Ercan ÇELİK


Kontrollü normalleşmeyle birlikte aşılama çalışmaları da ülke genelinde sürüyor. Aşıyla ilgili Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi Tire’de de vatandaşın talebi, hedefin çok altında. Konuyla ilgili HaberTire’ye konuşan Tire İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak, aşılamanın neden önemli olduğunu anlatarak, vatandaşlara aşı konusunda çağrı yaptı.

“EN ÖNEMLİ SİLAHIMIZ AŞILAMA”

Dr. Toprak, “Kontrollü normalleşme dönemindeyiz. Bu dönemde insanların salgın sürecinde aldıkları yaraların sarılması söz konusu. Ekonominin işlemesi gerekiyor. Umarım en kısa sürede toplum olarak refaha kavuşuruz. Bu refaha kavuşabilmemiz için elimizdeki en önemli silah aşılanma. Hepimiz kişisel olarak kendimizi korumaya devam etmek zorundayız. Özellikle kapalı alanlarda mesafemizi ayarlamak, maskelerimizi kullanmak zorundayız. Yapabileceğimiz diğer şey ise aşılanmak.” Dedi.

“RANDEVU ALAMAYANLAR YARDIM İSTEYEBİLİR”

Tire’de tüm sağlık personeliyle aşılama çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Toprak, “Özellikle kırsalda evlere kadar gidip aşıları yapmaya çalışıyoruz. Evden çıkamayan yaşlı vatandaşlarımızın evlerine gidip aşılarını yapmaya çalışıyoruz. Hastanemizin ve aile hekimlerimizin bu konuda yardımcı olabilecğeini biliyorsunuz. Randevu almakta zorlanan vatandaşlarımızın da randevularının hızlı şekilde gittikleri sağlık merkezinde alınabildiğini hatırlatmak istiyorum. Bunun dışında herkesin kendi randevusunu almasını öneriyoruz.  Randevu alamayanlar,  İlçe Sağlık Müdürlüğümüzü ya da  aile hekimlerini arayarak yardım isteyebilirler.” Dedi.

“TİRE’DE 21 BİN KİŞİ BİRİNCİ DOZ AŞISINI OLDU”

Tire’deki aşılama oranlarını da aktaran Dr. Ulvi Toprak, “İlçe olarak şu anda yaklaşık 3’te 2’sini aşılamış durumdayız. Tabi bu daha çok 1. Doz olarak gerçekleşti. 2. Doz aşıyı tamamlayanların oranı, hedef nüfusumuzun yüzde 36’sını oluşturuyor. Bağışıklama uzmanları kitlesel bağışıklığın oluşabilmesi için toplumdaki aşılanması tamamlanmış kişi oranının yüzde 65 – 70’ler seviyesinde olması gerektiğini söyler. Bu nedenle bizim hızlı bir şekilde aşılamasını tamamlamayı dilediğimiz 1. Doz aşısını olmuş yaklaşık 21 bin kişilik bir kitlemiz var. Bu kitlemizi uygun zamanlarında tekrar sağlık tesislerine bekliyoruz.” Dedi.

GENÇLERE SESLENDİ

Açıklamasında özellikle Tireli gençlere çağrı yapan İlçe Sağlık Müdürü, “Bir de bizim açımızdan önem arz eden ulaşmak istediğimiz, aşılamak istediğimi bir kitle var. Bu da 18 – 40 yaş arası genç kitle. Özellikle yaş gruplarımız gençleştikçe aşıya olan talebin azaldığını gözlemlemekteyiz. Bizim Tire’de hiç aşılayamadığımız Tire’de 22 bin kişilik bir kitle var. Bu kitlenin büyük bir kısmını gençlerimiz oluşturuyor.  Gençlerimiz, gezmek istiyor, eğlenmek istiyor. Ancak bu arkadaşlarımızın unutmaması gereken önemli bir olay var. Yeniden salgının yüksek seviyelere çıkmaması gerekiyor. Bu arkadaşlarımız, gidecek kafe, restoran bulamayacaklar. Şu anda yaşamadığımız geçmiş dönemde üzüntü ve sıkıntıyla yaşadığımız sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden gündeme gelebilecek. Yani şu anda en çok eğlenmek isteyen kitlemiz, yine en çok sıkılan kitlemize dönüşecek. Bu kitle henüz aşıya çok sıcak bakmıyor. Bu genç arkadaşlarımıza özellikle seslenmek istiyorum. Lütfen aşılamanızı, hem kendiniz, hem aileniz ve yakın çevreniz için hem de bütün toplumumuzun kısıtlamalardan kurtulup rahat bir seviyeye gelebilmesi için aşıya bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi