CHP Tire Kadın Kolları Başkan Adayı Arzu Başargan Kasap burada yaptığı konuşmada ilk olarak dün gece Elazığ’da yaşanan tüm Türkiye’yi üzüntüye boğan deprem ile ilgili, “Öncelikle dün akşam Elazığ’da yaşanan deprem hepimizi derinden üzmüş bulunmaktadır. Elazığlı kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, yaralılarımıza acil şifalar, ölenlere de rahmet diliyorum. Dilerim daha fazla can kaybı haberleri almayız” dedi.

Başkan Adayı Arzu Başargan Kasap 2 Şubat 2020 Pazar günü gerçekleştirilecek CHP Tire Kadın Kolları Kongresinde aday olacağını açıklayan konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Bugün burada yapmış olduğumuz kahvaltının, hem benim sizleri, hem de sizlerin beni daha yakından tanıması adına hepimiz için güzel oluşumlar oluşturacağı inancındayım. Önümüzdeki süreçte de birlik ve beraberlik içinde ayrışmadan el ele vererek herkese ulaşmak isteğimiz ve dileğimizdir.

Günümüzde bir ülkenin gelişmişlik düzeyini belirleyeceklerden biri kadınların siyasal hayattaki temsili ve konumlarıdır. Son yıllarda toplumda erkeklerle sayısal olarak eşit olan kadınlar, siyasette ve kamusal alanda eşitliğe sahip olmamaktadırlar. Cumhuriyetin ilk yıllarında kadınların siyasal hayata katılımını, teşvik etme ve en temel siyasal haklarını kadınlara teslim etme konusunda birçok batılı ülkeden önce davranan Türkiye’de 2000’li yıllara gelindiğinde nasıl olup da kadınların siyasal hayattaki payı dünya sıralamasının en sonlarında yer almaktadır?

TOPLUM SOSYOLOJİK BİR DEPREM YAŞAMAKTA

Arkadaşlarım, kardeşlerim, meclisteki kadınlara bir bakın. Kadın olarak bir yere gelmek için kariyerinde tavan yapmış olmak gerekiyor ki lütfedip vekil yapıyorlar. Oysaki vekil olan, belediye başkanı olan erkeklerin lise mezun olduğunu görüyoruz. Yani kariyer sahibi olmaları önemli değil.

Arkadaşlar ülkemiz çok sancılı ekonomik krizden geçiyor. Toplum sosyolojik olarak büyük bir deprem yaşamaktadır. Bizler Cumhuriyet halk Partisi’nin her bir kadın üyesi olarak bu süreçte sorumluluk alma bilincindeyiz. Birlikte çıkacağımız bu yolda yapacağımız her çalışma partimizin daha da güçlenmesini sağlayacak.

DÜNYAYI HER ZAMAN AZINLIK OLANLAR DEĞİŞTİRDİ

Sevgili hemcinslerim bu memlekette uzun süredir çoğunlukta değiliz. Ezilen, dökülen, haksızlığa uğrayan, öldürülen, şiddete uğrayan, tecavüz edilen, işsiz ve yoksun kalanlarız. Evet, çoğunluk benzemek üzerinedir, azınlık ise benzememek üzerine. Dünyayı her zaman azınlık olanlar değiştirdi. Emeğimi, siyaset yapma biçimimi, temsil yapma yeteneğimi, özetle liyakatimi sizlerin takdirine sunuyor; inancım, umudum, cesaretim olduğu için bu yola çıkıyorum. Cumhuriyetin kalelerini sistemli bir şekilde tahrip edildiği, özelde kadın genelde insan hak ve özgürlüklerinin hiçe sayıldığı, Atatürk ilke ve devrimlerin içleri boşaltılarak yoz bir toplum oluşturulmaya çalışılan bu dönemde, üyesi olmaktan eşsiz ve sonsuz onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında her kademesinde görev almaya her zaman hazırım. Bu düşüncelerim ile de Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanlığına adayım. Geldiğiniz ve değerli vaktinizi ayırdığınız için hepinize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi