İzmirli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Rüya Acaroğlu Koronavirüs’e kendi derleyip dikkat çektiği yöntemle ‘dur’ dedi. Basit ve son derece ucuz ‘Üç top triflo nefes egzersiz cihazı’ ve doğru nefes alma teknikleri ile en ağır akciğer tutulumu olan hastaların bile iyeleştiğini ifade eden Dr. Acaroğlu, “Nefesine sahip çık hayatta kal” dedi.

Çağımızın vebası, hepimizin korkulu rüyası haline gelen Covid-19, küresel ölçekte dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. ‘Koronavirüs’ kaynaklı ölümlerin başında gelen akciğer tutulumuna bağlı zatürre hastaların ortalama yüzde beşinde görülüyor. Dünyada, aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları ise hummalı şekilde sürüyor. Aşı, ilaca karşı birkaç adım önde olsa da insanlık olumlu yönde yaşanacak bir mutasyon dışında daha uzunca süre Koronavirüs ile birlikte yaşayacak gibi görünüyor. Koronavirüs hayatımıza girdiği 2020 Mart ayından buyana tıp insanlarımız bu acımasız virüse karşı adeta gecesini gündüzüne katarak amansız şekilde savaşıyor.

PANİK YAPMAYIN

Dünyanın kabul ettiği standart tedavi protokollerini uygulayan doktorlarımızın tecrübeleriyle kazandığı başarılar hiç şüphesiz göğsümüzü kabartırken, diğer ülkelerin tıp camialarının da dikkatini çekiyor. Koronavirüs, istisnalar hariç genelde orta yaş ve yaşlılar ile kronik hastalıkları olanları hedef alıyor. Bunu artık hepimiz biliyoruz. Virüse yakalanmamak en güzeli ancak yakalandıysanız da rahat olun ve öncelikle panik yapmayın.

BASİT VE ETKİLİ

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan İzmirli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Rüya Acaroğlu, Koronavirüs’e, kendi derleyip dikkat çektiği yöntemle ‘dur’ dedi. Basit ve son derece ucuz ‘Üç top triflo nefes egzersiz cihazı’ ve doğru nefes alma teknikleri ile en ağır akciğer tutulumu olan hastaların bile iyeleştiğini ifade eden Dr. Acaroğlu, “Nefesine sahip çık hayatta kal” diye konuştu.

İLACINIZ NEFES EGZERSİZİ OLACAK

Yöntemin, hem koruyucu hem de tedavi edici özellikleri olduğunu belirten Dr. Acaroğlu, “Basit, kısa ve tıp terimlerinden arındırılmış uygulamalı videolarla akciğerlerimizi nasıl daha da güçlendiririz bunu anlatıyorum. Ayrıca, güçlü akciğerlerle vücudumuz hayat boyu karşılaşabileceği tüm hastalıkları yenme gücünü en az 10 kat arttıracak. Videoları, sosyal medya hesaplarımdan paylaşıyorum. Nefes anlatmaya Covid- 19 öncesi başlamıştım. Salgınla birlikte sosyal medyada adım duyuldu. Hesaplarım, ziyaretçi rekorları kırdı. Davet edildiğim televizyon kanallarına konuk oldum. Dilim döndüğünce insanlarımızı bilgilendirmeye çalıştım. Yaptığımız iş çok basit. Genç, yaşlı herkes medikal ürünlerin satıldığı mağazalardan ya da internet üzerinden 15- 20 lira karşılığında edinebileceği  ‘üç top triflo nefes egzersiz cihazı’  ile her gün düzenli olarak egzersiz yapmalı. Koronavirüs  sizi yenmesin, siz Koronavirüs’ü yenin. Şöyle düşünün, toplarla yapacağınız her nefes egzersizi aslında alacağımız 1 doz ilaca eşit. Hem de hiçbir yan etkisi yok. Sadece bir kere cihazı alırken küçük bir ücret ödüyorsunuz o kadar. Sloganımız ise çok basit, “Mucize toplarla nefesine sahip çık, Koronavirüs’e meydan oku” ifadelerini kullandı.

COVİDLİ ARKADAŞINA SARILARAK GÜVEN VERDİ

Covid-19’un ilk günlerinde, testlerin bile güçlükle yapıldığı zamanlarda en samimi arkadaşlarından birinin Koronavirüs’e yakalandığını anlatan başarılı doktor, “Öleceğim diye çok korkuyordu. İlk işim hiç çekinmeden ona sarılmak oldu. Sonra karşısına geçip, ‘Bak’ dedim ‘Koronavirüs isen sarıldığımıza göre artık bana da bulaştı. Kötü haber, ölecek misin? bilmiyorum. İyi haber ise ben de bir gün öleceğim. Ama ne zaman? Onu da bilmiyorum. Bu süreçte dediklerimi yaparsan yaşarsın’. Bana güvendi ilaç tedavisinin yanı sıra düzenli nefes egzersizleriyle hastalığı kısa sürede yenerek taburcu oldu”.

