Olay geçtiğimiz günlerde Milas ilçesine bağlı Kazıklı mevkii civarında meydana geldi. İzmir’in Tire ilçesinde ikamet eden ve amatör balıkçılık ile uğraşan Süleyman Bacak arkadaşları ile birlikte Kazıklı’dan balığa açıldı. Dönüş yolunda tekrar denize attığı oltasına takılan zehirli trakonya balığına temas eden talihsiz adamın bir süre sonra kolunda kasılmalar meydana geldi.

Acil olarak 112’ den yardım isteyen Bacak’ın arkadaşları  Kazıklı Marina’ya doğru yola çıkarken 112 ekipleri’ de Didim’den hareket etti. Marinada tekneden alınıp ambulansa bindirilen Süleyman Bacak’a ilk müdahale burada 112 ekipleri tarafından yapıldı. İlk müdahalenin ardından Bacak, tedavi amaçlı Didim Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

İLK DEFA BÖYLE BİR BALIK GÖRÜYORUM

Didim Devlet Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan amatör balıkçı, “Yaklaşık 12 yıldır amatör balıkçılık yapıyorum. Hayatımda ilk defa böyle bir balık gördüm temas etmemle birlikte dayanılmaz bir acı yaşadım. İnternetten baktık dünyanın en zehirli balığıymış. İçindeki zehir aynı anda 250 adet fareyi öldürebiliyormuş. Allah’a şükür ucuz atlattık. Bundan sonra tuttuğum balıkları daha detaylı inceleyeceğim.”dedi.

Editör: Haber Merkezi