Ercan ÇELİK

Dünyayı saran koronavirüs, Türkiye'de tüm önlemlere rağmen yayılmaya devam ediyor. Tire'de pide salonu işletmeciliği yapan Ramazan Çatal da koronovirüse yakalanarak, tedavi altına alınmıştı. Çatal, o zorlu süreci HaberTire'ye anlattı ve Tire'de hakkında çıkarılan söylentilere de tepki gösterdi. 


"KORONAVİRÜS KAPTIĞIMI ÖĞRENDİM"
İlk olarak  26 Mart 2020 tarihinde öksürük ve nefes darlığı şikayetinin başladığını belirten Ramazan Çatal, "Ayrancılar'da özel bir hastaneye gittim. Burada kontrol edildi bir şey çıkmadı. Eve döndüm. Öksürük ve nefes darlığı sorunum devam edince 31 Mart 2020 tarihinde eşimle birlikte Torbalı'da başka bir özel tıp merkezine gittim. Burada eşim ve ben muayene olduk. Benim koronavirüs olduğumu öğrendik. Eşimde herhangi bir bulguya rastlanmadı." dedi. 

İZMİR'E SEVK EDİLDİ
Torbalı'daki tıp merkezinden koronavirüs (Covid19) ön tanısıyla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Ramazan Çatal, burada 4 günü yoğun bakım olmak üzere 11 gün boyunca tedavi gördü. Hastanede geçen 11 günün sonunda tekrar testler yapılan Ramazan Çatal, testlerinin negatif çıktığını ve 11 günün sonunda hastalığı yendiğini söyledi.

SÖYLENTİLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Şu anda Tire'deki evinde istirahat ettiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu berliten Tireli esnaf, "Bu gerçekten çok kötü bir hastalık ve çok zor bir süreç. Allah düşmanım dahil kimseye göstermesin. Çok şükür tedavinin ardından hastalığı atlattım ve şu an evimdeyim. Ama bu sürecin başından beri, hastalığımla ilgili kasıtlı söylentiler çıkarıldı. Benim öldüğüm bile konuşuldu. Ben ilk sağlık şikayetlerim başladığı günden itibaren işyerime hiç uğramadım. Benim bu rahatsızlığımı, işyerimi karalamak için kullananlar oldu. Hastalıktan çok beni ve ailemi malesef bu asılsız söylentiler üzdü. Birbirimize sımsıkı sarılmamız gereken şu zor günlerde, bu şekilde çıkarılan söylentiler gerçekten çok üzücü." dedi.

Editör: Haber Merkezi