Koronavirüs salgınıyla mücadelede aşı seferberliği tüm yurtta olduğu gibi Tire’de de sürdürülüyor. Sağlık kuruluşlarında randevulu aşılamalar devam ederken, aşılamayı hızlandırmak için harekete geçen Tire İlçe Sağlık Müdürlüğü, kentin çeşitli noktalarında kurduğu aşı stantlarında, randevusuz aşılamaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Tire Park AVM’de aşılama yapan sağlık ekibi bugün de Tire Öğretmenevi’nde kurulan stantta vatandaşlara aşılarını yaptı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşılama çalışmasının gün boyu devam etti.

KAYMAKAM VE MÜFTÜ AŞI OLDU

Aşılama merkezini ziyaret eden Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu üçüncü doz aşısını yaptırdı. Aşı yapılmasının ardından bir açıklama yapan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu aşının toplum bağışıklığı açısından çok önemli olduğunu söyleyerek tüm vatandaşları aşı olmaya çağırdı. Aşının dışında başka bir çözüm alternatifi olmadığını söyleyerek ileride yeni kapanmalar olmaması adına aşı olunmasına vurgu yaptı.

Tire Müftüsü Abdullah Kır da ikinci doz aşısını stantta yaptırdı. Müftü Kır da aşı sonrası üçüncü dozunu da ihtiyaç olması halinde yaptıracağını söyledi. Hastalıktan bir an önce kurtulmak için dua ettiklerini söyleyen Müftü Kır “Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi