Ercan ÇELİK

Tire’de son günlerde kulaktan kulağa yayılan koronavirüs söylentileri, vatandaşta paniğe sebep olurken rahatlatan açıklama en yetkili ağızda geldi. Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire’de henüz pozitif bir vaka olmadığını açıkladı.

Basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda konuşan Çobanoğlu, şu ifadelerde bulundu; “ Tire’de özellikle yurt dışından gelerek gözlem altına alınan hastalarımız oluyor.  Bu hastalarımıza yapılan gerekli müdahaleden sonra numuneleri alınarak teste gönderiliyor. Şu ana kadar Tire’de test sonucu pozitif çıkan hastamız yok. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Pozitif sonuç çıkarsa da panik yapılacak bir durum yok. Bununla ilgili olarak sağlık personellerimiz eğitimlerini almış durumdadır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında ne yapılacağı, hastanın nereye sevk edileceği gibi önemli adımlar belli. Tire’de tecrübeli bir ekibimiz var. Bu manada da vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımıza ve sağlık personelimize güvenmelerini istiyoruz.

Aile hekimlerimiz tarafından yurtdışından gelen vatandaşlarımızın takibi yapılıyor. Yurtdışından gelen vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekiyor. Özellikle ilk 14 gün evlerinden çıkmamaları, mümkün olduğunca kimse ile yakınlaşmaması son derece önemli. Bu hassasiyeti tüm vatandaşlarımızdan bekliyoruz.

Bizler ne tedbir alırsak alalım öncelikle vatandaşımızın duyarlı olması gerekiyor.

Polis ve Jandarma ile görüştük. Yurtdışından gelip 14 gün kuralına uymayan vatandaşlarımıza idari ve adli işlem yapılmasıyla ilgili hem polise hem jandarma birimlerine görev verdik. Bu konuda kesinlikle tereddüt etmeyeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi