıklamaya tepkiler gelmişti. Açıklamanın hedefindeki isim Atakan Duran ise sessizliğini meclis toplantısında bozdu. 

2014 yılında yürürlüğe giren büyükşehir yasasıyla ilçe belediyelerinin, hizmet üretme konusunda büyükşehir belediyelerine bağlı olduğunu vurgulayan Atakan Duran, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi arasındaki iyi diyaloğun sonucunda Tire'ye yapılan hizmetleri aktardı. 

Mecliste Arif Demirkan'ın yüzüne bakarak konuşan Duran, söz konusu açıklamanın Arif Demirkan'a başkaları tarafından yaptırıldığını ima ederek, açıklamayı "Terbiyesizlik" olarak niteledi. 
 

Editör: Haber Merkezi