300 MİLYON BALONCUK SİGORTANIZ OLACAK

Aynı zamanda, bitkisel tedavi olarak bilinen ‘fitoterapi’ uzmanı olduğunun da altını çizen Dr Acaroğlu yöntemlerini şöyle anlattı. “Başta, Koronavirüs olmak üzere birçok hastalık akciğerlerimizi olumsuz etkiliyor. Bazen stres bile başlı başına önemli bir yıkıcı etken olabiliyor. Örneklemek gerekirse,  şimdi akciğerinizi bir apartman gibi düşünün. Acil bir durum var. Ambulans kapının önünde. Apartmanın kapısını açıp içeriye giremiyorsunuz. Zorlukla girdiniz bu kez asansör çalışmıyor. Çabalayıp, dairenin kapısına ulaşıyorsunuz,  kapı kilitli ve ne yaptıysanız açamıyorsunuz. İçerdeki hasta ise kalp krizi geçiriyor. Zaman yok. Pekiyi nasıl müdahale edeceksiniz? Böylesine kötü bir senaryo ile karşılaşmamak için bunun tek yolu akciğerlerimizi güçlendirmek. Hastalıklardan etkilendiğimizde akciğerlerimizdeki yaklaşık 300 milyon baloncuk açılıp, havalanamıyor. O kesecikleri havayla şişirmeden ise oksijen seviyemiz düzelmiyor. Bize musallat olan virüsü de aslında güçlendireceğimiz hücresel oksijenimiz öldürecek. Böylelikle virüse karşı en az 10 katı cephaneye sahip olacağız.”

SOLUK EGZERİSZLERİ İLE BOL OKSİJEN

Acaroğlu şöyle devam etti. “Virüsle enfekte olduğunuzda, akciğer tutulumu gerçekleşirse, akciğer dokusunda bulunan yaklaşık 300 milyon baloncuk iltihap ile dolduğu için doğal olarak nefes darlığı yaşıyoruz. Karbondioksit, oksijen değişimi bu şekilde gerçekleşiyor. Mikroorganizmalar veya Covid virüsü bu baloncuklara yerleşiyor. Bunlarının içini çöp kovasını boşaltır gibi boşaltıp, içlerini oksijenle doldurmamız gerekiyor. Bol oksijen virüsle savaşma gücümüzü artıracak. Toplam 16 soluk egzersizi akciğerlerimizdeki gaz partiküllerini boşaltacak.  Gün içinde mutlaka kilomuza uygun miktarda su tüketmeliyiz. Bu miktar normal bir insanda 2- 2 buçuk litre civarında. Kilonuz az veya minyon tipliyseniz daha az su tüketebilirisiniz. Söz konusu miktar kilogram başına 30-50 ml civarında olmalıdır. Şifa arayan herkes İnstagram (@acarruya) adresinden beni takip edebilir”

HAYAT KURTARAN YÖNTEMLER

YÖNTEM 1: “Bu yöntemlerle birçok ‘Koronavirüs’ hastası tamamen sağlığına kavuştu. Olası bir baş dönmesine karşı bir sandalye veya koltuğa dik şekilde oturduktan sonra bir elimizi kalp çakramızın, diğer elimizi de mide çakramızın üzerine koyuyoruz. 4 sayı sayarak karnımız tamamen şişecek şekilde nefes alıyoruz. Yine, 4 sayı sayarak nefesimizi tutuyoruz. Ardından 8 sayı sayarak nefesimizi tamamen boşaltıyoruz. Bu egzersizi günde 10 dakika boyunca uygulayın. Sorun yaşamıyorsanız egzersizi ayakta da yapabilirsiniz. Nefes alırken, gördüğü için gözlerimize, duyduğu için kulaklarımıza, içinde kan dolaşan damarlarımıza ve her daim atan kalbimize teşekkür ediyoruz. Böylelikle, 100 milyar nöron sinir hücremizi de, 300 milyon akciğer baloncuğumuza yardım için göndermiş oluyoruz.”

YÖNTEM 2: “Edindiğimiz, 3 top triflo nefes egzersiz cihazımızı elimize alıyoruz. Nefesimizi, burnumuzdan boşaltıyoruz. Sonrasında cihazımızdan nefesimizi güçlü şekilde içimize çekerek topları havada tutuyoruz. Ciğerlerimizdeki 300 milyon baloncuklar şişiyor. Burnumuzda nefes alıp, en alt kaburgamıza kadar havayı ciğerlerimize dolduruyoruz. Ardından cihazı ters çevirip bu kez yaptığımızın tam tersine çok uzaktaki bir mumu söndürürcesine nefesinizi kuvvetle üflüyoruz. Bu egzersizleri hasta olalım veya olmayalım düzenli olarak günde 16 set uygulamaya özen gösterelim.”

YÖNTEM 3: “Ciğerlerinizi egzersizlerle çalıştırdığınızda, onları oksijen ve vücudunuzun salgıları ile temizleyeceksiniz.  Eğer ayakta durmanızda bir sıkıntı yoksa (halsizlik gibi mazeretleri olanlar hariç) ağaçtan elma topluyormuş gibi yukarıya uzanın. Kollarınızı havaya kaldırıp iyice gerdirdiğinizde kaburgalarınızın arası açılacak. Ciğerlerinizdeki kesecikler pıtır pıtır havayla dolacak.”

YÖNTEM 4: Secdeye varır gibi yapın. Kalçanızı hafifçe yukarıya kaldırın. 3-4 defa kuvvetlice öksürün. Bu şekilde akciğerleriniz güçlü şekilde havalanacak ve kanlanması değişecektir. Hızla iyileşeceksiniz. Bunları yapıp da iyileşmeyen Covid hastam yok. Akciğerinizdeki milyonlarca her bir torbacık aslında sizin hayat yemeğinizin piştiği tencere gibidir. Egzersizleri düzenli şekilde yaptığız sürece vücut savunmanızı güçlendirecek, Covid 19 dahil bir çok hastalıklarla kolayca baş edebileceksiniz.”

Editör: Haber Merkezi