Ercan ÇELİK

Adalet ve Kalkınma Partisi Tire İlçe Kongresi, Tire Kapalı Spor Salonu’nda, koronavirüs önlemlerine rağmen yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Ak Parti’nin Tire’de ilk kez birden fazla listeyle gerçekleştirdiği kongre olmasıyla, heyecanın dorukta olduğu salonda, zaman zaman gergin anlar yaşansa da kongre olaysız sona erdi.

Kongreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, çevre ilçelerden belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla birlikte çok sayıda partili katıldı.


VEYSEL SAĞLAM, ALİ KAYGUSUZ’LA BİRLEŞTİ

Kongre öncesi adaylığını açıklayan Ali Kaygusuz ve Veysel Sağlam bir süredir ayrı olarak kongreye hazırlanıyordu. İlçe Başkan Adayı Veysel Sağlam, kongre başladığında Ali Kayguz’un listesine katılma kararı aldı ve kongrede mavi liste ve beyaz liste olmak üzere 2 liste için oy kullanıldı.

DELEGE “MERT FALAKALI” DEDİ

Ak Parti’nin 400 delegesinin 295’inin katıldığı kongrede konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylama sonucunda 284 oydan beyaz listedeki Mert Falakalı 193 oy alırken, mavi listedeki Ali Kaygusuz 89 oy aldı. 2 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuca göre Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı seçildi.

AK PARTİ TİRE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Mert Falakalı

Yavuz Keseli

Mehmet Karamanlı

Besime Cilli Koca

Ali Kurtça

Ahmet Karalıoğlu

Yahya Saldık

Abdülkadir Oğurlu

Nergiz Özçelik

Salih Tabaru

Turgut Gündem

Berrin Yılmaz

Fatih Bacaksız

Mustafa Bayramoğlu

Canan Tekkurşun Çekinmez

Ali İhsan Coşar

Ali Coşkun

Arif Yılmaz

Selim Şengüller

Şahin Kuyucu

AK PARTİ TİRE İL DELEGELERİ

Mert Falakalı

Tugay Toparlak

Mehri Nisa Ünalan

Ali Atik

Mehmet Çeltikcoğlu

İsmail Tapkın

Soner Gülcü

Aysun Sertkaya

Halil Gencoğlu

Hasan Hüseyin Karabacak

Lütfi Pazaroğlu

Ali Ayyıldız

Mustafa Maltepe

Yavuz Keseli

Erdoğan Güngör

Şakir Pala

Editör: Haber Merkezi