Seçim çalışmalarını açık hava mitingleri ile devam eden AK Parti Tire Belediye Başkan Adayı Mehmet Çeltikcoğlu, geçtiğimiz gün akşam Ekinhisar Meydanı’nda yaklaşık 3 bin kişiye yaptığı miting konuşmasından sonra, önceki gün akşam da Mezbaha altı Park Kahvesi kavşağında açık hava mitingi yaptı. Burada da yoğun ve coşkulu bir kalabalık karşısına çıkan Çeltikcoğlu, yaklaşık 1 saat süren konuşmasında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çeltikcoğlu, mevcut Başkan Tayfur Çiçek’e ve onun 5 yıllık başkan dönemine yüklendi.


“SEVDAMIZIN ADI TİRE, VEFAMIZIN ADI TİRELİDİR”
“İzmir’in ve Küçük Menderes’in inci gerdanlığı olan Tiremiz, önemlidir, güzeldir ve değerlidir. Tire zengindir, bereketlidir, maddi ve manevi güç sahibidir. Bizim bir sevdamız var onun adı Tire. Bir vefamız var vefamızın adı Tire halkı. Sevdası olanın, vefası olanının derdi de olur. Derdimiz sevdamızın, vefamızın önüne beş yıl önce dikilen bir engel. Ama inşallah 30 Mart’ta bu engelleri aşarak Tireli halına hizmet vermeye geleceğiz.”


“TİRE HALKI ÖZLEDİĞİ AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNE YENİDEN KAVUŞACAK”
“Tire halkı AK Parti Belediyeciliğine uzak değil. Bu dönemde sizlerle beraber Tire’ye çok önemli hizmetler kazandırdık. İşte o dönemde yapımına başladığımız Tire Devlet Hastanesi şimdi gururla tüm bölgeye sağlık hizmeti veriyor. TOKİ’nin 320 konutluk 1. Etap kısmı o dönemde yapıldı. Tire Toptancı halini o dönemde yaptık. İlçemizin 25-30 yıllık su sorunu çözdük. Yeni Belediye hizmet binasını yaptık. Bazıları geldi sadece toplantı salonundaki koltukları yerleştirdi. Ama hizmet broşürüne ‘Burayı ben yaptım’ diyerek kendine mal etti.”


“2009 YILINDA SEÇİLMEMİZE RAĞMEN SÖZLERİMİZİ TUTTUK”
“2009 yılında dağıttığımız seçim broşüründe sizlere verdiğimiz sözleri, iktidarı halkın kararı ile devretmemize rağmen, tutmaya devam ettik. Tire’ye adalet sarayı kazandıracağız demiştik, yeni bir emniyet binası kazandıracağız demiştik, SGK merkezi açacağız dedik, dar gelirli aileler için TOKİ’nin 2. Etabını inşa ettireceğiz demiştik. Seçimin sonucu ne olursa olsun bu sözlerimizi tutacağımızı söylemiştik. Şimdi de AK Parti adayı olarak karşınıza bu sözleri tutarak gelmenin rahatlığını yaşayarak geldik.”


“BELEDİYE BAŞKANLIĞI, BASKETBOL KOÇLUĞU YAPMAYA BENZEMEZ”
“Sizlere 2009 yılı seçimlerinde tam 21 proje sözü veren fakat seçildikten sonra bunların hepsini bir kenara atan mevcut başkan, bunlardan sadece 3 tanesini başlatabildi. Bu vaatler arasında neler yoktu ki fakat ortaya konulan hiçbir şey yok. 18 projeye hiç dokunulmadı bile. Başkan Çiçek, belediye makamını yan gelip yatma yeri olarak gördü. Sizin karşınıza gelip sizden oy isteyeceklerse önce yapma sözünü verdikleri 21 projenin cevabını size verecekler. Yeni dönem için bir tane bile proje ortaya koyamadı. Neden ? Çünkü bunu ortaya koyacak bir cesareti ve vizyonu yok. Sürekli mazerat dile getiriyor. ‘Oynayacaktım yerim dar’ diyor. Belediye Başkanlığı basketbol koçluğuna, futbol kulübü başkanlığına benzemez. Tire’nin ilk defa bu kadar kötü yönetildiğini görüyoruz.”


 
“TOPTEPE GAZİNOSU 2012 YILI ZARARI 1 MİLYON TL”
“Tire Belediyesi’nin gururu olan Toptepe Gazinosu, Başkan Çiçek’in açıkladığı 2012 yılı raporlarına göre zararı 1 milyon TL. Sorduğumuz zaman ‘Başkan bey bu zarar neden diye ?’ bize verdiği cevap ‘Basketbol takımımız yemek yemesin mi ? Dört futbol takımımız var yemek yemesin mi? Konuklarımız, dostlarımız geliyor yemek yemesin mi?’ diyor. 
Sadece Toptepe mi? Belediye fırının yıllık zararı 200 bin TL, Tİre’de tek olan ve başka rakibi olmayan Belediye Mezbahanesinin zararı 130 bin TL. Gülcüoğlu Konaklarını, Derekahve’yi en iyisi hiç söylemeyeyim. Moraliniz daha fazla bozulmasın. Ama genel toplam zararın 2012 yılında 2 milyon TL olduğu ortaya konuluyor. Bunları Tire halı iyi bilmeli.” 


“ÇİÇEK, BELEDİYENİN TAPULARINI BABASININ EVİNDEN GETİRMEDİ İSTEDİĞİ GİBİ DAĞITAMAZ”
“Başkan Çiçek, şehrin göbeğini açılan ve yaklaşık 3,5 yıldır o şekilde kalan ve bu güne kadar bir çivinin bile çakılmadığı utanç çukurundan dolayı Tire Belediyesinin kira gelirlerinden dolayı ne kadar zarar uğradığının hesabını vermelidir. 

Bunun yanı sıra itfaiye ( Adalet) Meydanında bulunan belediye arazisine yapılan iş merkezinin zemin katından, birinci katından ve ikinci katından belediyeye bir tane iş yeri almadan sadece son iki katını belediye alan Başkan Çiçek böyle ihaleye imza attı. Sayın Çiçek bu tapuları babasının evinden almadı. Bu arazilerde hepimizin hakkı var. İstediği gibi elinden çıkaramaz.”




Editör: Haber Merkezi