AK Parti Tire İlçe Başkanı M. Selman İçelli 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili olarak Tire’de yaşananları şöyle aktardı, “15 Temmuz 2016 Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü mensubu bir grup subay tarafından başlatılan darbe girişiminde bu ihanet gecesinde ben de pek çoğumuz gibi evde ailemle birlikteydim. İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri 22.28'den itibaren bir grup asker tarafından geçişe kapatıldıktan sonra saat 22.30 civarı arkadaşlarla bir hareketlilik olduğu üzerine telefonda mesajlaşmalarımız arttı. Daha sonra parti binasında toplanmak üzere çağırıldık. Eşimi ve çocuğumu kendileri ile helalleşerek önce Allah’a sonra Kayınpederime emanet edip evden ayrıldım. Tireli vatandaşlarımız da sokağa dökülmeye başlamıştı. Duygularımı tarif etmemin kelimelerle inanın imkanı yok. Allah, bayrağının al rengini şehitlerinin kadından alan bu aziz millete bir daha öyle bir gece yaşatmasın.” 

ÜYE OLMAYA GELENLER OLDU

Tireli vatandaşların da sokağa çıkarak AK Parti Tire İlçe Binası’na geldiklerini söyleyen Başkan İçelli o gece yaşadığı ve kendisini çok duygulandıran bir anıyı şöyle paylaşıyor, “Parti binamızda bekleyişimiz sürerken iki genç geldi. Selamlaştık buyur ettik. Partimize üye olmak istediklerini söylediler. Ki bu hadise hainlerin TRT ekranlarından zorla okutulan korsan bildiri yayınından sonra gerçekleşiyor. Bu beni çok duygulandırdı. Hala o iki genç gözümün önüne gelir. Bu milleti kimse yenemez dedim o an. O gece hiç kimse inanmadı bu darbe girişiminin başarılı olacağına. İçimizdeki hainlerin bunu yapmış olmasının hayreti içerisindeydi herkes. Vatandaşlarımızın, vatan, millet, bayrak, devlet denildiğinde tankların önüne yatacağını, Türk kadınının kurşunlara siper olacağını düşünmeyen zavallılar bu hainliğe kalkıştı ve millet buna izin vermedi” dedi.

TÜM TİRE DEMOKRASİ DESTANINA ŞAHİTLİK ETTİK

Tire’de vatandaşların Başkomutan Erdoğan’ın sokaklara inin çağrısı ile evlerinden çıktıklarını anlatarak sözlerini sürdüren İçelli, “Aslan gibi yüreği ile Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 00.24'te CNN Türk'e bağlanarak halkı meydanlara davet etmesi ile tüm Tire sokağa döküldü adeta. Başkomutanımızın bu çağrısı darbe girişiminin kırılma noktası oldu. Parti binasındaki vatandaşlarımızla birlikte biz de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde toplandık. Burada bozkurt işaretleri ile ülkücü gençlerimizi gördüm. Okunan Salalar ile meydan daha da kalabalıklaştı. Biz o gece tüm Tire bir olduk ve demokrasi destanına şahitlik ettik. 15 Temmuz Aziz Türk Milletinin zaferidir” şeklinde konuştu.

TİRELİLER MEYDANLARI BOŞ BIRAKMADI

15 Temmuz gecesi başlayan Demokrasi Nöbetinin Tireli vatandaşların katılımıyla günlerce sürdüğünü kaydeden Başkan Selman İçelli,
“15 Temmuz gecesi ve devamındaki günlerde Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızı meydanlara çağırmasıyla bütün il ve ilçelerde olduğu gibi Tire halkı da, üzerine düşen kutsal vatan görevini en güzel şekilde yerine getirdi. Alçakça yapılmak istenen darbe girişimin bertaraf ederek, tüm ülkenin kaderini değiştiren ve demokrasiye karşı yapılan darbeye direnerek, Hakk’ın rahmetine kavuşan başta Kıdemli Başçavuş Ömer Halis Demir olmak üzere 249 şehidimizi rahmetle anıyorum. Vatanına, bayrağına ve milletin iradesine sahip çıkan genç, yaşlı, kadın, erkek, çoluk çocuk demeden günlerce Tire’de meydanları boş bırakmayan hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi