Ziraat Odası’nın düzenlediği muhtarlar toplantısına katılan Kaymakam Fatih Çobanoğlu, pandemiyle ilgili birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Vaka sayılarının yurt genelinde olduğu gibi ilçede de benzer oranda artış gösterdiğini belirten Çobanoğlu, aşılamanın önemine vurgu yaptı. Muhtarlardan aşılamayla ilgili destek beklediğini belirten Çobanoğlu, aşı karşıtları başta olmak üzere aşılarını tamamlamayan vatandaşlar için ikna çalışması yapılmasını istedi. Pandeminin devam ettiğini hatırlatan Çobanoğlu aşılamadaki oranları da paylaştı.  

ÖLÜMLERİN BÜYÜK BİR KISMINI AŞISIZLAR OLUŞTURUYOR

İlçenin verilerini değerlendiren Çobanoğlu, durumun ciddiyetine dikkat çekti. Hastanede yatan vakaların ve vakaya bağlı ölümlerin büyük kısmını aşısızların oluşturduğunu söyleyen Çobanoğlu, şöyle konuştu;

Şu anda ilçe geneli aşılama oranımız yüzde 89 seviyesinde. İkinci dozda aşılama oranımız ise yüzde 83 civarında. Bugün Tire’de hala hiç aşı olmayan yaklaşık yüzde 11 seviyesinde vatandaşımız var. Maalesef hastanede yatan yoğun bakım hastalarının ve vefat eden vatandaşlarımızın büyük bir kısmını hiç aşı olmayanlar yada tek doz aşı olanlar oluşturuyor. Ben bu konuda tüm vatandaşlarımıza ve aşı karşıtlarına tekrar çağrıda bulunmak istiyorum. Vatandaşlarımız lütfen durumu bir daha gözden geçirsinler. Bilim insanları aylardır televizyonlarda anlatıyor. Bizler de yerelde gördüğümüz istatistikleri biliyoruz. Hastanede yatan vakaların durumunu biliyoruz. Özellikle son bir hafta içinde ilçemizde genç yaşta kayıplarımız oldu. Artık bu kayıpların yaşanmasını istemiyoruz.

TEK YOL AŞI

Gelecekte şu risk olur bu risk olur demenin, şu anda geleceği tartışmanın bir gereği yok. Şu an günümüze bakmamız lazım. Günümüzde de hala devam eden ciddi bir risk var. Bu riski en aza indirmenin tek yolu aşı. Dolayısıyla ben tekrardan muhtarlarımız aracılığıyla çağrıda bulunmak istiyorum. Köylerinde veya mahallelerinde aşı olmayan vatandaşlarımız var ise muhtarlarımızın ikna etmesini istiyoruz. Aşıya gelemeyecek vatandaşlarımız için geçmişte yaptığımız gibi yeniden bir kampanya düzenleyebiliriz. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve hastanemizle birlikte yerinde aşı uygulaması yapabiliriz. Yeter ki vatandaşlarımızı bu musibetten koruyalım.

Editör: Haber Merkezi