İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin oluşturduğu Millet İttifakı Tire Belediye Başkan Adayı Atakan Duran önceki gün Bahçekahve Mevkii’nde Açıkhava mitingi düzenledi. Düzenlenen mitinge binlerce vatandaş akın etti. Konuşması alkış ve tezahüratlarla sık sık kesilen Duran, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda da bulundu. Millet İttifakı için Bahçekahve halkından oy isteyen Duran’ın konuşmasından satırbaşları ise şu şekilde;

GERÇEK KALABALIĞIN NE OLDUĞUNU BU GECE GÖRDÜLER

Bu gece Bahçekahve’de bize kollarını açan, bize gönüllerini açan sevgili komşularım hepiniz sağ olun var olun. Her şeyden önce ben de bir Bahçekahve çocuğuyum. Duydum ki burada miting yapan diğer arkadaşlar kalabalık diye hava atıyorlarmış. Gerçek kalabalığın ne demek olduğunu bu gece Bahçekahve herkese göstermiştir.

TOPLUMU BÖLMEYE GEREK YOK

31 Mart’ta bir muhtar ve bir belediye başkanı seçeceğiz. Ülkeyi kutuplaştırmaya gerek yok. Biz hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü savunan büyük bir aileyiz. Toplumu bölmeye gerek yok.

DEVLET BÜYÜKLERİNE YAKIŞTIRAMIYORUZ

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanımız Tiremize teşrif ettiler. Konuşmalarında Tire’de Millet İttifakı’na İYİ Parti’ye oy verenleri terörist olarak nitelendirdiler. Bizler bu kötü söylemi bir devlet büyüğüne yakıştıramıyoruz. Bu incitici söylemi kendisine iade ediyoruz. Bir başka devlet büyüğümüz olan Tarım Bakanımız Manisa’da konuşurken ‘Bu adilere oy vermeyin’ dedi. Bu kötü sözü de kendilerine iade ediyoruz.

BEKA SORUNU

Sayın bakanımız ayrıca ülkede beka sorunu var diyor. Bizler dünyanın en güzel topraklarına sahibiz.  Bu kadim topraklar tarihin her devrinde dış mihraklar tarafından göz koyulmuş ve tehdit edilmiştir. Bu tarihin doğduğu günden beri vardı ve sonuna kadar da sürecektir. Biz millet olarak bir olmalıyız. Birlik içinde olmalıyız. Şimdi bu ülkede beka sorunu var mıdır evet vardır. Bugün Bahçekahve’de oturan kız kardeşim çocuğunu okula gönderirken sabah çocuğunun cebine harçlık koyamadığı için ağlıyorsa bu ülkede beka sorunu vardır. Bizler Millet İttifakı olarak sahalardayız. Ülkenin büyük sorunları var. Ülkenin acil çözülmesi gerek sorunları var ama maalesef devlet büyüklerimiz ve bizi yönetenler 31 Mart seçimlerine kilitlenmişler, akşam seçimle yatıyorlar sabah seçimle kalkıyorlar.

GENEL BAŞKANLARIMIZA SAYGILARIMIZI SUNUYORUZ

Maalesef ecdat yadigarı olan hiçbir fabrikamız kalmadı. Hepsi satıldı. Ülkemizin dış borcu beşe katlandı ama taksitleri ödeyecek para kalmadı. Şu anda Avrupa ile Amerika ile gizli saklı kredi görüşmelerinin sürdürüldüğü yönünde iddialar var. İşte bu koşullarda büyük sorumluluğu tarihi sorumluluğu yerine getiren ve Millet İttifakını hayata geçiren ülkenin bu kritik günlerinde ihtiyaç olan birliği bütünlüğü ortaya koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum.

GELECEK SEÇİMLER İÇİN DEĞİL, GELECEK NESİLLER İÇİN

Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için gelin 31 Mart seçimlerinde oylarınızı Millet İttifakı’na verin. Bu ittifakı kuramazsınız dediler kurduk. Anlaşamazsınız dediler çok iyi anlaştık. Kazanamazsınız dediler kazanacağız, kazanacağız kazanacağız.

KAFESİ AÇTILAR GÜVERCİNİ UÇURDULAR

Maalesef siyasette çirkin yollara başvurmaya başladılar. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tire’de de bir güvercin havalanıverdi. Birileri güvercinin kafesini açtı ve güvercini uçurdu. Maksat bizim birliğimizi beraberliğimizi bölmek ve ülkeyi kötü yönetenlere meydan vermektir. Bu oyunu hep birlikte 31 Mart Pazar Günü bozacağız.

YENİ DÖNEM ÇOK İYİ OLACAK

Yeni dönemde güzel projelerimiz, güzel fikirlerimiz var. Biz göreve geldiğimizde bizim belediye meclis üyelerimiz sadece el kaldırıp indiren meclis üyesi olmayacaklar. Meclis üyelerimizin her biri birbirinden kıymetli, kendi alanlarında tecrübeli, şehrin sorunlarını çözebilme kabiliyetine sahip insanlardır. Yeni dönemde belediyede birçok yeniliğe imza atacağız. Benim halkım yeni dönemde belediyeye gittiği zaman bir şeylerin değiştiğini hissedecek. Belediye çalışanlarımız belediyeye gelen insanlarımızın nereden geldiğine, hangi siyasi görüşten geldiğine bakmaksızın hak ettikleri güleryüzlü hoşgörülü ve kaliteli hizmeti verecekler.

KİMSE HALKIN ARAÇLARINI BABALARININ MALI GİBİ KULLANMAYACAK

Yeni dönemde Tire Belediyesi’nin malına mülküne sahip çıkacağız. Avrupa’daki ülkelerin devlet başkanları bisikletle işe giderken maalesef ülkemizde resmi plakayla dolaşan başta belediye başkan adaylarımız olmak üzere tüm yetkililerimiz sizin olan o araçları babalarının malları gibi kullanıyorlar. Yeni dönemde ne bir belediye başkanı ne de bir belediye çalışanı bu araçlara babasının malı gibi binemeyecek. Mesai saatleri dahilinde herkes belediyeye kendi imkanlarıyla gelecek, mesai bittikten sonra da kendi imkanlarıyla, kendi otomobilleriyle evlerine dönecek. Biz Tirelinin malına sahip çıkacağız. İsrafa dur diyeceğiz. Sizin malınızı yemeyeceğiz ve hiçbir Allah’ın kuluna yedirmeyeceğiz.

BELEDİYE HİÇBİR AİLENİN DEĞİLDİR

Yeni dönemde Tire Belediyesi’ni Tire halkı tarafından yetkilendirilmiş olan Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleriyle birlikte yönetecek. Tire Belediyesi Tire halkınındır. Tire Belediyesi hiçbir ailenin, hiçbir kesimin, hiçbir hısımın ve hiçbir Sarayköylü’nün değildir.

İŞİNİN HAKKINI VEREN TÜM İŞÇİLER KARDEŞİMİZDİR

Yeni dönemde Belediye’nin tüm imkanlarını halkımız için kullanacağız. Belediyemizi daha verimli hale getirmek için çalışacağız. Belediyemizde çalışıp işinin hakkını veren, maaşının hakkını veren alın teriyle çalışan siyasi görüşü ne olursa olsun tüm işçilerimiz kardeşimiz olacaktır. Yeni dönem onlara da İYİ gelecektir. İşinin hakkını veren çalışanlarla bizim hiçbir sorunumuz yoktur. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Ama orada oturup sadece maaş alıyorsan, masanın üzerine ayaklarını koyuyorsan orada sorun var demektir. Bu sorunu 3 Nisan’da kısa süre içinde çözeceğiz.

Editör: Haber Merkezi